KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 22:46 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Sie narobiło...
Agata-air pisze o miłosci, jedzonku..Tajfun o Emir, ktora nie jest stroną w tym konflikcie i ma prawo do własnego zdania, policjantów chca zwalniac a do uoz nikt nie zajrzy...
To ja sie grzecznie pytam : Gdzie trafi ten stary kaukaz , ktory wg wetów z SGGW jest zdrowy a jego stan adekwatny do wieku? Dokąd Pogotowie dla Zwierząt chce zabierac korabiewickie psy? Własnego schronu nie mają.Viva tez nie.
Dla mnie cała akcja pokazana w tvn została obliczona na zastraszenie tych ludzi - zwierzeta sie nie liczyły i nie liczą w tym sporze.To takie proste: dzis kaukaz, jutro jakis jamnik ale lepiej wiekszy pies, bo jego utrzymanie jest drozsze, pojutrze jeszcze jakis pies.. I rachunki za wszystko do Korabiewic, a co tam, jest sponsor to niech placi, psy dostaną brokuły. Ze tez za konie sie nikt nie wezmie, nawet nie mignęły w materiale.
Chciałabym wiedzieć, o co naprawdę chodzi ...

gagata1

Od: Nie maja 18, 2008 7:34

Post » Czw gru 15, 2011 23:10 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:Sie narobiło...
Agata-air pisze o miłosci, jedzonku..Tajfun o Emir, ktora nie jest stroną w tym konflikcie i ma prawo do własnego zdania, policjantów chca zwalniac a do uoz nikt nie zajrzy...
To ja sie grzecznie pytam : Gdzie trafi ten stary kaukaz , ktory wg wetów z SGGW jest zdrowy a jego stan adekwatny do wieku? Dokąd Pogotowie dla Zwierząt chce zabierac korabiewickie psy? Własnego schronu nie mają.Viva tez nie.
Dla mnie cała akcja pokazana w tvn została obliczona na zastraszenie tych ludzi - zwierzeta sie nie liczyły i nie liczą w tym sporze.To takie proste: dzis kaukaz, jutro jakis jamnik ale lepiej wiekszy pies, bo jego utrzymanie jest drozsze, pojutrze jeszcze jakis pies.. I rachunki za wszystko do Korabiewic, a co tam, jest sponsor to niech placi, psy dostaną brokuły. Ze tez za konie sie nikt nie wezmie, nawet nie mignęły w materiale.
Chciałabym wiedzieć, o co naprawdę chodzi ...

czy sugerowanie przez Emir że Magda miała wylew to jej "własne zdanie" ?
To niby kocie forum ale odróżnianie kaukaza od psa w typie moskiewskiego, ewentualnie w typie bernardyna nie jest takie trudne. Jak to gdzie trafi? Pewnie do DT albo hotelu, gorzej na pewno nie będzie miał niż w Korabiewicach.
To powiedz o co chodzi jak nie o zwierzęta? Biorą sobie na głowę stado starych schorowanych psów poco? Jaki może być w tym ukryty cel? Będą nimi handlować na mięso czy co? Czy sponsor dostał jakiś rachunek od którejś z tych organizacji? W jakim celu to sugerujesz? Poco mieszasz? Masz jakiś cel w bronieniu Magdy i obecnego stanu rzeczy?

Co do brokułów to zdaje się przywożone były razem z mięsem od przemiłego pana który od kilku miesięcy pomaga w ten sposób zwierzakom w Korabiewicach, chciał dobrze, były momenty że zwierzęta mogły liczyć tylko na jego pomoc bo nie było innego jedzenia, nawet brokułami nikt wtedy nie gardził, ale nastały "lepsze dni" i należy człowieka wyśmiać z jego pomocą. Szkoda. No cóż będzie miał nauczkę na przyszłość i odda następnym razem do utylizacji zamiast nadrabiać kilometrów żeby się tylko nasłuchać że brokuły się nie nadają dla psów. Szkoda też z tego względu ze nawet jeśli jest już karma dla psów to brokułami nie pogardzą na pewno świnki. Ale poco myśleć jak można ludzi błotem obrzucać bo chcą psy brokułami karmić.

Myślisz że jak psów nie chcą wydawać do adopcji to konie wydadzą? Napewno.

Chciałabyś wiedzieć o co naprawdę chodzi ale jak słyszysz prawdę to Ci się ona nie podoba. To może sama sobie wymyśl jaka prawda będzie dla Ciebie odpowiednia.

Tajfun

Od: Pon lis 30, 2009 13:56

Post » Czw gru 15, 2011 23:22 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:To takie proste: dzis kaukaz, jutro jakis jamnik ale lepiej wiekszy pies, bo jego utrzymanie jest drozsze, pojutrze jeszcze jakis pies.. I rachunki za wszystko do Korabiewic, a co tam, jest sponsor to niech placi, psy dostaną brokuły.

Czyli teraz sponsor płaci, jak ładnie z jego strony! Rozumiem, że te 23.000 zł też już zwrócił? Skoro rzekomo Viva aferę robi na cudzy koszt, o zwierzęta się nie troszczy, a rachunki za to idą do Korabiewic?

Co do reportażu: no, wreszcie się wyjaśniło, czemu nadal nie ma na stronie Lepszych Dni zdjęć zwierząt do adopcji! :D
"Zakaz fotografowania" najwyraźniej dotyczy także ich. :roll:

I tylko zwierząt żal, bo one się przecież nie prosiły do tego... uzdrowiska. :?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt gru 16, 2011 0:07 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

<3. W przypadkach niecierpiących zwłoki, gdy dalsze pozostawanie zwierzęcia
u dotychczasowego właściciela lub opiekuna zagraża jego życiu lub zdrowiu,
policjant, strażnik gminny lub upoważniony przedstawiciel organizacji
społecznej, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, odbiera
mu zwierzę, zawiadamiając o tym niezwłocznie wójta (burmistrza, prezydenta
miasta), celem podjęcia decyzji w przedmiocie odebrania zwierzęcia.>
4. W przypadkach, o których mowa w ust. 1 i 3, kosztami transportu, utrzymania i
koniecznego leczenia zwierzęcia obciąża się jego dotychczasowego właściciela
lub opiekuna.

5. Do należności z tytułu kosztów określonych w ust. 4 stosuje się przepisy o postępowaniu
egzekucyjnym w administracji - to część art 7 uoz

Sz. i S. kasy raczej nie mają , pozostaje sponsor, który tez w końcu może sie wycofać...Zwierzeta powrócą na utrzymanie miłego pana z hotelu, którego nikt nie zamierza obrażać, sama powiedziałaś, "zwierzęta mogły liczyć tylko na jego pomoc bo nie było innego jedzenia,"( Wolałabym,żebyś nadinterpretacje pozostawiła na inne okazje.) PzD bedzie miał czyste pole a za przeciwnika starą chorą na ciele i umysle kobiete oraz alkoholika jak wczesniej pisałaś.
Co do rasy odebranego psa mozemy podyskutować przy jakiejs okazji, zreszta jakie to ma teraz znaczenie ? Grunt, że pies jest zdrowy.
W sprawie wylewu M.Sz. nie zabieram głosu, bo nie znam tej kobiety i nie umiem ocenić zmian a lekarzem nie jestem.
To dokąd PdZ ma zamiar zabrać korabiewickie psy? Przejda "pod opieke wolontariuszy"?
"Chciałabyś wiedzieć o co naprawdę chodzi ale jak słyszysz prawdę to Ci się ona nie podoba." - narazie to słysze wyłącznie PR, poczekam na prawdę, wiesz, taka prawdziwa prawdę.

gagata1

Post » Pt gru 16, 2011 0:14 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Tajfun pisze: Co do brokułów to zdaje się przywożone były razem z mięsem od przemiłego pana który od kilku miesięcy pomaga w ten sposób zwierzakom w Korabiewicach, chciał dobrze, były momenty że zwierzęta mogły liczyć tylko na jego pomoc bo nie było innego jedzenia, nawet brokułami nikt wtedy nie gardził, ale nastały "lepsze dni" i należy człowieka wyśmiać z jego pomocą. Szkoda. No cóż będzie miał nauczkę na przyszłość i odda następnym razem do utylizacji zamiast nadrabiać kilometrów żeby się tylko nasłuchać że brokuły się nie nadają dla psów. Szkoda też z tego względu ze nawet jeśli jest już karma dla psów to brokułami nie pogardzą na pewno świnki. Ale poco myśleć jak można ludzi błotem obrzucać bo chcą psy brokułami karmić.

.

http://uwaga.tvn.pl/314069,,czy_zwierze ... detal.html

To dlaczego tvn komentuje, ze to jedzenie spontanicznie zostalo przywiezione przez widzow UWAGI skoro jak sie okazuje teraz, wszystkim bylo wiadomo, ze ten pan od miesiecy to jedzenie przywozi?!!

Jak rowniez na stronach ViVy jest tylko to jedzenie pokazane:
http://adopcja.viva.org.pl/2011/11/nowe ... biewicach/
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Pt gru 16, 2011 0:20 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

To jeszcze chciałabym zamiescic na miau:

Pan Grzegorz oswiadcza w tvn, że to on jest od decydowania o odbiorze a wiec o losie psa a policjant ma tylko asystować. Na tej podstawie wszyscy chca zwalniac tych policjantów a w ustawie jest jak byk:
"<3. W przypadkach niecierpiących zwłoki, gdy dalsze pozostawanie zwierzęcia
miasta), celem podjęcia decyzji w przedmiocie odebrania zwierzęcia"

Czyli co? teraz w każdej chwili pan Grzegorz może sobie wejśc do dowolnego domu ze swoim wetem i przy milczącej zgodzie policji zabierac zwierzeta wg swojego uznania? A ja jego wetowi nie wierzę,bo nie potrafił okreslic prawidłowo stanu zdrowia psa , zreszta nawet do niego nie podszedł, może sie bał? Na takie prawo to ja sie nie godze.

gagata1

Post » Pt gru 16, 2011 1:31 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Informacja o tym, że pies jest zdrowy ma w sobie tyle prawdy jak to, że przez nas Magda miała wylew.

Tak więc, nie. Pies nie jest zdrowy.
Tak więc, nie. Pies nie wraca do Korabiewic...ponieważ "jest zdrowy".
Pies niestety jest chory, jest ciężko chory i wymaga wyjątkowej troski. Pies zostaje pod opieką fundacji z powodu jego stanu- taka jest decyzja prokuratury. Gdzie trafi? Do domu trafi....

Co do koni....ach tylko koni żal, co? Tak więc, nie. Nikt o koniach nie zapomniał...wręcz przeciwnie. Kto wie, ten wie- jak, kto i kiedy pomógł koniom :wink: Ty gagato zdaje się...nie pomogłaś?

Polecam lepsze źródła informacji niż forum emira, Arka czy Zyrpoint :lol: numery tel. są na stronach....można dzwonić i pytać.

Co do schroniska...co ma piernik do wiatraka? Porównajmy organizacje: ze schroniskiem=budy, błoto, duża liczba psów w jednym miejscu i org. która nie ma schroniska... rok 2010
adopcje emir "przyjęto do schroniska 117 zwierzęta (psy/koty), wydano do adopcji 105"

adopcje Viva "799 zwierząt w 68 domach tymczasowych oraz aktywne adopcje do nowych opiekunów - prawie 600 zwierząt dzięki nam znalazło nowe domy."

Doprawdy prowadzenie schroniska i zrobienie z członka rodzinny hycla to nie jest jakiś wyjątkowy "dar serca dla zwierząt".
Darem są domy: stałe czy tymczasowe, płatne czy bezpłatne- miejsca w których jest indywidualna opieka bo zwierząt jest kilka a nie kilkadzisiąt czy kilkaset.

Dobrej nocy ;)

ps. od sierpnia dzięki Vivie i PDZ Korabiewice opuściło 65 zwierząt.
Małe pytanie...a ile dzięki tym, którzy nieustannie złowieszczą na te organizacje na forach? Arka, gagata, Emir? Tomasz Matkowski?

agata-air

Od: Sob mar 18, 2006 22:41

Post » Pt gru 16, 2011 5:28 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:Sz. i S. kasy raczej nie mają , pozostaje sponsor, który tez w końcu może sie wycofać...

Sponsor to nie jest "dotychczasowy właściciel lub opiekun".

To dokąd PdZ ma zamiar zabrać korabiewickie psy? Przejda "pod opieke wolontariuszy"?

Siedzisz na Miau i Dogo i nie wiesz jak działa i do czego służy DT? 8O

myamya

Post » Pt gru 16, 2011 6:53 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:To jeszcze chciałabym zamiescic na miau:

Pan Grzegorz oswiadcza w tvn, że to on jest od decydowania o odbiorze a wiec o losie psa a policjant ma tylko asystować. Na tej podstawie wszyscy chca zwalniac tych policjantów a w ustawie jest jak byk:

Czyli co? teraz w każdej chwili pan Grzegorz może sobie wejśc do dowolnego domu ze swoim wetem i przy milczącej zgodzie policji zabierac zwierzeta wg swojego uznania? A ja jego wetowi nie wierzę,bo nie potrafił okreslic prawidłowo stanu zdrowia psa , zreszta nawet do niego nie podszedł, może sie bał? Na takie prawo to ja sie nie godze.

Twoja zgoda nie ma żadnego znaczenia.
Przepisów należy przestrzegać.

Ten akurat uważam za dobry.
Chyba nie sądzisz, że przedstawiciel organizacji prozwierzęcej będzie biegał po domach i zabierał ludziom zadbane, dobrze zaopiekowane zwierzęta. 8O
Poza tym, zabranie zwierzęcia jest tylko początkiem procedury.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt gru 16, 2011 7:10 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Agato-air : wiem, skąd mam czerpać wiedzę, na SGGW tez sa telefony.

Tak, wiem, co to są DT i jak działają. Wiem też ile kosztują. Za to nie wiem, gdzie znikaja zwierzęta z wczęsniejszych "akcji ratowania" prowadzonych pod egidą pana Grzegorza B.
Uratowanie zwierzęcia, to wzięcie za niego pełnej odpowiedzialności a ja nie zauważyłam, by pan Grzegorz jakos specjalnie przejmował sie losem zwierzaków, gdy czas interwencji przeminie.

Reszta to bicie piany.

gagata1

Post » Pt gru 16, 2011 7:25 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Mulesia pisze:

Chyba nie sądzisz, że przedstawiciel organizacji prozwierzęcej będzie biegał po domach i zabierał ludziom zadbane, dobrze zaopiekowane zwierzęta. 8O
No właśnie, przepisów nalezy przestrzegać. A jestes pewna, że nie będzie zabierał zadbanych zwierząt? Masz taka gwarancję? Jesli sąsiad go powiadomi że Twój ukochany piesek szczeka i G.B. dojdzie do wniosku,że go maltretujesz, bo pozostawiasz samego w domu? Naginanie prawa do własnych potrzeb jest bardzo sliskie. I co z tego, że koniec procedury bedzie po Twojej mysli, skoro swojego odebranego zwierzaka juz nie zobaczysz?

gagata1

Post » Pt gru 16, 2011 7:48 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:No właśnie, przepisów nalezy przestrzegać. A jestes pewna, że nie będzie zabierał zadbanych zwierząt? Masz taka gwarancję? Jesli sąsiad go powiadomi że Twój ukochany piesek szczeka i G.B. dojdzie do wniosku,że go maltretujesz, bo pozostawiasz samego w domu? Naginanie prawa do własnych potrzeb jest bardzo sliskie. I co z tego, że koniec procedury bedzie po Twojej mysli, skoro swojego odebranego zwierzaka juz nie zobaczysz?

Mowa jest o Korabiewicach, nie o kochających, troskliwych właścicielach z zadbanymi, zdrowymi i wypieszczonymi zwierzętami. Więc takie gdybanie to jest, nomen omen, odwracanie kota ogonem.

Tak, wiem, co to są DT i jak działają. Wiem też ile kosztują. Za to nie wiem, gdzie znikaja zwierzęta z wczęsniejszych "akcji ratowania" prowadzonych pod egidą pana Grzegorza B.
Uratowanie zwierzęcia, to wzięcie za niego pełnej odpowiedzialności a ja nie zauważyłam, by pan Grzegorz jakos specjalnie przejmował sie losem zwierzaków, gdy czas interwencji przeminie.

Masz godne zaufania informacje, że zwierzętom z Korabiewic lepiej jest w Korabiewicach, niż zwierzętom zabranym stamtąd dotychczas przez Vivę? Swoim dobrym imieniem gwarantujesz pewność tej informacji? Nie są to żadne mętne insynuacje? Serio się pytam.

myamya

Post » Pt gru 16, 2011 8:03 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Myamya - jesli raz nagnie sie prawo, to za drugim razem jest duzo łatwiej a za trzecim to juz norma...
O DT Vivy nie wiem nic poza tym, że jej wolontariusze w wiekszości sami usilnie walcza o ich finansowanie, karmę itp.
Wiem za to, że zwierzeta odbierane przez PdZ w wiekszości gdzies znikają a sam G.B. miewa kłopoty z regulowaniem naleznosci za opieke nad nimi.Mogę miec tylko nadzieję, że korabiewickie nie trafią do Wojtyszek.
Zreszta czas pokaże, kto tu miał rację

gagata1

Post » Pt gru 16, 2011 8:06 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:
Mulesia pisze:

No właśnie, przepisów nalezy przestrzegać. A jestes pewna, że nie będzie zabierał zadbanych zwierząt? Masz taka gwarancję? Jesli sąsiad go powiadomi że Twój ukochany piesek szczeka i G.B. dojdzie do wniosku,że go maltretujesz, bo pozostawiasz samego w domu? Naginanie prawa do własnych potrzeb jest bardzo sliskie. I co z tego, że koniec procedury bedzie po Twojej mysli, skoro swojego odebranego zwierzaka juz nie zobaczysz?

Mam gwarancję, że zabranie zwierząt jest początkiem procedury i zasadność tego działania będzie oceniana przez inne organy.
Przeanalizuj przepisy ( całość , a nie tylko fragment )

Poza tym, nie zakładam, że po świecie biegają wariaci, którzy odbierają bliźnim zadbane i zaopiekowane zwierzęta.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt gru 16, 2011 8:11 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Tak.."zasadność tego działania będzie oceniana przez inne organy.". Dostaniesz nawet wyrok po swojej mysli i sąd nakaże zwrot zwierzaka - tylko zwierzak juz gdzies zniknie...
Ja tez nie zakładam ,że lataja wariaci ale zakładam,że latają..A niektórzy nawet tu zagladają.

gagata1

[poprzednia][następna]