Pozdrawiam
Dawid
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
dawid1984 pisze:Witam jestem zainteresowany kupnem kota rasy perskiej, czekam na propozycje
Pozdrawiam
Dawid
vega013 pisze:dawid1984 pisze:Witam jestem zainteresowany kupnem kota rasy perskiej, czekam na propozycje
Pozdrawiam
Dawid![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to zrozumiałe, że rasowy = rodowodowy. Akurat bardzo zależy mi na tej rasie zwłaszcza patrząc pod kontem ich spokojnego usposobienia.
Wrzuć do wyszukiwarki hasła na temat hodowli persów, zobacz, w której są kocięta, nawiąż kontakt z tą hodowlą. Jeżeli hodowca uzna, że nadajesz się na opiekuna kota i zapewnisz zwierzakowi wszystko, co mu się należy, to sprzeda Ci kota. Pamiętaj, że RASOWY = RODOWODOWY.
Możesz też zaadoptować bezdomnego kota w typie rasy, czyli bez rodowodu. W tym celu przejrzyj podforum "Kociarnia" lub wejdź na wątek puchatków viewtopic.php?f=1&t=108985&hilit=puchatkowo i nawiąż kontakt z osobą, która wystawia kota do adopcji. Jeżeli osoba ta uzna, że możesz zaoferować kotu dobre warunki (zabezpieczone okna i balkony, porządna karma, itp), nadajesz się na opiekuna persa, a wizyta przedadopcyjna wypadnie pozytywnie, to po podpisaniu umowy adopcyjnej odda kota w Twoje ręce.
jaaana pisze:W razie czego w umowie musi być punkt o zakazie amputacji pazurów i w ogóle czegokolwiek w imię poprawy komfortu życia kota.
Tak na wszelki wypadek.
troszkę Ci się podfora pomerdały - tu najwyżej wypchanego - myślę, że będzie wystarczająco spokojnie usposobiony
moorland pisze:Z tego co wiem, to na tym forum nie prowadzi się handlu kotamiNie wiem skąd wywnioskowałeś, ze jest inaczej, zwierzęta rasowe kupuje się w HODOWLACH a nie internecie. Teraz rozumiem, że wszyscy zainteresowani propozycją mają przedstawiać oferty kupna/sprzedaży? Szkoda, że nie założyłeś wątku na podforum hodowców, chętnie bym poczytała te komentarze
Może poproś o przeniesienie wątku...
Greta_2006 pisze:Po tym, co piszesz tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=136257&start=345
ja bym Ci żadnego kota nie sprzedała/nie oddała do adopcji.
I nie chodzi o żadną zemstęitp. emocje, lecz o logiczną kalkulację - skoro usprawiedliwiasz pójście na łatwiznę i nieodwracalną krzywdę dla zwierzęcia, to sam pewnie postąpiłbyś podobnie.
Odnośnie skutków usunięcia pazurów poczytaj sobie książkę Annie Bruce "Kot doskonały", rozdział "Koty bez pazurów", s. 193-201.
Nie mam czasu jej przepisywać na Twój użytek, a obawiam się, że nie wiesz, o czym piszesz.
Greta_2006 pisze:Po tym, co piszesz tutaj:
I nie chodzi o żadną zemstęitp. emocje, lecz o logiczną kalkulację - skoro usprawiedliwiasz pójście na łatwiznę i nieodwracalną krzywdę dla zwierzęcia, to sam pewnie postąpiłbyś podobnie.
Odnośnie skutków usunięcia pazurów poczytaj sobie książkę Annie Bruce "Kot doskonały", rozdział "Koty bez pazurów", s. 193-201.
Nie mam czasu jej przepisywać na Twój użytek, a obawiam się, że nie wiesz, o czym piszesz.
dawid1984 pisze:Greta_2006 pisze:Po tym, co piszesz tutaj:
OK, ja też nie muszę od ciebie żadnego kota adoptować/kupować, wyraziłem swoją opinię, tamta dziewczyna zrobiła co zrobiła winić lekarza nie ją... kto wie widocznie też była zastraszona przez kota, jednakowoż sam lekarz musiał ją do tego skutecznie przekonać. Ja nie stawiam krechy na tamtego kota i sam chętnie bym się dowiedział co dalej z tą sytuacją. Tam mleko już się wylało...
KOTEK1988 pisze:Jeśli interesuje cię zakup kota z hodowli (rasowy=rodowodowy),to poszukaj w internecie hodowli.Odwiedź kilka,porównaj warunki. Nie kupuj kota w pierwszekj lepszej.Warto przed zakupem kota wybrać się na wystawę porozmawiać,pooglądać. No i ważna sprawa nie ograniczać się tylko do Wrocławia.
Jeśli chcesz kota adoptować musisz spełniać okreslone warunki-na forum więksość DT podpisuje umowy adopcyjne, do tego dochodzi zobowiązanie do kastracji(choć koty w typie rasy z reguły przed wydaniem są już ciachnięte),wizyta przedadopcyjna, czasami tez poadopcyjna plus zabezpieczenie okien/balkonu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości