Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 18:11 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Iwonami pisze:XAgaX proponuję zostawić w spokoju, upór i brak dobrej woli tej kobiety jest tak zapiekły, że nie ma sensu dalej się do niej zwracać o cokolwiek. W opowieści o weterynarzach nie wierzę, bo inaczej nie byłoby takiego oporu z podaniem kontaktu do nich. Również w niemoc co do zdjęć, bo są niewyraźne. Ja dałabym jakiekolwiek by one nie były.

na wetów mam świadków, zdjęcia- jeśli ktoś da radę przesłać na kompa- mogę podesłać MMSem. Za komplementy dziękuję i proszę zachować na drugi raz dla siebie.

Nie rozumiem, po co miałabym sporym nakładem sił i środków ratować tę kotkę, żeby ją potem wyrzucić, jeśli okazałaby się w pełni domowa. Dlatego się konsultowałam.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 15, 2011 18:13 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Henia pisze:Ja postaram się poszukać i popytać w sobotę

:ok: :ok: :ok:
Kto odbierze fotki od XAgaX? Ja nie mam tego czegoś w fonie, żeby zgrać na kompa...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 15, 2011 18:13 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

XAgaX wątek jest o kotce :evil:
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Czw gru 15, 2011 18:25 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

XAgaX pisze:
Iwonami pisze:XAgaX proponuję zostawić w spokoju, upór i brak dobrej woli tej kobiety jest tak zapiekły, że nie ma sensu dalej się do niej zwracać o cokolwiek. W opowieści o weterynarzach nie wierzę, bo inaczej nie byłoby takiego oporu z podaniem kontaktu do nich. Również w niemoc co do zdjęć, bo są niewyraźne. Ja dałabym jakiekolwiek by one nie były.

na wetów mam świadków, zdjęcia- jeśli ktoś da radę przesłać na kompa- mogę podesłać MMSem. Za komplementy dziękuję i proszę zachować na drugi raz dla siebie.

Nie rozumiem, po co miałabym sporym nakładem sił i środków ratować tę kotkę, żeby ją potem wyrzucić, jeśli okazałaby się w pełni domowa. Dlatego się konsultowałam.

Podeślij do mnie, nr 506143042

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw gru 15, 2011 18:59 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

XAgaX pisze:na wetów mam świadków

Potrzebny kontakt do wetów, nie do świadków, chętnie się skontaktuję.

Dla informacji podam, że przez 11 lat miałam w domu kotkę dziką i nie umarła z tego powodu, a wręcz przeciwnie była szczęśliwa, weterynarze mnie chwalili, że ją uratowałam, teraz także mam w domu kotkę dziką, szukam także dzikiej z zamiarem zabrania jej do domu. Oswajają się szybko i są to potem kocie anioły.

Szukajmy więc Marion z całych sił, niech koteczka trafi do kochającego domu, a nawet jeśli jest dzika (nie lubię tego określenia) to się szybciutko odwdzięczy za ciepło i kochający dom.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Czw gru 15, 2011 19:13 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Zajrzałam dziś po pracy na Starówkę, jeszcze trochę widno było, ale nie miałam zbyt dużo czasu na rozglądanie się. Tam niestety wszystkie podwórka pozamykane. W bramie za kratą na Celnej 2/4 siedział bury kotek z odrobiną białego na szyi, drugiego kota, dość grubego burasa z białym spotkałam na Dziekanii. Wyszedł z podwórza na przeciwko boku katedry. Powolnym kroczkiem ruszył, podlewając ściany po drodze, ja poszłam za nim, żeby prześledzić kocie trasy. Kocur wszedł pewnym krokiem przez kratę bramy na podwórko na przeciwko hostelu na Kanonii. Trasę zaznaczyłam na mapce. To są miejsca kocie, do których warto się przedostać. Ta brama na Kanonii była przez moment otwarta, kiedy szłam w przeciwnym kierunku, ale bałam się wejść ("obcym wstęp wzbroniony"), głównie, żeby nie zostać zamknięta. Miałam już kiedyś podobne niemiłe doświadczenia na parkingu, kiedy szukałam Tosi, więc mam uraz.

Obrazek
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw gru 15, 2011 20:40 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Iwonami pisze:
Zofia&Sasza pisze:Drugi jest taki, że na Starówce jednak nie ma dużego ruchu kołowego, no i jak na tę porę roku jest ciepło. Wczoraj sebow mi doniósł, że jedna z okolicznych karmicielek widziała nową buro-białą kotkę. Może?

Oby to była ona. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Oby :ok: :ok: :ok:

Wkurza mnie moja bezsilność.

P.s. Mziel52, a te bramy nie mają od wewnątrz jakiegoś przycisku otwierającego drzwi? tak, zeby nie zostać zamkniętym?
Tak jest np. na terenie mojej pracy.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw gru 15, 2011 20:57 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

skaskaNH pisze:P.s. Mziel52, a te bramy nie mają od wewnątrz jakiegoś przycisku otwierającego drzwi? tak, zeby nie zostać zamkniętym?
Tak jest np. na terenie mojej pracy.

Może i mają, ale to wygląda tam na bramę samochodową, a te nie mają.
Znam też takie podwórka, gdzie od wewnątrz można tylko przyciskiem domowym otworzyć, gdy wypuszcza się swojego gościa.
Kiedyś taka automatycznie zamykająca się brama na parkingu prawie mi zmiażdżyła nogę, dlatego się boję gdzieś utknąć.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt gru 16, 2011 2:30 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Mogę tylko czekać i trzymać :ok:

Kto pomoże szukać?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt gru 16, 2011 9:18 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Podniosę !
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 16, 2011 9:25 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Zofia&Sasza pisze:Wczoraj sebow mi doniósł, że jedna z okolicznych karmicielek widziała nową buro-białą kotkę. Może?

Dlaczego ja nic o tym nie wiem???
Ważne gdzie to było i w jakiej porze ta Pani karmi. Chciałabym nawiążać kontakt z karmicielką. Sebow nipisz mi pw, proszę.

Dostałam opis kotki od xAgix. Dziekuję!
Za chwilę wkleję.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt gru 16, 2011 9:39 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Opis kotki:

To niewielka kotka, niewiele ponad 2 kg, biała w szaro- burym, nie marmurkowym "płaszczyku" i "czepeczku" (wraz z uszami), z wielkimi, zielonymi oczami. Łapki przednie białe, biała klatka- "żabocik", tylne chyba bure albo jedna taka, druga taka.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt gru 16, 2011 9:48 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Henia pisze:XAgaX wątek jest o kotce :evil:

Powiedz to tym, którzy sobie używają.

Co do bram i przycisków- u mnie przycisk jest, tak umiejscowiony, żeby dało się otworzyć od wewnątrz, ale już nie od zewnątrz- 2-3 metry od bramy.

Tego grubego kocura z białym żabotem widuję regularnie- jest chyba czyjś.

jeszcze coś mi się przypomniało, Marion nie ma wszystkich zębów albo coś ze zgryzem, dlatego wypada jej język.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt gru 16, 2011 9:50 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Prakseda pisze:
Zofia&Sasza pisze:Wczoraj sebow mi doniósł, że jedna z okolicznych karmicielek widziała nową buro-białą kotkę. Może?

Dlaczego ja nic o tym nie wiem???
Ważne gdzie to było i w jakiej porze ta Pani karmi. Chciałabym nawiążać kontakt z karmicielką. Sebow nipisz mi pw, proszę.

Dostałam opis kotki od xAgix. Dziekuję!
Za chwilę wkleję.

O jezu! On miał do Ciebie wysłać pw w tej sprawie. Byłam przekonana, że to zrobił. Zaraz go łapię i biore namiary na karmicielkę :oops:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt gru 16, 2011 9:52 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Jest nadzieja!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]