Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 14, 2011 13:03 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Podniosę, na pewno więcej osób by się przydało do poszukiwań.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 14, 2011 13:10 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

To przygnębiające, że z tak daleka nie mogę w żaden sposób pomóc :(
Tylko mogę trzymać :ok: :ok: :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro gru 14, 2011 13:22 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Wypuszczona została zimą :cry: , dzień jest krótki, szybko robi się ciemno, jest zimno, nie ułatwia to poszukiwań :cry: No i jak Prakseda pisała, na dobrą sprawę nikt z poszukujących nie wie dokładnie, jak wygląda ta kotka.

ewar

Post » Śro gru 14, 2011 13:24 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Aleba pisze:
Prakseda pisze:Jedyne miejsce, które mnie przyciągało, to Celna 2/4, okratowana brama, w głębi jakieś miski, pudełko. Miałam dylemat, dla kotów czy gołebi? Dla gołebi brama, to nie jest miejsce karmienia. Co do kotów, nie pasowało mi to, co z daleka widzialam w misce. Wyglądało mi to na chleb. Moje wątpliwości rozwiał miły, młody człowiek, który powiedział, że tu są karmione koty. Boże, czy one nie dostają tam nic kociego.???
Rozpytując o kotkę, otrzymywałam informację, że "tu kotów jest mnóstwo". Przy okazji więc rzucam w eter pytanie? Czy ktoś z forum sterylizował na Starym Mieście od strony Wisly. Jesli nie, trzeba ruszyć tam wiosną.

To jest kamienica na samym rogu Celnej i Brzozowej? Krata przy ulicy i głębokie podcienia z dziedzińcem po lewej (dziedziniec w remoncie, więc stoją jakieś płoty budowlane)? Czy po drugiej stronie, brama przechodnia i podwórko-patio w głębi?
Jeśli pierwsze, to budka jest dla kotów, koty są karmione przez znajomą karmicielkę. Przy mnie karmiła mięsem. Nie sądzę, żeby to ona wykładała chleb, może któryś z mieszkańców chciał tak "pomóc"?
Jeśli drugie, to tam też kiedyś były karmione koty, ale teraz chyba nie ma na to podwórko wstępu.
Karmicielka jest powiadomiona o sprawie, rozmawiał z nią sebow, ja wczoraj korespondowałam też z nią na FB.

Na Celnej łapaliśmy na wiosnę, kilka kotów zostało ciachniętych, 2 maluchy zabrane na DT. Ale jest jeszcze sporo do zrobienia, także na dole, przy Bugaj i przy Arkadach.

Dzięki Aleba, troche mnie pocieszyłaś.
Domków moge dołozyć. Co do chleba, to prawdopodobnie, ktoś "litościwy" połozył. Mnie też niektórzy tak "pomagaja" w karmieniu.
Na Bugaj koty chyba siedzą przy takiej duzej kamienicy po stronie rzeki, budownictwo juz powojenne raczej. Przed tą kamienica jest taki "płot" ze słomy (nie pleciony, tylko słoma z ziemi wyrasta) i tam widziałam wyleżałe miejsca. Poza tym jakaś miseczka leżała. Kusi mnie by budkę w tę słomę wstawić.
Koty są też u podnóża zamku. Tam sympatyczny ochroniarz przybiegł sprawdzic co kombinuję. Mówil że dużo ich sie kręci. Co prawda "dużo" dla każdego co innego oznacza.

Kiedys jeden ochroniarz, do mnie: Paaani, tu jest duuuuuużo kotów. Pytam ile konkretnie. TRZY!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro gru 14, 2011 17:16 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Do góry!

ewar

Post » Śro gru 14, 2011 20:30 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Rozmawiłam teraz z Praksedą wracającą dopiero z pracy do domu, bo po drodze
karmienie kotów w odległych miejscach.
Stwierdziła, że one nie da rady jedzić codziennie z Mokotowa na Starówke o godz 21 na poszukiwanie Marion
bo nie ma już siły , w domu czeka stado kotow do obrobienia.
Przykro, że osoba która pozbyła się kotki nie zaproponuje Praksedzie pomocy w szukaniu, ani nie przybliży wyglądu kotki.
Może ktoś dołączy do poszukiwań.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro gru 14, 2011 22:44 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

dołączam sie do prośby :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 14, 2011 22:49 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

meggi 2 pisze:(...) Przykro, że osoba która pozbyła się kotki nie zaproponuje Praksedzie pomocy w szukaniu, ani nie przybliży wyglądu kotki(...)

To naprawdę bardzo przykre. Wydaje mi się, że dziecko mojej koleżanki z pracy mieszka na Starówce - jutro się upewnię i poproszę o pomoc i czujność.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro gru 14, 2011 23:56 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

XAgaX, kotka ma już zapewnioną opiekę, dom tymczasowy i stały. Teraz już jedynie wystarczy, że poświęcisz czas na jej odnalezienie, nic więcej...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw gru 15, 2011 0:34 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

niestety nie możemy połączyć sił z tż,
więc i mało jest precyzji w tej mapce :cry: ,
jednak proponuję zawęzić poszukiwania do tego rejonu i najbliższych okolic.
Jest nadal na wolności

Obrazek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw gru 15, 2011 0:41 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Przepraszam, mam jeden jedyny komentarz, pod rozwagę:

Strasznie łatwo wyleczyć wrzoda na d..., ale już nie sumieniu niekoniecznie.
Tylko czasami poniesiony wysiłek może przynieść oczekiwane rezultaty, ale naprawdę warto go podjąć
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw gru 15, 2011 0:59 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
pomoc niestety nie mogę bo daleko do Was ...
jeśli mogę wtrącić cokolwiek, mój TŻ zajmuje sie "czarami" gdyby Prakseda wysłała na emeil jakąs bardziej konkretną mapkę (w sensie "większą" i bardziej czytelną) to być może mógłby pomóc - mam taka nadzieję ...

ma na swoim "koncie" kilka odnalezionych i ludzi i zwierząt więc skoro w to wierzy tu ktoś to TŻ o pomoc moge poprosić :)
7ksiezyc

Post » Czw gru 15, 2011 1:22 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Łączę się z Wami, ja też szukam - nie pomogę, bo sama odbywam nocne wędrówki, tylko w innym rejonie. Jednak sercem jestem z Wami.
:ok: :ok: :ok:
Mam te same problemy - wszystko pozamykane, nigdzie nie można się dostać, ogłoszenia zrywane..... :(
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Czw gru 15, 2011 8:00 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Prakseda, zmień może temat na bardziej dramatyczny i napisz, że chodzi o Starówkę.

ewar

Post » Czw gru 15, 2011 9:16 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

delfinka pisze:niestety nie możemy połączyć sił z tż,
więc i mało jest precyzji w tej mapce :cry: ,
jednak proponuję zawęzić poszukiwania do tego rejonu i najbliższych okolic.
Jest nadal na wolności

Obrazek

Dziwne, bo to jest na tyłach katedry, i tam nie ma nigdzie wejść, przesymyków prowadzących na dziedzińce. Są zamykane wejścia na klatkii schodowe.
Może własnie gdzieś siedzi w budynku, skoro raz już weszła do kamienicy. Przy kolejnym rekonensansie musze popatrzyć, czy nie ma gdzie otwartego okienka piwnicznego. Ale raczej nie, bo ostatnio na wszsystko zwracałam uwagę.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

[poprzednia][następna]