Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 16, 2011 12:03 Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

Moi Drodzy!!
moja przyjaciółka ma bardzo cięzko chorego męża (terminalne stadium raka), który obecnie jest w szitalu. Ona znalazła pierszą od 2 lat pracę. Niestety za granicą.
Potrzebny pilnie dom dla 2 kotów:

Truśkę znalazły dzieci na jesieni 2007 podczas sprzątania świata. Była zawiązana w torebkę foliową, miała jeszcze mokrą pępowinę. Chyba miała kilka godzin. Została wykarmiona pipetką, grzana pod lampą a pies wylizywał jej brzuch.
Nie miała matki, ani rodzeństwa, więc nie zna zachowań stadnych. Jest dla kogoś, kto ceni i rozumie kocią niezależność. Nie lubi jak się miętosi i łapie, ale sama z siebie potrafi przyjść, wtulić się i mruczeć jak opętana tak głośno, jak żaden z naszych kotów.
Jest wysterylizowana. Je jak księżniczka: zawsze czekała spokojnie w kolejce i z dumą powoli podchodziła do swojej miseczki wtedy, gdy inne już wyżerały ze swoich misek nawzajem.
Ona jest bardzo ładna: popielato-kawowo-biała.
Ma ogromne ślepka.
Obrazek
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
----------------------------------------------------------------
Filipek jest wykastrowany, miły, ma około dwóch lat. Negocjuje, tzn. jak chce jeść albo wyjść, to siada przed Toba jak posążek i gada.
Nie jest tak zły jak się bierze samemu na ręce, ale to też kot.
Obrazek
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
----------------------------------------------------------------
Uwaga ogólne do obydwu zwierzaków: to są koty wychodzące, tzn. wychodziły do ogrodu, polowały na myszy, ptaki, jaszczurki. Kiedy byłam, raz na trzy miesiące kupowałam u weterynarza tabletki na odrobaczanie obejmujące tasiemca. To standard, więc każdy weterynarz wie i każdy, kto ma cień pojęcia o zwierzakach.
Były odrobaczone przeze mnie we wrześniu, przed wyjazdem, więc teraz jest pora.
Poza tym są zdrowe.
Szczepienia trzeba uzupełnić na bieżąco.

Prosze o kontakt na PW.
Z góry dziekuję za wszelką pomoc.

Teraz przydałaby sie chociaz osoba, która karmiłaby zwierzaki tam na miejscu do czasu znalezienia domku. Ja nie dam rady z Warszawy :-((
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Od: Wto paź 14, 2003 18:10

Post » Pt gru 16, 2011 13:25 Re: Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

up!
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Post » Pt gru 16, 2011 13:54 Re: Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

witam
napisz krócej czego potrzebujesz
Domu stałego dla kotów?
kogoś kto będzie koty odwiedzał i dokarmiał?

jeśli potrzebny dom stały - trzeba zrobić lepsze zdjecia i zrobić dużo ogłoszeń papierowych i w internecie
dużo - to znaczy chociaż 50
jesli potrzebne dokarmianie - to musisz to jasniej napisać
koty są same w domu? nikt z nimi nie mieszka?
czy będa same jak koleżanka pojedzie?
a dzieci?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt gru 16, 2011 14:00 Re: Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

potrzebuję stałego domu dla nich. Narazie mam tylko zdjęcia z kamerki netowej i szybko lepszych nie bede miała :-((
koty od poniedziałku zostana "wystawione" przed dom, bo nikogo tam nie bedzie.... Przyjaciółka nie moze wrócic zza granicy bo ktos musi zarobic na jakiekolwiek jedzenie o leczeniu nie wspomne, jej mąż jest w szpitalu.

Z dzieci jest córka, ale ją tymczasem przygarnie znajoma, która ma alergię na koty, wiec zabranie zwierzaka odpada :(

Nie dam rady latac tam z ogłoszeniami, bo mieszkam na stałe w Wawie, a koty są w Sandomierzu..... :placz:
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Post » Pt gru 16, 2011 14:03 Re: Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

a koty nie mogą zostać w domu -i córka by raz dziennie poszła nakarmic i posprzątać?

jest jakaś fundacja w Sandomierzu? szukaj w googlach i pisz do nich

jest ktoś z Sandomierza -szukaj na Miau i pisz pw -on może Twojego watku przeciez nie zauwazyc

w jakim wieku jest ta córka?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt gru 16, 2011 14:07 Re: Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

Patmol - gdyby mogły zostac w domu to by tam zostały i nie szukałabym im domu...
2. córka to dziewczynka w wieku 13 lat - ktoś sie musi nią zaopiekowac kiedy nie ma obojga rodziców. Znajoma mieszka równiez z Wawie.
3. Przepraszam, ale teraz mamy bardziej głowe do szukania mozliwości szpitalno - leczniczych (onkologia) niz do pisania po fundacjach...

tak czy inaczej dziekuje za pomoc!.

Poradze sobie sama
Prosze o zamkniecie tematu
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Post » Pt gru 16, 2011 14:24 Re: Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

yyahyoo pisze:Patmol - gdyby mogły zostac w domu to by tam zostały i nie szukałabym im domu...
2. córka to dziewczynka w wieku 13 lat - ktoś sie musi nią zaopiekowac kiedy nie ma obojga rodziców. Znajoma mieszka równiez z Wawie.
3. Przepraszam, ale teraz mamy bardziej głowe do szukania mozliwości szpitalno - leczniczych (onkologia) niz do pisania po fundacjach...

tak czy inaczej dziekuje za pomoc!.

Poradze sobie sama
Prosze o zamkniecie tematu

8O
Nie bardzo rozumiem.Co ty wypisujesz.Koty zostaną na ulicę w zimie wyrzucone?
Czego oczekiwałaś? Domu od reki? Dostałaś rady co i jak trzeba załatwić. Myślę,że kotom "taki "los gotował się od poczatku. Dlaczego tak późno zaczęto działać. Rozumiem,ze może być cieżka sytuacja w rodzinie.Ale na cito nikt domu tutaj nie zaoferuje.Musi trochę potrwać. Poza tym większość z nas ma biedy na tymczasie w swoich domach i szuka im stałych.
Miejsce od ręki nikt nie zaoferuje.
Kobieto, co ty wypisujesz i na co sie obrażasz? Co te koty czeka? Ile czasu zajmie ci szukanie pomocy w fundacjach, wysłanie powielonego maila?Chcesz by koty umarły od chorób i głodu?
Po co właściwie sie tu zalogowałaś.By oświadczyć wszem i wobec,ze koty zostana wyrzucone?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 16, 2011 14:30 Re: Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

1 o sytuacji sie dowiedziałam wczoraj wieczorem
Mial byc dom - nie ma
Jutro jade tam, zeby zabrac psa i zawieźć go na drugi koniec polski, bo udało sie mu znaleźć dom. Koty nie zostana wyrzucone, cos wymysle.
Tak jak napisałam - poradze sobie z tematem.
Miałam nadzieje, ze akurat - zdarza sie czasem ta, prawda? - ktos z tamtych okolic poszukuje pupila.

zwierzakom nic nie bedzie
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Post » Pt gru 16, 2011 14:53 Re: Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

quote="yyahyoo"]1 o sytuacji sie dowiedziałam wczoraj wieczorem
Mial byc dom - nie ma
Jutro jade tam, zeby zabrac psa i zawieźć go na drugi koniec polski, bo udało sie mu znaleźć dom. Koty nie zostana wyrzucone, cos wymysle.
Tak jak napisałam - poradze sobie z tematem.
Miałam nadzieje, ze akurat - zdarza sie czasem ta, prawda? - ktos z tamtych okolic poszukuje pupila.

zwierzakom nic nie bedzie[/quote]
to nie rezygnuj z wątku. Na cito nic sie nie znajdzie.Choć cuda bywają. Trzeba pilnowac wątku, pisać...Trochę zabiegać o koty.
Trzymam kciuki :ok:
Ale tylko ogłoszenia wchodza w grę.[
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 16, 2011 14:54 Re: Pomocy! potrzebny PILNIE dom dla 2 kotów Sandomierz

:(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23