Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 13, 2011 13:13 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

No to ja też sobie zacytuję, z drobnymi opisami. Klikamy w miniaturki Moi Drodzy 8) :wink:

jamkasica pisze:NIEBIESKI u NALINE
Bardzo miły kocurek, który koszmarnie wychudł w ciągu dwóch tygodni kwarantanny. Został przeniesiony do klatki, gdzie wcale nie było lepiej, a dodatkowo doszły podejrzenia o klaustrofobię 8) Klatka to zdecydowanie nie jego bajka...
ObrazekObrazek

ALMA Chude to jak diabli. I przemiłe! Pcha się na kolana. Humor kilkukrotnie lepszy niż wygląd ;)
Obrazek

BARON Wrócił ponad 2 tygodnie temu z pokoju adopcyjnego. Wkurzają go inne koty, szczególnie w takiej ilości. Szkoda go :(
Obrazek

BIRMA Kto pamięta Bezę- Szarlotę? Dla mnie to właśnie ona w wersji szylkret. Ma taki sam kształt (prawie kuli;) ) i w zasadzie to...nie do końca wiadomo co jest z nią nie tak. Glut chyba nieco mniejszy, ale humor nie jest rewelacyjny. Cyba raźniej jej było kiedy Bójka i Brawurka nie siedziały jeszcze na grzybach ;)
Obrazek

BÓJKA & BRAWURKA siostry, którym nie da się zrobić nieporuszonego zdjęcia. Nawet kiedy są osobno. Bardzo fajne te dziewczyny i nadziwić się nie mogę jak nam wyrosły. Razem ze Ślepaczkiem-pierwszym i Maksiem spędziły całe dzieciństwo w schronie. Ślepaczek pierwszy juz w PA, a dziewuchy i Maksio leczą grzyba. (z małymi przerwami na gluta)
Obrazek

DAISY Wymaga własnych, ludzkich kolan. Na już! Ma jedno oczko bardziej i jedną łapkę bardziej- tak już zostanie, ale w niczym jej to nie przeszkadza. Po sterylce załapała niestety kk. Jest przefajna!!
Obrazek

HAVANA Oko amputowane w schronie, bardzo fajnie się goi. Havanka jest przemiła, ale niestety w ostatnim tygodniu zaczęła katarzyć :(
Obrazek

KIWI Wystraszone stworzenie na leczeniu gluta.
Obrazek

LARA I YOKO x 2 Lara jest już w schronie kawał czasu. Niby nie jest z nią najgorzej, ale jakoś do zdrowia dojśc nie może. Yoko to świeżynka. Wygląda jak pluszak, jakby to powiedziała Dżoana Krupa- po prostu adorable! :wink:
ObrazekObrazek

RINGO standardowy glut :(
Obrazek

RYJEK Mój kumpel z ADHD :mrgreen: Siedzi w szafie (słabo z jedzeniem?), miaukoli na cały azyl, ale wypuszczony z klatki nie zamierza podróżować- włazi na kolana i kręci kółka z barankami. Przefajny!
Obrazek

ŚLEPAK Kolejna czarna, niedowidząca ślicznota... Ech..
Obrazek

SZCZURKA wróciła z PA na leczenie kataru. Idzie jej nienajgorzej :)
Obrazek

BILON vel WEDEL Bardzo fajny dzieciak, ale gorzej z nim. 2 tygodnie temu wywdawało się, że leczenie ma się ku końcowi, a tu..psikus :(
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto gru 13, 2011 13:52 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kasiu, to zdjęcie niebieskiego jest z poprzedniego weekendu? Czy jeszcze z wcześniej?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto gru 13, 2011 14:04 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

z poprzedniego
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto gru 13, 2011 14:44 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Wpisałam Ślepaka do wątku ślepaczków. Może jakiś DT się w Nim zakocha...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto gru 13, 2011 18:15 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

yoko to nie swiezynka to zwrot z adopci.
czy moge prosić o link slepaczków?
na zdrowych kotach jest pół roczny czarnuch tez slepy po katarach i grzybie.

monia1

Od: Wto mar 16, 2010 23:09

Post » Wto gru 13, 2011 18:25 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

monia1 pisze:czy moge prosić o link slepaczków?

viewtopic.php?p=8321418#p8321418

magaaaa

Post » Wto gru 13, 2011 19:28 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Przepraszam za może naiwne pytanie: ale czy gazety sa potrzebne wciąż i zawsze? Bo do mojej pracy przyjeżdzają codziennie darmowe gazety i te co zostają oddajemy Panu co zbiera makulaturę, ale moge odkladać i jesli ktoś mógłby odbierać na warszawskiej Woli raz w miesiącu to zbierałaby sie całkiem pokaźna ilość. Hm? :)

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Wto gru 13, 2011 19:33 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

narazie gazet jest duzo prawie cały magazynek i pół sali 3 więć na tem miesiąc powino spokojnie starczyć. dziękuje za pamięć :)

monia1

Post » Wto gru 13, 2011 19:56 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

monia1 pisze:yoko to nie swiezynka to zwrot z adopci.
czy moge prosić o link slepaczków?
na zdrowych kotach jest pół roczny czarnuch tez slepy po katarach i grzybie.

A! no widzisz. A wiemy czemu zwrot? I może miał jakieś imię wcześniej? Jeśli tak to pozamieniam :)

tu link do klubu ślepaczkowego:
viewtopic.php?f=1&t=127731&start=720
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto gru 13, 2011 20:26 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

o imienu nic nie wiem. wiem ze ludzie go leczyli na gluta a na grzyba nie bo lekarz wet powiedział ze nie trzeba. cała rodzina dostała grzyba a kot wylądował jednym słowem na lodzie.

monia1

Post » Śro gru 14, 2011 0:15 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Magilaina pisze:Przepraszam za może naiwne pytanie: ale czy gazety sa potrzebne wciąż i zawsze? Bo do mojej pracy przyjeżdzają codziennie darmowe gazety i te co zostają oddajemy Panu co zbiera makulaturę, ale moge odkladać i jesli ktoś mógłby odbierać na warszawskiej Woli raz w miesiącu to zbierałaby sie całkiem pokaźna ilość. Hm? :)

Ja bym tam odkladala - nigdy nic nie wiadomo :mrgreen:
Teraz jak w szpitaliku jest pokazna szafa, to mozna by i zapasy pomiescic - dzis sa gazety - jutro moze ich ne byc :kotek:
Nie wiem tylko kto z nas urzeduje na woli...
hmm.
wlasciwie to ja urzeduje ostatnio na woli raz w tyg a potem troche rzadziej :)
Zbieraj dobra kobieto :)

Natomiast wydaje mi sie, a moze zle mi sie wyfaje, ze scinki niewiele sie przydaja;( Ani nie chłoną, sporo smieca....niech się Monia1 może wypowie ;)
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro gru 14, 2011 0:20 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Bianka 4 pisze:Dziewczyny, która z Was będzie w sobotę? Podjadę z koleżanką, która będzie miała 4 worki ciuchów.

Ja bede.
Jamkasica zrob sobie wolne kobieto :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro gru 14, 2011 7:00 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Nazir (niebieski) skusił się wczoraj późnym wieczorem na kurczaka. Co by nie mieć omamów - dziś raniutko też spróbowałam mu dać i działa, dalej je.
Chłopak zamiast oszczędzać energię włazi, mizia się, barankuje, szuka uwagi i ogólnie już widzę ogromne zadatki na ADHD.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro gru 14, 2011 10:47 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Dziewczynki, Ślepak trafił do tytułu wątku ślepaczkowego; proszą o dokładniejsze info o Nim.
Możecie zajrzeć?
Ew nr gościa na PW dajcie, to spróbuję jutro się czegoś dowiedzieć dokładniej.

magaaaa

Post » Śro gru 14, 2011 11:40 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

:ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]