Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 17, 2011 14:02 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Nie mam dużego doświadczenia dekupażowego ale moja "guru"od dekupażu-pani Anita- tłumaczyła mi,że na plastiki lepiej "zaprimerować".Kulki sa z plastku przecież?
Primer jest fajny,a w necie wcale nie wypada tak drogo.Ostatnio w Lidlu kupiłam coś,co się nazywa "masa strukturalna"(po 11 zł!) i jest fajne.Miałam puszkę z wypukłymi napisami, zakleiłam je tą masą, wyszło fajne,takie rzeczywiście pokarbowanei strukturalne.To pomalowałam akrylem, a wzór z serwetki wyszedł super,taka trójwymiarowa brzoskwinka:)

Anita mówi,żeby nie kupować w mpik-u bo tam drogo i kiepsko.
Polecała mi sklepy "dla młodych artystów",net czy skelpy "dekupażowe"(też drogo!)

Zaraz dam znać mężowatemu żeby przywiozł z pracy odpowiedni kabelek do zrzutu zdjęć i postaram się pokazać (mogę?)

Mam do zrobienia stołek, taki z sosny,surowy ("do wszystkiego") stoi na schodach obok ładnej szafy po babci i wygląda ochydnie...i się boję:)
Głupie to,prawda?

Aniado przepraszam,że pytam ale czy jest u Was śnieg???
Zaraz po Nowym Roku jadę na narty do Czech (blisko!) i nie wiem czy dojdą do skutku...u nas tak wieje,że jamnik zdecydował się na obsikanie drzwi, dalej nie wyszedł.Waży co prawda 15 kg ale nie takie jamniki wiatr porywał!!

(Czesio jest ślicznie i smakowicie tłusty...nadaje sie na świąteczną pieczeń jak nic... :mrgreen: )

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob gru 17, 2011 14:14 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Hańka pisze:
Aniada pisze:
Hańka pisze:A Czesio zażywny aż miło spojrzeć.

O to to! Czesiulek jest z a ż y w n y! Jędrny, zdrowy, dobrze zbudowany, słowem: kot jak rydz! :mrgreen:

Jest ta Czesia chycić za co :ok:

Kiej niedźwiedzia jakiego!!
Aniada

Post » Sob gru 17, 2011 14:31 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Miećwieć to ma inszy kłak moje drogie.
Jak moja Amelia nie przymierzając.Tylko ona jest biała..polarny niedźwiedź albo kot!O!

Bombki nie do uratowania??
Ja bym zdjęła i zrobiła znowu,chyba,że zaschło...wtedy kaplica niestety.

kotkins

Post » Sob gru 17, 2011 14:57 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

kotkins pisze:Miećwieć to ma inszy kłak moje drogie.
Jak moja Amelia nie przymierzając.Tylko ona jest biała..polarny niedźwiedź albo kot!O!

Wyżarło styropian. Wyżarło, Kotkinsie. Bombki wyglądają jak z potężnymi kraterami.

Kcecie nowy wątas w starym, czy w nowym roku?? :mrgreen:
Mam zakładać?? Czy sobie będziemy życzyć jeszcze w tym?
Aniada

Post » Sob gru 17, 2011 15:00 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Trza bendzie założyć o Sznowna AŁTORKO !! :mrgreen:

Reklamować lakier??

kotkins

Post » Sob gru 17, 2011 15:12 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Nie mam paragonu. Wywaliłam. :? :? :?

Słuchamy sobie kolęd Eleni. Ma taki ciepły, wspaniały głos. Za oknem śnieżek pruszy, fajnie jest.
Króliczek zastygł w odwiecznej "kolędowej" pozie: oczka maślane, kompletny bezruch, usiska ustawione idealnie pionowo.
Dziewczynka kocha święta, kolędy, opłatek. :mrgreen:
Aniada

Post » Sob gru 17, 2011 15:42 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Aniada pisze:
kotkins pisze:Miećwieć to ma inszy kłak moje drogie.

Wyżarło styropian. Wyżarło, Kotkinsie. Bombki wyglądają jak z potężnymi kraterami.

Kcecie nowy wątas w starym, czy w nowym roku?? :mrgreen:
Mam zakładać?? Czy sobie będziemy życzyć jeszcze w tym?

Mnie tam wsio ryba, byle był.
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Sob gru 17, 2011 17:53 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

kotkins pisze:Aniado przepraszam,że pytam ale czy jest u Was śnieg???
Zaraz po Nowym Roku jadę na narty do Czech (blisko!) i nie wiem czy dojdą do skutku...

Nie ma, nie ma - na szczęście aaaa :-)
Ale się nie zniechęcaj - nawet jak teraz nie ma to jutro może być :twisted:
A Czechy za górkami leżą i nawet jak u nas nie ma to tam chyba więcej zawsze jakoś - moi jeżdżą do Pecu i jakoś tam zawsze jest!
A Czechu - mniam :1luvu:
Szkoda bomb ale Czechu może doskonale za bombę robić :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob gru 17, 2011 19:00 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

W kwestii śniegu pozostaję w wielkiej rozterce. Kocham śnieg, uwielbiam zimę, mogę żyć na biegunie, ALE - nie mamy opon zimowych. Jeśli śnieg spadnie (a nie tylko poprószy jak dziś), to będę musiała jeździć do Katowic nocnym autobusem zamiast autkiem, co baaaaardzo mi nie odpowiada. Byłabym na miejscu po 4.00, a zajęcia mam o 9.00 lub 11.00. :roll:
Dlatego z wielkim bólem (a nawet bulem) modlę się o jesienną a nie zimową aurę...

Józefina - masz rację, Czechu do odzwierciedlenie bomby doskonałej. :mrgreen:

EDIT: ort.
Ostatnio edytowano Sob gru 17, 2011 20:18 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Sob gru 17, 2011 19:54 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Czesław La Bomba!:)

Aniada ja nie lubię śniegu u mnie ,ale w górach śnieg być musi!
A w ogóle to zima idzie.
Widziałam w prognozie...
A jak miałam kryzys to opony zimowe kupiłam używki.Służyły o dziwo dwa lata, pan mi w warsztacie wyszukał.Podobno ludzie zmieniają opony na letnie i zostawiają je w magazynie warsztatu "do zimy", latem sprzedają samochód a opony zapominają odebrać.Panowie oponiarze czekają czasem rok-dwa...i sprzedają.
Moje były ok.

Robię tacę, czekam aż wyschnie.
Jak wyjdzie to jutro pokażę.

kotkins

Post » Sob gru 17, 2011 20:25 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

kotkins pisze: Jak wyjdzie to jutro pokażę.

Kotkinsie, a czym wypełniasz spękania?? Pisałaś, że jakimś "proszkiem". Porporiną?? Co to za proszek? Zdradzisz?
Bardzo nie spodobało mi się wypełnianie patyną. Moim zdaniem praca wygląda jak brudna. Kupiłam dwuskładnikowy lakier, pęknięcia ładnie wychodzą, ale nie mam czym ich wypełnić. Cienie jednak się nie sprawdzają. Nie moje.
Aniada

Post » Sob gru 17, 2011 20:53 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Nie proszek tylko pasta postarzająca.Firma nazywa się Raft Line a psta Antique Paste poprostu.
Robię to szmatką i szybko wycieram.Jest o tyle fajna,że można nia brzegi pomalować (robię to palcem)i pozacierać, pieknie postarza.Moja jest w kolorze miedzi, wypada b.ładnie na beżach wszelkich,kolor (pasty) nazywa się "brass".
Kosztowała 9.70 i poleciała mi ją pani w sklepie dekupażowym.
A co się dzieje z cieniami??

Ja bym żałowała moich cieni, mam tak starannie dobrane:)
Firma najlepsza naświecie- Inglot!
Moja przyjaciółka jak zobaczyła moje prace to powiedziała mi "starzejesz się" i zamówiła trzy doniczki do gwiazd betelejemskich z wzorami świątecznymi:)

kotkins

Post » Sob gru 17, 2011 21:02 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Cienie rewelacyjnie wyglądają na bardzo drobnych spękaniach, ale w szerszych i płytszych się nie trzymają... Wysypują, nie wypełniają dokładnie. Próbowałam rozmaitymi i kiszka. W cieniutkich pęknięciach trzymają się super, ale w nieco szerszych jest niestety źle.
Aniada

Post » Nie gru 18, 2011 8:37 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

nowy wątas rasras :D
Serniczek

Post » Pon gru 19, 2011 22:24 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Zaglądam w poszukiwaniu nowej części przygód Niebieskich, ale Aniada chyba firanki wiesza zamiast watek zakładać :mrgreen:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

[poprzednia][następna]