Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 14, 2011 16:24 Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Cześć dziewczyny,

moja koleżanka z pracy postanowiła adoptować kotka. Chcę jej pomóc, także proszę Was o kontakt, jeśli macie takiego do adopcji.

Zależy jej na tym, aby był młodziutki, natomiast płeć nie ma znaczenia.
Mieszka w Warszawie, sama i potrzebuje kociego przyjaciela.
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Śro gru 14, 2011 16:48 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Jeśli koleżanka pracuje i chce młodego kotka, to polecam dwa.Nie dlatego, żeby "wypchać " jakiegoś ( akurat nie mam żadnego kociaka), ale dla jej dobra i kota.Maluch będzie się nudził, będzie chciał się bawić "po kociemu", po prostu traktował koleżankę jak kota. Uwierz mi, przerabiałam to i wiem, co piszę.Dwa to większy spokój, koty wyluzowane, jedna kuweta i mniej jedzenia się marnuje.Dwa można zostawić nawet na weekend z zapasem suchej karmy i wody, dadzą sobie radę.z jednym nie ma mowy.
A tu cytat:
Carlain, przylacze sie do Ewar i tez polecam wziecie dwoch kotkow. Ja tez chcialam jedna kotke. Zawsze mialam "pojedyncze" koty w domu. Myslalam, ze na dwa poprostu mnie nie stac finansowo i zreszta po co dwa ? Pojechalam po nia do schroniska i ..... wyjechalam z dwiema siostrzyczkami. Od pazdzienika sa ze mna i ani przez moment nie zalowalam, ze zabralam obie. Zupelnie inaczej sie chowaja niz "pojedynczy" kot. Mam porownanie bo siostra ma jedynaka. On jest w porownaniu z moimi jakis taki osowialy i glupolek, niestety zdaza się, ze atakuje siostre pazurkami i zebami. Robi dokladnie to samo co moje kotki tylko moje robią to sobie nawzajem. Ja jestem do miziania, kochania i spania na mnie hi hi.
Siostra juz zaluje, ze ma jedynaka :) Mysli o dokoceniu !

I nie polecam adapcji tak malych kotkow. Moje mialy 2,5 miesiaca jak je zabralam i uwazam, ze to tez bylo za wczesnie (ale w tym wieku trafily do schroniska). Obie niestety maja chorobe sieroca. Luna ssie Klare a Klara kocyk :)

Przemysl jeszcze raz adopcje dwoch kociakow. Naprawde nie bedzies zalowac.[/quote]
I jeszcze jeden.Jagódka i Gapcio są chyba jeszcze do adopcji.Są w świetnym DT.
marta-po pisze:A to moje tymczaski:

Obrazek Genia ObrazekJagódka ObrazekGapcio
ObrazekBasia ObrazekKola

Też polecam dwa razem
Ostatnio edytowano Śro gru 14, 2011 16:51 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 14, 2011 16:49 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Mam do adopcji dwa kocurki. Karolek ma 7 miesięcy, Mati - 3 miesiące. Bardzo się kochają i chcę żeby znalazły wspólny dom. Może koleżanka da się namówić na dwójeczkę? :wink:
Obaj są zdrowi, odrobaczeni, zaszczepieni, zaczipowani, mają ujemne wyniki testów FIV/FelV. Karolek jest wykastrowany.
Chłopcy są bardzo proludzcy, śpią na człowieku, przytulają się, ugniatają i gruchają.
Mati jest odważny, jest też większym rozrabiaką. Karolek jest spokojniejszy i trochę nieśmiały do obcych osób.

Karolek:
Obrazek

Mati:
Obrazek

Filmik chłopaków:
http://www.youtube.com/watch?v=O2vofPHdgyU

Wątek na miau:
viewtopic.php?f=13&t=133981

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Śro gru 14, 2011 16:49 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Diabolo ma jakieś 7 miesięcy, z czego około 6 miechów szuka domu :( Jest kuwetkowy, obeznany z psami, przebywa obecnie w domu tymczasowym pod Warszawą. Nie jest czarny, tylko taki bardziej czekoladowy :lol:

Funia fajna miziocha, tylko trochę płochliwą... Może być na początku bardzo wystraszona i nadal mimo wszystko chowa się, jeśli ktoś idzie.. boi się, jak ktoś nad nią stoi. Jest w Wawie, więc przed adopcją pewnie mogłaby ją zobaczyć ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro gru 14, 2011 17:33 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Obejrzałam filmik z Karolkiem i Mati . :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 14, 2011 18:16 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Również nie polecam adopcji jednego małego lub młodego kociaka, natomiast przedstawiam Majkę. Majka ma ok. 2 lata i nie przepada za towarzystwem innych kotów. Może, a wręcz powinna być jedynym kotem w domu. Poza tym ma wspaniały proludzki charakter i ogromny potencjał w zabawie i biegach. Wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona.
Kotki do nowego domu dowozimy sami po wykonaniu zabezpieczeń okien/balkonu.
Kontakt: kontakt@fundacjakot.pl (kontakt mailowy preferowany)
tel: 698 175 160

Majka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
autorką zdjęć jest justynamusial

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Śro gru 14, 2011 18:23 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Zdecydowanie polecam koci komplecik
Mamy taki na stanie. Zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, z dostawa na miejsce, pakiet rodzinny - siostrzyczka i brat

NelaObrazekObrazek

Diego
ObrazekObrazek

E. Kotki mają 4 miesiące
Ostatnio edytowano Śro gru 14, 2011 19:05 przez jasdor, łącznie edytowano 1 raz

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro gru 14, 2011 18:26 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

zerknij:-)) Cudo:-))
viewtopic.php?f=13&t=136551
Nie zostawię Cię przyjacielu.... pomruczymy razem... nawet smutne rzeczy

sylwianatala

Od: Nie gru 11, 2011 12:39

Post » Śro gru 14, 2011 18:36 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

komplecik też może być :D
mały, czarny diabełek Luna i jej brat przytulanka Borysek, aktualnie mają pół roku:

Luna
Obrazek

Borys
Obrazek
zdjęcia autorstwa justynamusial

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Śro gru 14, 2011 18:49 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Piłeczka się bardzo poleca !! zdrowa, szczepiona, książeczkowa, kilkumiesięczna i bardzo wdzięczna ...

Obrazek

Obrazek[/URL]

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Czw gru 15, 2011 8:53 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

zaznaczę sobie .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw gru 15, 2011 8:56 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Czy można dowiedzieć się czegoś więcej o warunkach w jakich kotek miałby zamieszkać?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw gru 15, 2011 10:52 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Tomaszek i Pętelka

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

To ich wątek posting.php?mode=quote&f=1&p=8221387
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw gru 15, 2011 13:58 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt gru 16, 2011 16:38 Re: Koleżanka z pracy chce adoptować kotka. / Warszawa

Wiem, że powinna adoptować dwa kotki, tak by było lepiej i próbowałam ją przekonać ale na razie chce tylko jednego.
W poniedziałek pokażę jej zdjęcia i opisy Waszych tymczasów i poproszę ją o decyzję. Dam znać.
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

[następna]