Moje czternaście skarbów cz.1 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 17, 2011 19:01 Re: Moje czternaście skarbów ;)

Słuchajcie moim zdaniem trzeba zmienić tytuł wątku, że bardzo potrzebna pomoc finansowa, bo ktoś kto nie zna sprawy, pomyśli sobie, że jest sielsko-anielsko. :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob gru 17, 2011 19:08 Re: Moje czternaście skarbów ;)

alab108 pisze:Słuchajcie moim zdaniem trzeba zmienić tytuł wątku, że bardzo potrzebna pomoc finansowa, bo ktoś kto nie zna sprawy, pomyśli sobie, że jest sielsko-anielsko. :ok:

słusznie.

Napisałam prośbę do Mruczeńka1981 o aukcję cegiełkową. Może się uda :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob gru 17, 2011 19:30 Re: Moje czternaście skarbów ;)

Mruczeńka1981 mi odpisała, ze jak najbardziej może zrobić aukcję cegiełkową tylko jest potrzebny tekst i foty kotów - kto zrobi i napisze???? :!:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie gru 18, 2011 0:10 Re: Moje czternaście skarbów ;)

lidka02 pisze:Nie wiem co robić i boje się reszty testów , koty nie chcą siedzieć w zamknięciu :( Nic mi się nie chcę ..........

Dlatego musisz minusy we wtorek zaszczepić - potem już tylko izolacja 2 tygodnie, drugie szczepienie i możesz je wypuścić. Dlatego też uważam, ze testy bez od razu szczepienia to dodatkowy stres dla kotów - muszą być izolowane na czas oczekiwania na szczepionkę.

Pamiętaj też, ze koty to barometry Twojego samopoczucia - one czują Twoje nerwy bardzo silnie i też na to reagują, nie rozumieją sytuacji. Nie napiszę Ci żebyś się uspokoiła, ale postaraj się uspokoić jak najbardziej się da. Włącz im jakąś muzykę cicho, jak masz nie używane radio, baw się z nimi itp. Niech się jak najmniej zmieni w ich dotychczasowym rytuale dnia.

Poproszę Cię o zdjęcia Twoich kotów na maila - albo jak inaczej? Mruczeńka1981 zgodziła się zrobić aukcję cegiełkową tylko prosi o tekst i fotki, a tu cisza.
Zaraz poproszę na wątku banerkowym o banerek.

Zmień tytuł - wpisz prośbę o pomoc finansową. Trzeba działać, choć ja Ciebie rozumiem... są tu tacy, którzy dobrze wiedzą jak zareagowałam na wybuch grzyba w moim stadzie, a to przecież tylko wyleczalny grzyb... Trzeba opanować sytuację i już.

Marzenia11

Post » Nie gru 18, 2011 10:48 Re: Moje czternaście skarbów ;)

Nie przychodzi mi żaden tytuł do głowy , cały czas myślę co powinnam zrobic to wszystko koszty a kot się na ciebie patrzy , jeszcze mam dziewięć do przetestowania jeden test wet opuścił na 40 zł , dwa wyszły dodatnie , więc jak by więcej dodatnich nie było to bym miała 12 kotów do zaszczepienia też szczepionka po 40zł z kąt ja mam tą kase wziąźć , niedawno tyle kotów szczepiłam na grzyba , Lolek miał badania musi być na specjalnej karmie wet powiedział że dobry by był Feliyej nie wiem jak to się pisze .A to wszystko rozbija sie o kase ja jestem na zasiłku , cura raz pracuje raz nie Jeszcze mam szczeniaka który musi dostawać chociaż purine bo innych nie może .A jedzenie też czeba im kupić chciało by się dobrze ale to nie takie proste , dalej nie wiem co zrobie .Wiem że wszyscy chcecie tu dobrze ale rzeczywistość jest inna .Niech te białaczkowe często chorują to też ciągnie .Na Białaczkowym moge dostać na Figielka 100 zł ale to dopiero w lutym , a ja nie mam tyle czasu .Uciekam do ośrodka nakarmić bidy.

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie gru 18, 2011 11:05 Re: Moje czternaście skarbów ;)

lidka02 - wejdź w swój pierwszy post, nacisnij "edytuj" i dopisz do tytułu np. "proszę o pomoc finansową", jak się nie zmieści cały to może być skrótem np. "finans". Albo "potrzebna pomoc finansowa" itp.
Wiem, ze masz trudną sytuację, dlatego trzeba rozsądnie działać i dlatego w sytuacji w jakiej jesteś we wtorek zaszczep te trzy ujemne koty - to priorytet, one już będą bezpieczne po szczepieniu. A jak będziesz mogła to dodatkowo kolejne na testy. A jak nie to trzeba będzie czekać aż będziesz mogła. Trudno. Z tego co pisałaś masz przetestowane 6 kotow czyli zostało jeszcze 8?

Piszesz o braku pieniędzy a ja już dwa razy pisałam, że Mruczeńka1981 zrobi aukcję allegro dla Ciebie tylko musi mieć zdjęcia kotów i jakiś tekst - przeslesz mi zdjęcia? Bo tekst to już myslałam, żeby jakiś sklecić z Twojego pierwszego postu, tylko jeszcze weny nie mam.

Marzenia11

Post » Nie gru 18, 2011 18:15 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Na jakiego meila mam ci przesłać .Marcelek ten z chorym móżdżkiem wyszedł mu grzybek nad okiem :( , jakaś paranoja jest u mnie ...Nie wiem czy on nie zamały na szczepienie na grzyba ma może 4lub pięć miesięcy jest niski może przez ta chorobe ...Czy te koty z białaczką mogą często mieć grzyba bo jeszcze mam kilka kotów bez grzyba ale pewnie prędzej czy później go złapią .Na jakie choroby białaczkowe mogą zachorować a potem moje koty zdrowe moga to załapać .....Nie wiem ale muszę chyba zacząć myśleć i te zdrowe chyba będe musiała postawić na pierwszym miejscu bo co za życie będą miały jak może będą ciagle chore ......

lidka02

Post » Nie gru 18, 2011 18:29 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Kot z felv moze zachorować na każdą z chorób na które chorują koty ujemne ale będzie ją trudniej przechodził, dłużej, może się źle, ciężko lub nawet wcale nie chciec leczyć itp.
Myślę, ze to co warto, to skoncentruj się na razie na testach i szczepieniach, a potem kolejne rzeczy, nie dasz rady zrobić wszystkiego naraz.
Powtarzam jak mantrę - we wtorek zaszczep ujemne koty, a jeśli jeszcze będziesz mogła to przetestuj następne, choćby jednego i jak będą ujemne to też je od razu zaszczep. Najpierw musisz wiedzieć jaką masz sytuację w domu.

Z grzybicą jest tak, że trzeba w jednym czasie leczyć całe stado - pełne leczenie dla kotów, które już mają grzybka i profilkatyczne dla tych które go nie mają. Gdy będziesz leczyć po kolei to grzyb będzie się pojawiał u kolejnych kotów. Przerabiałam to całkiem niedawno u siebie w domu - kotów tylko 9 a miałam co robić.

Marzenia11

Post » Nie gru 18, 2011 18:32 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Łatwo to wszystko napisać, tylko skąd pieniądze na to wziąć przy 14 kotach. Lidce o to też chodzi , czyż nie tak.

My za leczenie Puni, z białaczką i kocim hiv zapłaciliśmy około 2000 zł, i tak odeszła, a teraz zbieramy pieniądze na następne kotki, żeby sprawdzić, tylko kasy brak :?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie gru 18, 2011 18:33 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Właśnie to paskudztwo ciągle na nowym wychodzi nie wiem od jakiego wieku można na nią szczepić .....

lidka02

Post » Nie gru 18, 2011 18:36 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Na białaczkę ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie gru 18, 2011 18:45 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Na grzybice bo u mnie kotek 5 miesięczny wyszła mu nad oczkiem a on ma chory móżdźek :( ..

lidka02

Post » Nie gru 18, 2011 18:46 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

olafen pisze:Łatwo to wszystko napisać, tylko skąd pieniądze na to wziąć przy 14 kotach. Lidce o to też chodzi , czyż nie tak.

Proszę kolejny raz kogoś o napisanie tekstu który prześlę do Mruczeńki a ona zrobi akucję cegiełkową charytatywną - własnie po to, aby zebrać pieniądze dla Lidki. Ja nie mogę nic wymyśleć fajnego i poruszającego serca i mam kłopot, a nie zgłosił się też nikt (jak dotąd) kto by taki tekscik napisał.

Nie mam gotówki aby przesłać Lidce dlatego kombinuję - aukcja, zmiana tytułu, banerek... To nie jest tak, ze tylko sobie siedzę w ciepełku i piszę. Też chciałam załatwić hurtowe zamówienie testów i szczepionek aby było taniej, ale wet Lidki już sam zamówił.

Marzenia11

Post » Nie gru 18, 2011 18:47 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

lidka02 pisze:Na grzybice bo u mnie kotek 5 miesięczny wyszła mu nad oczkiem a on ma chory móżdźek :( ..

Można. Moja jedna tymczaska kociczka była szczepiona w tym wieku - choć ja mam bardzo ostrożne podejście do sensowności szczepionek przeciwgrzybicznych - sama ich nie stosowałam dla 9 kotów właśnie z racji braku kasy i małej ich skuteczności (co drugi kot reaguje na nią pozytywnie i mogą być po 3-4 miesiącach nawroty).

Marzenia11

Post » Nie gru 18, 2011 18:48 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Widzisz Olafen właśnie nie wiemy jak długo taki kotek może nam pożyć a mamy inne którymi też musimy się opiekować .I tak nie wiadomo co robić ale najpierw muszę je przetestowac żebym wiedziała na czym stoje , te koty pozamykane się denerwują to im też na dobre nie wyjdzie :(

lidka02

[poprzednia][następna]