Tinka07 pisze:Hej Mamrot, trzymam kciuki za Kropcię![]()
Odnośnie przestawiania z karmy suchej na mokrą myślę, że może przyda Ci się ten link: http://barfnyswiat.org/
Pozdrawiam serdecznie
Tinka
EDIT: Convenii nienawidzę, moi weci zresztą też. Już sama nazwa preparatu w tłumaczeniu wskazuje jedynie na wygodę. Antybiotyk, który ma tak długi czas działanie, jest cholernie niebezpieczny. Wystarczy, że Convenia nie podziała tak, jak oczekiwano, lub nastąpią jakiekolwiek inne zdrowotne komplikacje, wymagające innej antybiotykoterapii, wtedy co? - klapaNie będzie można w takiej sytuacji zmienić antybiotyku, bo zaaplikowana Convenia będzie działałć "pięknie" w organizmie przez 14 dni
![]()
Convenii nie podaje się kotu z podwyższonymi parametrami mocznika i kreatyniny.
Dziewczyny, mam do Was gorącą prośbę. Nie zgadzajcie się nigdy na podawanie Convenii bez antybiogramu![]()
![]()
Nie zgadzajcie się też na podawanie Convenii, jeśli został zrobiony antybiogram, lecz gdy sprawdzono w nim też inne antybiotyki, które są wrażliwe na wykryte bakterie. Poproście weta o ten inny antybiotyk, który nie ma tak długiego działania.
Convenia zastosowo po wyniku antybiogramu... z oznaczeniem wrażliwa, średnio wrażliwa, antybiotyk zawarty w conveni był tu najskuteczniejszy, nie chodzilo tu ani o wyogodę ani koszty. Convenie podaję się kiedy potrzeba... a przy tak silnej infekcji pęcherza wyniki mocznika i kreatyniny siłą rzeczy są podwyższone... martwi mnie to,że niektórzy dzięki twoim radom w sytuacji kiedy convenia będzie odpowiednim leczeniem, odmówią tego leku. Są też sytuacje, że podaje się dwa rózńe abntybiotyki.No ale może guru nie warto "ruszać" zaraz tu ruszą jaka to mamrot niedobra,niegrzeczna i takie tam... Bardzo cenie sobie Twoje rady dot. leczenia słodkich zwierzaków.