ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 18, 2011 11:01 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

ewar pisze:Małgosiu, będziesz miała w domu skarb.Tak ślicznych, kochanych kotków to tylko pozazdrościć. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

to prawda :) Bedziesz miala cudownych kocich przyjaciol :) najcudowniejszych na swiecie :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie gru 18, 2011 13:17 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Kociara82 pisze:mi sie nieraz liczby snily ale niewyrazne, a po przebudzeniu pamietalam tylko tyle, ze sie snily liczby ale jakie to nie pamietam. W totolotka w zyciu wygralam tylko raz. Trafilam trojke :ryk: Duzo, nie? :D
Sama niedawno zgubilam dokumenty :roll:
Bylam na zakupach w REALU, wyciagalam karte payback, potem pamietam, ze chcialam wlozyc to do kieszeni kurtki... i wtedy wlasnie musialo to spasc na ziemie. Wszystkie dokumenty w 1 etui: karty na punkty, karta z NFZ, dowod osobisty, karta bankomatowa (a od niedawna mam ta zblizeniowa, podonmo bez podawania pinu mozna nia dziennie zaplacic 50zl)... To byl piatek. Pozniej bylam nieco zaziebiona i nie wychodzilam z domu przez najblizsze 3 dni. We wtorek obudzil mnie telefon od koordynatorki dirmy leasingowej, ktora mnie zatrudniala niedawno jeszcze wlasnie w RALU, ze w nadzorze kasowym od tygodnia leza moje dokumenty! 8O
Nie chcialo mi sie wierzyc, myslalam, ze zbieg okolicznosci, przeciez mogl byc ktos inny kto ma to samo imie i nazwisko co ja. Dopiero jak uslyszalam, ze jest tam moj dowod osobisty, na pewno moj, bo przeciez z moim zdjeciem, to zaczelam w panice przeszukiwac torebke :strach: I co odkrylam?! Faktycznie, dokumentow w torebce ani sladu! Ekspresowo sie pozbieralam, ubralam sie, szybki makijaz (bez tego z domu nie wyjde), nawet sniadania nie zjadlam tylko gnalam prosto po odbior dokumentow! Nie mialam pojecia, ze w piatek zgubilam wszystko lacznie z karta, wiec nie zablokowalam karty, nie zglosilam zagubienia dowodu.... :strach: 8O
Po powrocie do domu sprawdzilam stan konta w banku: ufff, co do grosza wszystko jest. Nikt tez nie zdazyl sie moim dowodem posluzyc.
Mialam wiecej szczescia niz rozumu, zeby przez tyle dni nie byc swiadoma, ze zgubilam dokumenty :roll:

... ale miałaś dużo szcześcia - powiem , że ja nigdy portfela nie zgubiłam, ale miałam już taką sytuację, że ogarnęła mnie gorączka poszukiwań bo straciłam kontakt - dłuższy ze swoimi dokumentami i kasą - tą prawdziwą i internetową... i po poważnym przeszukaniu samochodu po raz 10-ty znalazł się - zsunął się pomiędzy siedzenia .... ufff ... jaka ulga ....a już w głowie miałam ile miejsc muszę obejść, obdzwonić..... potem to prawie do szyi go przywiązałam żeby mi się nigdzie nie zsuwał bez mojej wiedzy :ryk:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Nie gru 18, 2011 13:31 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

jasdor pisze:
animalon pisze:jasdor :1luvu: wyszła do ciebie paczuszka - dzisiaj :ok:

8O 8O 8O
Ptysia mi wysłała....Albo Balbinę 8O
Dziękuję bardzo, choć nie wiem za co taki zaszczyt :oops:
Przecież to m.in. ja na wątku Mini opier.... Was za jej leczenie :mrgreen: Przeprosiłam potem, fakt i już zostałam. Potem zjawiły się Ptyśki i Niedźwiadek [*] :(
A właśnie, są może jakieś wieści od Mini ?
Wierzę animalon, że pomożesz jeszcze niejednemu kociakowi w potrzebie :ok: :ok: :ok:

.... a w paczuszce ???? dokładnie :ok: Ptyś i Balbinka pomogą ci przetrwać chłodne wieczorki i będą dziękować za ten konkurs do końca życia :ryk: Kto wie jakby ich losy się potoczyły gdyby nie "zawody piękności" .... Dzięki temu mają domek w pakiecie - tak jak chcieliśmy :piwa: Ja jestem przeszczęśliwa , że Małgosia je wypatrzyła i taką mądrą decyzję podjęła :1luvu: :1luvu: :1luvu: Małgosiu ... buziak dla ciebie taaaaaaki wielki :1luvu:
Co do leczenia MINII - wiem , że każdy kto czytał moją akcję ratowania kotki zrobiłby to inaczej - każdy wg swojego doświadczenia i wiedzy - na pewno robiłam to nieporadnie i niejednemu podniosło ciśnienie, ale ufałam wetowi i jego namacalnej diagnozie .... Szczerze ??? Nie pamiętam takich kto opier ... Żyję tym co jest tuiteraz.
A ratowanie kociaków - to jak widać bardzo złożona sprawa - jeden zgłosi do konkursu - prawda jasdor :ok: , drugi da łazienkę do dyspozycji - ukłony w stronę mamuśki :1luvu: - trzecia osoba zaszczepi :1luvu: czwarta osoba da im domek - prawda Małgosiu :ok: i a piąta osóbka zaoferuje transport ..... i tak współnymi siłami kociaki są HAPPY - ja sama nie dałabym rady tego ogarnąć ....ale dziękuję za dobre prądy . Bo akcja zakończona sukcesem zachęca do ratowania takich biedulek - bo wiesz , że ktoś ci pomoże , że nie jestem z tym sama :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Nie gru 18, 2011 14:32 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

nie ma nic w zyciu piekniejszego niz widok szczesliwego kota, a widok swoch szczesliwych kotow ktore maja zamieszkac razem we wspolnym kochajacym domku-to juz naprawde bezcenny widok :1luvu:

Kociara82

Post » Nie gru 18, 2011 21:24 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

I ten bezcenny widok ukarze się moim oczom juz za około 1.5 tygodnia :lol: :lol: :lol: :lol: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Malgosia Wroc

Od: Nie lis 20, 2011 15:30

Post » Pon gru 19, 2011 0:28 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

animalon mi sie to wlasciwie pierwszy raz stalo, no moze drugi, ale to dawno, jak mialam parenascie lat, zgubilam legitymacje szkolna, ale na moim osiedlu. odnalazla sie tego samego dnia jeszcze. za to kluczy non stop szukam w przepastnych torebkach, plecakach... a jak cos wloze do kieszeni w kurtce zimowej to masakra! Sa bardzo glebokie, zaczynaja sie na wysokosci piersi a glebokosc siega do pasa.
Ilez to razy szukalam w tych kieszeniach czegos, a to blyszczyku do ust, a to drobnych pieniedzy, a to biletu autobusowego.... :ryk:
kiedys natomiast zgubilam sliczny czarny szal, bardzo cieply, na mrozna zime idealny. Mieciutki, w dotyku przypominal nieco siersc kota, tak samo delikatny :1luvu:
mialam go tylko owiniety i przerzucony przez jedn ramie, nie zawiazany, a plaszcz pikowany, sliski.... przeciskalam sie po jednym koncercie przez tlum ludzi i wtedy musial mi sie szal zesliznac.. nawet nie wiedzialam o tym, dopoki nie doszlam na przystanek autobusowy i nie poczulam, ze mi zimno w kark... wrocilam na miejsce ale szala nie bylo juz.

Kociara82

Post » Pon gru 19, 2011 0:47 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

... ale ty jesteś zakręcona :ryk: ja nie mogę - normalnie ja tak rękawiczki gubię :ryk: nie raz sobie obiecałam, że je na sznurek przyczepię i przez rękawy przeciągnę ... jak dziecku :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Pon gru 19, 2011 1:03 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

... ale jeszcze na dobranoc dla wszystkich i każdemu z osobna - a zwłaszcza Małgosi :1luvu:

ObrazekObrazek

....a Ptysiek łypie jednym oczkiem :ryk: udaje że śpi, czy udaje że nie śpi ???? :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Pon gru 19, 2011 1:06 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Pon gru 19, 2011 10:22 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

animalon pisze:Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Normalnie jak patrzę na takie słodziaki to sama zaległabym koło nich i wtuliła się w ich futerka :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon gru 19, 2011 12:30 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Gosia, moze wiec czas najwyzszy zaadoptowac jakiegos kociego slodziaka :1luvu:

Ptysie.... ja ogolnie ptysie jako ciastka lubie, ale te to normalnie najlepsze na swiecie :1luvu: :1luvu: przeslodziutkie a nic kalorii :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Pon gru 19, 2011 15:28 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Kociara82 pisze:Gosia, moze wiec czas najwyzszy zaadoptowac jakiegos kociego slodziaka :1luvu:

Ptysie.... ja ogolnie ptysie jako ciastka lubie, ale te to normalnie najlepsze na swiecie :1luvu: :1luvu: przeslodziutkie a nic kalorii :1luvu: :1luvu:

...nio ... Ptysie, a te szczególnie "0" kalorii .... a one najbardziej ze słodyczy lubią kurczaka :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Pon gru 19, 2011 16:52 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Kociara82 pisze:Gosia, moze wiec czas najwyzszy zaadoptowac jakiegos kociego slodziaka :1luvu:

Spokojnie wszystko w swoim czasie,dowiesz się już po fakcie.Jeżeli chodzi o kolor sierści jedno koniecznie rude drugie jakie przybędzie takie zaakceptuję,płeć też nie ma znaczenia :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon gru 19, 2011 19:27 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pon gru 19, 2011 19:55 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

animalon pisze:

...nio ... Ptysie, a te szczególnie "0" kalorii .... a one najbardziej ze słodyczy lubią kurczaka :ryk:

:1luvu: to super, bo ja za miesem nie przepadam

Kociara82

[poprzednia][następna]