Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 12:55 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

A tak, raban to jest to :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 17, 2011 1:59 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Z racji totalnego olewania budki jutro ją piorę - Miś bardzo polubił transporter, który miał być na bazarek, a już wiem, ze nie będzie, bo również się bardzo spodobał mojej siostrze. A Miś traktuje go jako super miejscówę do spania , odpoczynku i zabawy - fota jutro, jak nie zapomnę :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob gru 17, 2011 18:52 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Wchodzę do domu i już z przedpokoju patrzę: w jednym pokoju na drapaku trzy koty, koło drapaka jeden, Mała zeskakuje z szafy, a w drugim pokoju, na środku łóżka śpi w najlepsze Miś. :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob gru 17, 2011 19:45 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Marzenia11 pisze:Wchodzę do domu i już z przedpokoju patrzę: w jednym pokoju na drapaku trzy koty, koło drapaka jeden, Mała zeskakuje z szafy, a w drugim pokoju, na środku łóżka śpi w najlepsze Miś. :wink:

To miód na moje serce :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie gru 18, 2011 0:14 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Pierwszą, króciutką, ale zawsze :D zabawę z piorkiem na patyku, mamy za sobą :piwa: wprawdzie taką w szparze drzwi bo Miś boi się machania piórkami... ale krok po kroczku... :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie gru 18, 2011 20:32 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Kolejne bazarki - niedługo się kończą - na dług za Strachulca i Misia

viewtopic.php?f=20&t=137024&p=8330493#p8330493

viewtopic.php?f=20&t=137028&start=0

Marzenia11

Post » Pon gru 19, 2011 11:43 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

No to jestem w kropce. Od wczoraj. Śmiałam się, że albo się Miś oswoił, albo przeziębił. Bo spał wczoraj większość dnia i generalnie nie reagował na moje podchodzenie natychmiastową ucieczką. Nie bawił się, nie był już taki pobudzony, ze trzy razy w sumie podskoczył przez cały dzień.
Dzisiaj od rana to samo ale Miś cały czas sapie i ciężko oddycha, jakby chrapał.
Zaczęłam się denerwować - nie znam Misia, nie umiem ocenić co jest u niego normą, a co ma budzić niepokój i wymaga pokazania wetowi. Qrcze, zawsze mi koty robią takie numery przed świętami, każdymi. AQ przeciez ja wyjeżdżam na kilka dni i koty zostają same, z opieką dochodzącą na chwilę.

Marzenia11

Post » Pon gru 19, 2011 18:52 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

U mnie to jest reguła, że koty (nie ważne czy hodowlane, czy bidy) po dwóch tygodniach od przybycia do mnie "odreagowują" stres i coś się z nimi dzieje. Poobserwuj Misia chwilkę. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto gru 20, 2011 0:31 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Wygląda na to, że Miś po prostu odzyskał swoją kocią starszawą osobowość. :mrgreen: Po rozmowie z Aleksandra59 dwie godziny bawiłam się z futrami w domu w kompletnej ciszy, aby posłuchać Misia - czy oprócz chrapania są gwizdy albo coś w tym stylu. No i nie było. Poza tym w trakcie zabawy pomyslałam sobie, ze jak będę mieć wątpliwości to się w czwratek lub piątek przejdę z nim do wetki, abym miała spokojne święta - i po tej myśli Miś wstał, rozejrzał się, usiadł i zaczął polować na Mikę. Potem poszedł w miejsca wcześniejszych moich zabaw z kotkami i probował je nasladować, a przy kolacji asystował pierwszy dwa razy probując wleźć do jedzenia na stół.
Trochę jestem spokojniejsza, ale obserwować będę nadal.
No i rozważam opcję wyjazdu z Misiem.

Marzenia11

Post » Pt gru 23, 2011 0:58 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Okazało się, ze senność Misia to zapowiedź opadów śniegu i ochłodzenia. Dokładnie we wtorek, gdy juz spadł śnieg Misiowaty się ozywił i ganiał koty, uciekał przede mną, przypatrywał zabawie.

Wczoraj po raz pierwszy usiadł z innymi kotami do zabawy piórem i bawił się :piwa:

A dzisiaj wymiotuje.. obstawiam jednak kłaki. pasty nie chce.

Marzenia11

Post » Pt gru 23, 2011 1:02 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Miejscówy do spania :wink:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Dobrych, serdecznych i radosnych Świąt!

Marzenia11

Post » Pt gru 23, 2011 1:11 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:)foty s.50,53

Mis własnie zasnął na poduszce niedaleko mnie, w radiu cudna świąteczna audycja, a on strasznie chrapie i zagłusza :D

Marzenia11

Post » Pt gru 23, 2011 3:18 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:)foty s.50,53

Wesołych i szczęśliwych Świąt dla Wszystkich :D :D :D :D

Misu - chrap i zagłuszaj na zdrowie :ok: :ok: :ok: :mrgreen: Marzenia - przepraszam 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt gru 23, 2011 8:13 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:)foty s.50,53

Radosnych i spokojnych Świąt

Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 27, 2011 13:50 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:)foty s.50,53

Ufff i po Świętach.
Najbardziej martwiłam się o Misia a wygląda na to, ze on najlepiej sobie poradził podczas mojej nieobecności. Ku mojemu zdziwieniu wyszedł z własnej woli i towarzyszył pani, ktora przychodziła do opieki. Pani przeraziła się charczeniem Misia i zaproponowała mi konsultację u jakiegoś speca - może ją dopytam o to przy nadarzającej się okazji, co to za spec.
Mis wygląda bez zmian i - bez zmian również - najbardziej jest zainteresowany mięskiem o które dzisiaj, tuż po świętach jest bardzo trudno więc z załozenia nic nie będę kupować nie wierząc w to, ze jest świeze.

Marzenia11

[poprzednia][następna]