Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 12:44 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

może ma w pyszczku stan zapalny?
albo może mdłości? ale wtedy by nie jadł, przy mdłościach.
Sprawdź wnętrze pyszczka.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw gru 15, 2011 12:51 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Witam :lol: . Zarejestrowałam się jakiś czas temu, ale dopiero teraz się odezwałam. Fakt, postawiłam Cię przed faktem dokonanym, że przywiozę kota :wink: , ale ona był w takim stanie, że sama wiesz. A na drugi dzień chcieli go zabrać do schroniska więc już całkiem masakra. Szkoda tylko, że mój szczenior ma DS, a u Pana Miau nie ma na co liczyć.
Ja myślę, że on się ślini, bo po prostu zębów brak i wycieka mu. Tym bardziej, że on ma trochę krzywą żuchwę. W środku ok, nie ma stanu zapalnego. On po prostu kocha jeść.

Macia

Od: Pt kwi 16, 2010 20:09

Post » Czw gru 15, 2011 12:53 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

mój Kefir ma otwarty pyszczek wskutek złamania i nie ma zębów, czasem ślina cieknie, ale nie stale, tak więc podpowiadam z doświadczenia :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw gru 15, 2011 12:57 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Nie no dziękujemy za każdą radę. Nieczęsto się zdarza trafić na kota w tym wieku więc coś możemy przegapić. Ale fakt, że nie posiadał ani jednego zęba tak nas zaskoczył, że jego pysk był kilka razy oglądany. Myślę, że on po jedzeniu trochę się ślini, bo ja tego nigdy nie widziałam. Ale Ania nie może mieć normalnego kota, taka tradycja.

Macia

Post » Czw gru 15, 2011 14:33 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=136975

20 letni !!!! kot wyrzucony z domu...
poproszę o banerek, póki jest czas...

Proszę bardzo :mrgreen:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tnij.org/panmiauw][IMG]http://tnij.org/panmiaub[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw gru 15, 2011 15:44 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Wspaniały! Dziękujemy bardzo :) .

Macia

Post » Czw gru 15, 2011 15:54 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Świąd uszu może być właśnie przy alergii albo też przy zatkanych zatokach przyodbytowych - z Chrumcią właśnie przerabiamy alergię, zatoki już w porządku :wink: Jesteśmy na etapie szukania alergizującej ją karmy.

20 lat... piękny wiek :roll:
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Czw gru 15, 2011 15:56 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

a on głuchy jest... o kurcze, przeoczyłam...

zatoki przyodbytowe trzeba faktycznie obejrzeć / wyczyścić
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw gru 15, 2011 16:07 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Może lepiej przenieść wątek na Koty?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw gru 15, 2011 16:49 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Tak, Pan Miau jest całkiem głuchy. Na dniach na pewno pojedzie do weterynarza to przy okazji powiemy co jeszcze sprawdzić. Dziękujemy za wszystkie podpowiedzi.

Macia

Post » Czw gru 15, 2011 21:28 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

jest piękny, trzymam za niego kciuki :ok:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt gru 16, 2011 10:55 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

piszcie co u niego... może więcej fot, może komuś w serce zapadnie, jak mi...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt gru 16, 2011 13:52 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

2Olat i tak po prostu się pozbyć :evil: trzymam kciuki za wiekowego przystojniaka. Odnośnie swędzenia miejscowego to faktycznie może być, że ujawniła się alergia "miejscowa"; moja kicia choć młoda ma podobnie, miejscowo, ucho i pyszczek lecz bez ran. Pomogły zastrzyki przeciw świądowi, osłabiły dolegliwości, kolejno ustąpiły prawie całkowicie_a teraz tylko czasem się podrapie,gdy stan wróci to bd miała zastrzyk by ulżyć_wg zaleceń weta, nadwrażliwość jelita dożywotnio. (...) Skoro lubi tylko mokre to być może warto zainteresować się dietą barf dla alergików, gdzie kolejno można wybierać mięso i suplementy do pokarmu. Być może by pomógł olej z łososia w dużych dawkach_u nas się nie sprawdził, u innych tak odnośnie alergii.
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt gru 16, 2011 15:24 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

Pan Miau faktycznie ślini się po jedzeniu, tzn jemu po prostu kapie slina i też myślę ze jest to wynikiem braku zębów i krzywej szczęki, bo po prostu mu się pyszczek nie domyka.. :)
Z tą raną to będę myśleć o karmie ale raczej nie o barfie bo dużo z tym zamieszania, a ja szczerze mówiąc czasowo i finansowo cienko. Ale sprawdze jak na suchym bo okazało się ze tak jak puszki Pan Miau uwielbia suche! właśnie rano wyjadł suche innemu kotu! On po prostu uwielbia jeść, a że nie m zębów to dla niego nie problem, w końcu suche można połknąć :)
ogólnie to wciąż głodny kot ale to dobrze ze ma apetyt, może trochę przytyje, bo narazie ma ok. 3 kg a jest dużym kotem..
Poza tym to on jest bardzo towarzyski i ciekawski, jak tylko uchylę drzwi od pokoju to od razu próbuje uciec i chce chodzić po domu..
Oczywiście jak wyjdzie to w pierwszej kolejności schodzi na dół do kuchni i sprawdza wszystkie miski, łącznie z psią.. :)
Ogólnie to bardzo przylepny kot, a teraz właśnie śpi na moim krześle a ja tylko na krawędzi siedze..

Fotki porobiłam i zaraz wstawie.

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Pt gru 16, 2011 15:27 Re: Pan Miau - 20 - letni koci staruszek szuka swojego miejsca!

niech je suche, dobre jakościowo i smakujące mu - i będzie niedługo okrągły :-)
Mój bezzębny Kefir je chrupki, a jak ma takie szczególnie mniamuśne, to wciąga jak odkurzacz :-)
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]