Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! Dziękujemy za stałą pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 14, 2011 22:55 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Szenila pisze:zdecydowanie najlepiej wyjdzie, jeśli zdecydujecie się na suchą +mięso. Po puszkach koty (zwłaszcza, że wcześniej puszek nie jadły) dostaną takiej sr...., że będziecie musiały tej pani żwirek oknem jak gruz zsypywać :wink:
A żeby je bardziej odżywić, to np raz w tygodniu można im kupić pudełko jajek, ugotować i takie pokrajane wymieszać z mięsem/domieszać do karmy.

popieram, zdecydowałabym się na suchą i to średniej półki cenowej. Byle konsekwentnie, to i kupy sie uregulują i koty ciałka nabiorą, a inne dodatki, to już pani moze sama im fundować. No i żwirek chyba też trzeba by zasponsorować...
Prośmy ludzi na facebooku o kasę na sterylki i leczenie albo badania czy szczepienia oraz o domy stałe i tymczasowe...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro gru 14, 2011 23:00 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

bardzo się cieszę, za malce nadal :ok:
wazne ,że jedza i nie sa osowiałe- one juz wystartowały w nowe życie

i tez uważam ,ze super jak ktos zajałby sie karmą
a jutro sprawdzę tak jak mówiłam warunki lodówkowe :wink:

W kuwetach Pani ma piasek i z tego co widzę dobrze się to u niej w tym tłumie sprawdza
Na prawdę tam nie smierdziało, a przeciez było 5 pełnojajecznych kocurów :roll:
Nie mogę się nadziwić

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro gru 14, 2011 23:01 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

TanundA pisze:sprawdziłam jeszcze raz, poprawione :wink:
ze zdj zaczekajmy jeszcze dobrze?
z aparatem się powiodło, z wolnym też na konkretny dzień nie będzie problemu myślę

Lisek o jesteś :P
czy wpłaty wpisywać na już??

co to znaczy czy wpłaty wpisywać na już? 8O

lisek

Od: Pon lip 02, 2007 6:51

Post » Śro gru 14, 2011 23:07 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Na razie zaznaczę. W niedługim czasie będę się starała coś wpłacić.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro gru 14, 2011 23:08 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

lisek pisze:
TanundA pisze:sprawdziłam jeszcze raz, poprawione :wink:
ze zdj zaczekajmy jeszcze dobrze?
z aparatem się powiodło, z wolnym też na konkretny dzień nie będzie problemu myślę

Lisek o jesteś :P
czy wpłaty wpisywać na już??

co to znaczy czy wpłaty wpisywać na już? 8O

już nic, zamotałam się :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro gru 14, 2011 23:31 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

jest jeden mały problem, nie wiem czy to wina kompa czy fb, wcześniej nie pamiętam takiego problemu
dodałam większość zdjęć ale pojawia się tylko ostatnie, reszta ''znika''
nie widzę także by można zrobić zdjęcia w formie galerii w wydarzeniu :roll:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro gru 14, 2011 23:51 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

może wstaw zdjęcia w postaci albumu (u siebie w Zdjęciach) i potem album udostępnij/wklej link w wydarzeniu?
najlepiej poprzez publiczny link podany pod albumem

pod albumem tez można wpisać z kolei link do wydarzenia i udostepniać album na swojej stronie, grupach - czasem lepiej działa niż udostępnianie wydarzenia bo widać od razu fotki (a wydarzenie udostępniać niezależnie)
;)

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Czw gru 15, 2011 0:05 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

mata_hari pisze:może wstaw zdjęcia w postaci albumu (u siebie w Zdjęciach) i potem album udostępnij/wklej link w wydarzeniu?
najlepiej poprzez publiczny link podany pod albumem

pod albumem tez można wpisać z kolei link do wydarzenia i udostepniać album na swojej stronie, grupach - czasem lepiej działa niż udostępnianie wydarzenia bo widać od razu fotki (a wydarzenie udostępniać niezależnie)
;)
mozna też uaktualnić wkleic link z picassa od Charm aleto chyab gorsza opcja..
spróbuje, dzięki :P
też o tym myślałamalechciałam by było wszystko w jednym miejscu ale widocznie nie da się
i fb ma luki w ustawieniach utrudniających czasami ''działanie''

samo wydarzenie nie można w nieskończoność odnawiać, a od utworzenia można maksymalnie przedłużyć czyli podać czas zakończenia na 3 miesiące..bo obawiam się (co ja piszę, wiemy wszyscy, że to długoterminowa akcja) że dłużej to potrwa
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw gru 15, 2011 0:25 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

żeby juz nie mieszać z karmą to przelew poszedł - jutro będzie na pewno :)
7ksiezyc

Post » Czw gru 15, 2011 1:04 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Mała1 pisze:banerek super :ok:

a co do karmy to mówcie jak uwazacie że lepiej
Ja sie kompletnie nie upieram
Jutro, jak będę zawozić koteczki to pogadam na ten temat tez z sama panią Ewą
np o tym jaki ma zamrazalnik :wink:

mnie też ta kołacze się po głowie- co myslicie?
http://www.ecokarma.pl/produkty.php

transporterek z ogromną ochotą przyjmiemy
:1luvu:

Dopiero teraz poszukałam.

Jeśli to jest ta pani o której wiem i wiem kto jeszcze przedtem pomaga to te koty kiedys mięso z ekokarmy miały. Trzeba będzie tylko sprawdzić jak przyswajały. P. Zbyszek chyba też te tańsze puszki kiedyś woził. Spróbuje sie dowiedzieć.
Pan z mięsem był we wtorek. Nie wiem czy jeszcze przed świętami będzie.

Wątek dopiero doczytam.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 15, 2011 7:47 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

FB super - zmienić nasz pierwszy post tak samo?

Jeżeli chodzi o karmienie, to faktycznie nie można im nagle podnieść jakości jedzenia. Suche nie musi być najlepsze, to może być supermarketowa karma.

Karmię 3 bandy bezdomniaków, na suchym i puszkach. Nie kupuję cały czas tego samego - suche u mnie to Purina dla kastratów, puszki Whiskas i Butchers oraz gotowane podroby. Koty wyglądają rewelacyjnie, po 6 kg niektóre ważą, kiedyś były karmione chlebem namoczonym w mleku przez pracowników. Mleko udało mi się wybić im z głowy dopiero po roku jak je karmiłam. Teraz to już nikt oprócz mnie nie karmi :( więc problem sam się rozwiązał :ryk:

Druga większa banda ma suche typu Whiskas/Kitekat/najtańszy Arion - i to jest mieszane, plus najtańsze puszki typu Hilton itp - to samo, wyglądają rewelacyjnie, nawet po sterylizacji jak były przetrzymywane kupy były ok. Karmicielka, które je dokarmia od lat i tak przynosi co jej dadzą w MOPsie na obiad, czyli też kasza a czasem nawet kakao 8O (wylewamy). Tak więc te koty są przyzwyczajone do bardzo dużej różnorodności, może to je chroni i dlatego dobrze trawią.

Wiem, że te są w mieszkaniu i bardziej trzeba uważać z mieszaniem, ale jak na początek będzie sucha tania karma plus puszki KK i ewentualnie czasem mięso wymieszane z tą kaszą, to powinno być ok. NIech pani tą kaszę dalej podaje, ale mieszaną z puszkami lub mięsem, bo one na tym musiały długo jechać to od razu zabrać nie można. Takie jest moje zdanie, ale ja głównie "robię" w bezdomniakach, a ktoś może ma inne doświadczenia i to dużo cenniejsze.

Aha, u nas pod Tychami w Jankowicach jest pani, która ma 36 kotów, jak jej pomagałyśmy (przestała nas wpuszczać i podała na policję kilka osób), to dostawała karmę i puszki takie jakie akurat były w sklepie, tanie suche plus głównie puszki KK, czasem to co ludzie na zbiórkach darowali. Nie było jakiegoś problemu z kotami po róznorodnej karmie. Czasem może największym błedem jest przyzwyczaić tylko do jednego rodzaju karmy. Ale absolutnie się przy niczym nie upieram, po prostu takie mam przemyślenia.

Mam jeszcze pytanie, czy któryś z tych kocurków na DT mógłby już iść do adopcji? Chyba mam domek, ale jeszcze muszę go sprawdzić
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw gru 15, 2011 8:43 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

Po niedzieli postaram się coś przelać na kolejną sterylkę i cały czas trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Czw gru 15, 2011 9:53 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

TanundA pisze:jest jeden mały problem, nie wiem czy to wina kompa czy fb, wcześniej nie pamiętam takiego problemu
dodałam większość zdjęć ale pojawia się tylko ostatnie, reszta ''znika''
nie widzę także by można zrobić zdjęcia w formie galerii w wydarzeniu :roll:

Też miałam taki problem. Wrzuć zdjęcia do np. ImageShack i podaj w wydarzeniu link do niego.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw gru 15, 2011 11:47 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

a dzień się zaczął kiepsko
jedna z biało-burych kotek- Lusi- zdematerializowała sie z klatki kenelowej :|
dwie grzecznie siedziały, trzecią wcięło
Musiała sie przecisnąć jakos między pretami, choc cudem, bo to solidna kenelówka jest
Przeszukalismy cała lecznicę i jej nie ma normalnie :|
Na szczęście okna pozamykane itd
Jest podejrzenie ,że wskoczyła na sufit podwieszany, bo w pewnym miejscu jest mały otwór przy rurach
niestety nie jest to podwieszany sufit składajacy sie z małych paneli tylko regularny sufit z płyt kartonowo-gipsowych nad wszystkimi pomieszczeniami lecznicy
Bardzo się denerwuję

dwie koteczki pojechały razem z klatką do Pani Ewy, będą na antybiotyku w tabletkach, wiec pEwa da rade sama podawać

Dzis ok 14ej kolejne dwie bedą miały zabiegi-i znów kciuki potrzebne, bo z tej 5tki one słabsze

Pytałam pEwy o to do czego konkretnie jej koty sa przyzwyczajone, wiec najczęściej kasza z płuckami, ale owszem dostaja tez czasem puszki, znaja karme z ecokarmy.
Lisek juz jej mówiła, ze kasze ma dawac cały czas, powoli będziemy ulepszać dietę

Byłam tam, przez poszukiwania kotki, krótko, ale opowiadała pEwa o kotach, ze ten wyrwany \cyganowi jak nim rzucał, a ten zgarniety potracony z ulicy itd
Ona biegła z nimi do weta dośc regularnie.
Miesiac temu drobaczała je fenbenatem, poprzednim roku pratelem
ale te odrobaczania były na mój gust niedokładne, bo fenbenat poszedł do całej karmy i nie wiadomo tak na prawdę który ile zjadł

kaja-o które kocurki pytasz? dosrosłe, podrostki? małe z tymczasów?

ta bura bezoczka jest po zabiegu usuwania oka-jakby ktos pytał

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw gru 15, 2011 12:03 Re: Chorzów! 78 kotów, Pomocy!

domek mam chętny na małego kocurka-kociaka, może być ten z DT od lisek - ale na razie muszę to sprawdzić, przekazałam kilka zdjeć i warunki adopcji i czekam

jak domek okaże się ok to dam znać, uprzedziłam, że wchodzi w grę odkarmienie i podleczenie

Kurka, mam nadzieję, ze ta kotka wylezie z tego sufitu, może gdzie indziej się wcisła w kąt! Nie potrzeba już nam więcej podnosić adrenaliny :(

no i kciuki za resztę kotek są cały czas! :ok: :ok: :ok:

te 2 młode bezoczki bardzo potrzebują DT :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

[poprzednia][następna]