SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 14, 2011 19:21 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

ja mam dwa pomysły :
1. każdy rejestrujący sie oddawałby symbolicznego zeta (lub więcej to do ugadania) na utrzymanie strony
2. nie jestem może za AGD, ale.. bazarki nikną czasem niestety w gąszczu innych , a może ktoś ma domowe "skarby" typu nadmiar biżuterii czy książek i chciałby to przeznaczyć na potrzeby kocie? może dział "mydło i powidło" ?
edit: przypomniało mi sie : a może "hasie, szkło i bele co?"
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro gru 14, 2011 19:29 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

mamaGiny pisze:ja mam dwa pomysły :
1. każdy rejestrujący sie oddawałby symbolicznego zeta (lub więcej to do ugadania) na utrzymanie strony
2. nie jestem może za AGD, ale.. bazarki nikną czasem niestety w gąszczu innych , a może ktoś ma domowe "skarby" typu nadmiar biżuterii czy książek i chciałby to przeznaczyć na potrzeby kocie? może dział "mydło i powidło" ?

Świetny pomysł z tą kategorią :ok:
Tego nawet symbolicznego zeta to bym sobie darowała, bo chodzi mi o to, żeby zarobiły dziewczyny, które i tak złotówek mają za mało, a mimo to pomagają innym :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro gru 14, 2011 19:35 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Pomysł OK :ok:

Tylko mam takie pytanie jedno - a jak z podatkiem?
Jest jakaś kwota zwolniona przy takich transakcjach?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 14, 2011 19:41 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Jeżeli sprzedajesz rzeczy, które już masz jakiś czas, to nie masz co się martwić podatkiem.
Co do twórców - żeby coś wskazywało na prowadzenie działalności gospodarczej, trzeba by tego produkować nie wiadomo ile.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro gru 14, 2011 19:52 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

W takim razie chętnie skorzystam :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 14, 2011 19:54 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:Jeżeli sprzedajesz rzeczy, które już masz jakiś czas, to nie masz co się martwić podatkiem.
Co do twórców - żeby coś wskazywało na prowadzenie działalności gospodarczej, trzeba by tego produkować nie wiadomo ile.

Ale jak się US doczepi, to musisz mieć dowód na to, że daną rzecz posiadasz powyżej 6 miesięcy.
Jeśli kupujesz coś by sprzedać, to podlega opodatkowaniu.
Jeśli coś robisz, to też...

Nie liczy się wysokość dochodu, liczy się, że są znamiona DG.
najszczesliwsza

Post » Śro gru 14, 2011 20:33 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

najszczesliwsza pisze:
kamari pisze:Jeżeli sprzedajesz rzeczy, które już masz jakiś czas, to nie masz co się martwić podatkiem.

Ale jak się US doczepi, to musisz mieć dowód na to, że daną rzecz posiadasz powyżej 6 miesięcy.

Agata, czy nie mogłabyś się odpieprzyć chociaż od jednej rzeczy jaka się dzieje na forum?
Twoje własne bazarki na forum można podciągnąć pod znamiona działalności gospodarczej.

O większości rzeczy, o których piszesz, nie masz bladego pojęcia. Wpieprzasz się wszędzie i dzięki tobie zamyka się cała masa wątków, a ludzie uciekają z forum.
Jeżeli masz być pedagogiem od resocjalizacji, to może najpierw się tej resocjalizacji sama poddaj. I leczeniu.

Przepraszam Gosię i innych, ale mam dość.

Agata, dodaję cię do ignorowanych, więc pisz sobie co chcesz, ale więcej z tobą nie chcę mieć doczynienia.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro gru 14, 2011 20:37 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:
najszczesliwsza pisze:

Agata, czy nie mogłabyś się odpieprzyć chociaż od jednej rzeczy jaka się dzieje na forum?
Twoje własne bazarki na forum można podciągnąć pod znamiona działalności gospodarczej.

O większości rzeczy, o których piszesz, nie masz bladego pojęcia. Wpieprzasz się wszędzie i dzięki tobie zamyka się cała masa wątków, a ludzie uciekają z forum.
Jeżeli masz być pedagogiem od resocjalizacji, to może najpierw się tej resocjalizacji sama poddaj. I leczeniu.

Przepraszam Gosię i innych, ale mam dość.

Agata, dodaję cię do ignorowanych, więc pisz sobie co chcesz, ale więcej z tobą nie chcę mieć doczynienia.

To nie wprowadzaj w błąd innych, bo jak do kogoś się pewnego dnia dopieprzy US to będzie niewesoło.
Jakie moje własne bazarki?
Jako znamiona DG?
:ryk:
Bazarek to podpada pod formę darowizny jeśli już.
I sprzedaży pewnie też, ale moje bazarki?

edit:
Generalnie nie wiem pod co podpada bazarek, bo to jednak dla kogoś chyba, więc co? Darowizna?
najszczesliwsza

Post » Śro gru 14, 2011 22:07 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:Zakładałam nawet wątek na ten temat, ale został "zabity". Z wątkiem dałam sobie spokój, ale może chociaż strona wypali.

Marysiu, a w tym blogu już nic nie napiszesz http://babski-internet.blogspot.com/ ? Miałam cichą nadzieję, że się podszkolę :oops:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro gru 14, 2011 23:03 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Jestem na chwilkę, tradycyjnie mijając się z Marią :mrgreen: .
Moment posiedzę, ale spać mi się chce bardzo :( .
Co słychać wieczorem, cioteczki?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro gru 14, 2011 23:04 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:Jestem na chwilkę, tradycyjnie mijając się z Marią :mrgreen: .

:D o jesteś :?: w piecu napalone :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro gru 14, 2011 23:05 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Mogiem zadzwonić?
najszczesliwsza

Post » Śro gru 14, 2011 23:12 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

najszczesliwsza pisze:

Mogiem zadzwonić?

Agata, chciałam ci puścić sygnała, i zdechło :evil: .
Jak coś ważnego, to napisz na pw, jak nie bardzo, to zadzwoń jutro.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Śro gru 14, 2011 23:14 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kotx2 pisze:

:D o jesteś :?: w piecu napalone :?:

Nie, jeszcze dziś nie paliłam, muszę mieć go pod kontrolą, napalę jak będę w domu cały dzień...i wtedy zobaczę, czy się dobrze jara :D .

vip

[poprzednia][następna]