"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 16, 2011 14:07 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Wczoraj zginęła śmiercią tragiczną moja jedyna bazylia. Taki ładny krzaczek miałam... Winowajca miał dowody zbrodni za pazurami...

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt gru 16, 2011 14:11 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Gochulec pisze:Fakt, Bąbel i tak wyciera wszystko, taki domowy mop, ale po suficie jeszcze nie łaził :lol:

:ryk: stracona okazja
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt gru 16, 2011 14:13 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:
Gochulec pisze:Fakt, Bąbel i tak wyciera wszystko, taki domowy mop, ale po suficie jeszcze nie łaził :lol:

:ryk: stracona okazja

No, wiesz... resztka kocimiętki jeszcze została :twisted:
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Pt gru 16, 2011 14:31 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

No to podaj mu, tylko jeszcze telewizję przemysłową ustaw w domu, żeby się nagrało jak chodzi po suficie :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 16, 2011 15:31 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

To może ja tej kocimiętki jeszcze dokupię? :twisted:
:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Nie gru 18, 2011 12:26 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Dzisiaj, po szóstej rano, obudziło mnie drapanie w drzwi :twisted:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie gru 18, 2011 13:04 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

tylko drapanie? my mielismy galopady po lozku i miauczenie, jakby z glodu umieral biedny kotecek :evil:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie gru 18, 2011 17:17 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Nie rozumiem dlaczego moja persica śpiąca ze mną w łóżku zawsze między mna a Małżem nie pozwala mi się odwrócić na tzw.drugi bok.
Kiedy odwracam się do niej plecami musi szybciutko sprawdzić czy to napewno ja.
Bo co by to było jakby ten tył głowy należał do jakiejś innej baby co to się podstępnie wkradła do naszego (jej, Małża i mojego)łóżka?!
Więc moja mądra kicia przechodzi mi po głowie na drugą stronę (stópka w oczodół!), następnie sprawdza plaskatym noskiem czy to ja i głośno potwierdza ten fakt (mmbbbbrrrriii..!).Po czym wraca na środek łóżka (przechodząc po mojej głowie,a co?), bo TAM jest jej miejsce spania.Układa się, pomrukuje.
Zasypia.
Po pół godzinie mój łebski kot zapomina,że ten tył głowy jest mój.Obcy w łóżku???Ło matko -nie!
Więc Fionia musi sprawdzić.
No to dawaj -skok przez moją głowę...ooo...kotek nie trafił i wsadził mi stópkę do ucha...no ale cel uświęca środki,nieprawdaż?
Nosek w mój nos...a!To jednak JA!!!!
No to kładziemy się spać...trzeba wrócić na środek łóżka...itd,itp

Po trzecim razie kładę się karnie twarzą do kotki.
Wsadza mi nos w usta (a właśnie była pojeść chrupeczki) ...sam smak.
Wącha.
Jej!To jednak NAPEWNO ja!!!
Tośmy się obie ucieszyły!!!
Teraz to już wiemy to z całą pewnością!!!!BINGO!!!
To się kładzie na mojej ręce i śpimy.Tylko ona jeszcze musi do kuwety, więc na skróty pobiegnie przez głowę Małża...ale zaraz wróci, no chyba ,że się po ciemku zgubi na korytarzu i będę musiała pójść z odsieczą...
I tak co noc.
I za co ja tę kocicę tak kocham, no za co???
Chyba za to,że bez niej to bym się kompletnie zgubiła w tym łóżku,życiu i w ogóle... :1luvu:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie gru 18, 2011 18:20 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

alma_uk pisze:tylko drapanie? my mielismy galopady po lozku i miauczenie, jakby z glodu umieral biedny kotecek :evil:

A tak, darcie paszczy o papu to standard :wink:

Erin

Post » Nie gru 18, 2011 18:22 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

kotkins pisze:I za co ja tę kocicę tak kocham, no za co???

Chyba za to,że bez niej to bym się kompletnie zgubiła w tym łóżku,życiu i w ogóle... :1luvu:

:mrgreen: :ok:

Erin

Post » Nie gru 18, 2011 19:01 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Dziś wcielony diabeł Krecik zwalił w nocy olbrzymie radio -jamnik
oraz ulubioną lampke nocną, klosz pognieciony :evil:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie gru 18, 2011 19:03 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Nieźle :roll:
Pyśka kiedyś monitor zwaliła, taki starego typu.

Erin

Post » Nie gru 18, 2011 19:17 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kotkinsie, czy ja Ci mogę wyznać uczucia?
się normalnie wew Ciebie zakocham.. :oops:
Za styl pisania. Można jeść łyżkami i pomlaskiwać po prostu!
KotkaWodna

Post » Nie gru 18, 2011 19:38 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kotko Wodna ja od dłuższego czasu planuję wątek.
Bo ja mam naprawdę interesujące stado.

Ale sobie czytam takie miszcze jak Aniada czy Neigh to mi pewność siebie mija jak sen złoty...i już nie jestem taka pewna ,że powinłam...

Do mojej opowieści dodam jeszcze jeden drobniuteńki szczegół dzisiejszej nocy, o którym przypomniał mi Małż po przeczytaniu tego opisu.
Otóż : o 5.15 moje perskie słoneczko ,które w noc co najmniej 20 razy przenosi się z fotela w sypialni na łóżko i z powrotem (to tak poza sprawdzaniem mojej tożsamości) wydało charakterystyczny odgłos tzw "paszczowy" i zwymiotowało kłakami na fotel.
Małż skwitował to z głębi fazy REM :"...mieliśmy farta ...mogła być w łóżku..."
No fakt.
Ostatnio edytowano Nie gru 18, 2011 20:26 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie gru 18, 2011 19:57 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

to nie fart
to wrodzona kocia delikatność ;)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

[poprzednia][następna]