Broszka pisze:olafen pisze:To też pewnie inaczej.
Moja Citka waży około 12-13 kilo, i musi same dietetyczne rzeczy jeść, więc daję jej tak, co by i jej smakowało i aby nie tyła. A gotowane mięsko lubi
Może spróbuj dawać surowe i Colon C lub Plantago Psyllium (łuskę babki płesznik)
A Lactulozę można podawać długotrwale - a nawet trzeba żeby zadziałała. Ona się nie wchłania z przewodu pokarmowego tylko właśnie rozluźnia stolec i jest wydalana w całości. Mój senior który miał notoryczne zaparcia dostawał codziennie lactulozę przez ponad rok i bardzo mu pomagała. Teraz seniorkom z zaparciami podaję psyllium (łuskę babki płesznik) - mieszam z jedzeniem. Lactulozy z jedzeniem niestety nie chcą a ja nie chcę ich stresować podając dopyszcznie.
Możesz też spróbować do chrupek domieszać RC Fibre Response - ma takie samo działanie bo zawiera b.dużo błonnika (włókna buraczanego).
A podajesz Citce gotowaną wątróbkę? Bo gotowana zapiera - działa przeciwbiegunkowo a surowa odwrotnie, czyli powinnaś dawać surową jeśli są zaparcia.
Wątróbkę daję jeśli już surową, tylko ją sparzam gotowaną wodą. Gotowanej nie chce jeść.

Podróż do Ciebie dobrze mi zrobi dla psychiki