Jak sypia gruby kot-TygRyszard, Czarne Zuo i Gustowny Pies

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 08, 2011 14:24 Re: Jak sypia gruby kot- Bolutek [*]

Mała steka i grucha niczym stado gołębi, nie da się pisać bo normalnie po klawiaturze się mizia wystawiając doopke.
W domu radosne podniecenie: dostajemy paczki z żarciem i zabawkami (to dla blondyna głównie Duża musi mu urozmaicać spacery, żeby sam sobie nie urozmaicił :P) A żarcie jest dla mnie, dla małej i dla seniora, grrrr. Juz Duża powiedziała, że mam się pogodzić z tym, że Teodor będzie. No zobaczymy jak to bedzie :twisted:

TygRych

U bezdomniaków dzieje się coś dziwnego, jakby wiedziały, że stan koci zmieni się u mnie niedługo i będzie jedno miejsce. Normalnie casting na kota domowego trwa, walczą o tytuł miziaka roku.
Prezes (bez oka) nie bije kotów i podchodzi obwąchiwać psa.
Duży Szary mizia się do mnie, przewraca na plecy, brzucho wystawia. Jedzenie mniej ważne, kontakt z ludziem ważniejszy.
Szary Bojaźliwy nie ucieka, je wytrwale, nawet jak pies podchodzi.
Teodor szaleje na całego. Mizia się od zawsze ale ostatnio przeszedł samego siebie i miział się o Blondyna (na początku syczał na sam jego widok). Dla niego tez najważniejsze są głaski, a najlepiej głaski przy jedzeniu. Czarnulek z niego śliczny, a sierść ma już poprzetykaną srebrną nitka. Pysio z lekka plaskate, niczym reinkarnacja mojego Urwinia.
Oj szykują się spore wydatki :?
Duża
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Czw gru 08, 2011 15:22 Re: Jak sypia gruby kot- Bolutek [*]

TygRysiu, my trzymamy, co się da, za Was.
Bo Ty wiesz przecież :oops: :1luvu:
Fasolka

Też trzymam, też, nie tylko Fasol trzyma
duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 10, 2011 19:25 Re: Jak sypia gruby kot- Bolutek [*]

TygRysiu?
Obrazek
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 10, 2011 19:27 Re: Jak sypia gruby kot- Bolutek [*]

:ok: za całokształt

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie gru 11, 2011 0:43 Re: Jak sypia gruby kot- Bolutek [*]

Spakowałem Szpilke he he he :twisted:
Idę spać :twisted:
TygRych
Fasolko :1luvu:
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
Obrazek

urwiniu

Post » Nie gru 11, 2011 5:52 Re: Jak sypia gruby kot- Bolutek [*]

TygRysiu, to ja mocno trzymam łapki za spakowaną Szpilencję.
Fasolka

Niech trzyma, to się nie będzie drapać
duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie gru 11, 2011 12:22 Re: Jak sypia gruby kot- Bolutek [*]

O, TygRyś bezszpilkowy :)
Świat należy do kotów. One tylko udają, że to my mamy nad nimi władzę...
Vipku...

Obrazek

Lublu

Od: Pon gru 26, 2005 1:09

Post » Nie gru 11, 2011 13:27 Re: Jak sypia gruby kot- Szpilka wyjechała :D

Szpilka się przeprowadziła :D Cieszymy się choć Duża i Blondyn trochę nieswoi. Od czasu do czasu Gusto mimo zmęczenia wyprawą rozgląda się po domu za małym łobuzem. Ja robię sobie z całej sytuacji nic :D
TygRych

Jest dziwnie, nikt nie szarżuje po domu, nie domaga się jeść, nie miaukoli, nie gryzie po rekach. :(
Mała zniosła podróż dzielnie w ciszy. Była super biorąc pod uwagę, że pierwszy raz w życiu jechała samochodem i pewna suczka siedziała jej bez mała z nosem w transporterku. W nowym domu wyszła, dała się suczce obwąchać, schowała się w szufladzie, zasyczała na suczkę po czym po 5 minutach uznała, że dość krycia się :) Wyszła, zadarła ogon i poszła zwiedzać, mając w nosie szczekanie Siwej :) Nawet sie za mna nie obejrzała, że wychodzę. Jutro do Szpilki i Siwej przychodzi behawiorystka pracować nad kontaktami Siwej ze Szpilką :) Suczka kontakty z kotami miała tylko przelotne-podwórkowe, jest łagodna w stosunku do nich. Umówiliśmy się na wieczorne wieści.
A Siwa jest w tej samej kolorystyce co Szpilka :D Siwo-biała :D
Duża
Obrazek

urwiniu

Post » Nie gru 11, 2011 13:59 Re: Jak sypia gruby kot- Szpilka wyjechała :D

O rany, ale wieści 8O
Jakie profesjonalne podejście, od razu behawiorysta (i poważne, behawioralne usługi nie należą do najtańszych) :ok:
TygRysiu, a Blondyn też pojechał do tego Szczecina i wrócił?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie gru 11, 2011 17:51 Re: Jak sypia gruby kot- Szpilka wyjechała :D

Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie gru 11, 2011 23:05 Re: Jak sypia gruby kot- Szpilka wyjechała :D

Ryś odżył :)

No odżyłem a jak i dziękuje Dużej jak mogę za to, że nas odszpilkowała :) Chodzę, mruczę, śpię na kolankach, na klawiaturze, na krześle, na pracach jełopów,no i mruczę i się miziam o rękę jak Duża je i pije :d Fajnie jest
TygRych
Obrazek

urwiniu

Post » Pon gru 12, 2011 5:58 Re: Jak sypia gruby kot- Szpilka wyjechała :D

TygRysiu :1luvu:
głaszczę Cię po pyszczku i trącam noskiem.
Zimno u nas okropnie, duża zmarzła, bo oczywiście nakarmiła inne koty, ale nie wróciła do domu, tylko czekała na Czarną, która wreszcie przyszła. Burego nie było :(
No i duża w ciemnościach musiała dziś pracować, bo na korytarzu i przy drzwiach nie ma światła. Ale duża jest trochę kotem i sobie radzi po ciemku :wink:
Wiesz, że mamy ten, no... feliway?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon gru 12, 2011 21:37 Re: Jak sypia gruby kot- Szpilka wyjechała :D

O rany TygRych. Ale mnie nie było :oops:
Fajnie, że się odszpilkowałeś, ale patrz, bo jak Ci Duża innego kociastego zawali i ten to może Ci sie dopiero nie spodobać... Ale lepiej, żeby nie... :ok:
U mnie chyba dobrze. Duża służy jak trzeba- znaczy się sprząta, jeść daje. Tylko narzeka, że ona by chciała a bezdomniaków nie ma...
Ryszard

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon gru 12, 2011 23:48 Re: Jak sypia gruby kot- Szpilka wyjechała :D

Ty się ciesz Ryś, że bezdomnych nie ma :evil: Bo by Ci co i rusz do domu coś znosiła. U nas na ten przykład ledwo Szpilka się wyniosła to jakiś czarny gruby dziś przyszedł, no porażka normalnie. Juz nie kocham Dużej, o nie :x .
TygRych

No przytachałam czarnego Teodora, na razie bez zdjęć, żeby go nie stresować. Po drodze w kontenerku taka aferę robił, że serce mi miękło. ale w domu po 10 minutach w klatce zaczął po swojemu pomiaukiwac. Trochę się stresowaa ale wyszedł i pojadł sobie miękkiego. Może będzie dobrze. TygRych chodzi i syczy.

Szpilka w nowym domu zwiedza :) Nieufne z psica są wobec siebie bo psica szczeka a tego Szpilka nie zna. Siura do kuwety, je jak cacy i powoli przełamują lody. Wieści po wizycie szkoleniowca-behawiorysty mam nadzieje otrzymać newsy :)
Obrazek

urwiniu

[poprzednia][następna]