PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2011 8:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

AniHili pisze:bo chłopcy mają fajniejsze zabawki 8)

ja od zawsze byłam dziewczynką :roll: ale moje zabawki zawsze były najfajniejsze :mrgreen:
Najpierw klocki, itd, a potem uwielbiałam spędzać czas w dziadkowym warsztacie... lutowałam mając kilka lat :twisted:
no i potem wyrosło takie coś, co poszło na fizykę :ryk:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon gru 12, 2011 8:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

charm pisze:

ja od zawsze byłam dziewczynką :roll: ale moje zabawki zawsze były najfajniejsze :mrgreen:
Najpierw klocki, itd, a potem uwielbiałam spędzać czas w dziadkowym warsztacie... lutowałam mając kilka lat :twisted:

Ja bawiłam się klockami, samochodami i traktorami :D I jakoś nadal nie trafiają do mnie patenty dla dziewczynek typu różowa pralka czy różowy odkurzacz :roll: :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon gru 12, 2011 9:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

AniHili pisze:
charm pisze:

Ja bawiłam się klockami, samochodami i traktorami :D I jakoś nadal nie trafiają do mnie patenty dla dziewczynek typu różowa pralka czy różowy odkurzacz :roll: :lol:

odkurzaczami zajęłam później, najpierw były zegary, radia, i inne takie - fajnie się rozbierało, gorzej skręcało, ale poza jednym zegarem wszystko nadal działało(czasem nie działały przed rozkręceniem, a po złożeniu zaczynały działać :mrgreen: )

A różu szczerze nienawidzę ;)

charm

Post » Pon gru 12, 2011 12:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Ja tam kochałam łazić po drzewach, skakać przez płoty, strzelać z wiatrówki. Kochałam resoraki i kochałam zwierzaki - taki pokręt byłam. Ubierałam dłuuugo to co mi mama kupiła (bodajże do 2 klasy LO) i miałam gdzieś czy to jest modne czy nie - byle by było wygodne. A potem mnie strzeliło - co prawda miłość do zwierzaków i samochodów została ale ubrania wolę zdecydowanie typowo babskie :mrgreen: i bez umalowanego oka i czystych włosów drzwi listonoszowi nie otworzę - :mrgreen:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon gru 12, 2011 13:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

uwielbiam jeansy, ale szpilki też fajne są ;-)
od paru lat w pracy mam narzucony dress code, więc jak mogę, to chodzę jak przysłowiowe czupiradło bez makijażu i w obdartych spodniach :ryk:

charm

Post » Pon gru 12, 2011 13:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

charm pisze:uwielbiam jeansy, ale szpilki też fajne są ;-)
od paru lat w pracy mam narzucony dress code, więc jak mogę, to chodzę jak przysłowiowe czupiradło bez makijażu i w obdartych spodniach :ryk:

:ok:

Mam koleżankę co po domu chadza w eleganckich spódnicach, rajstopach...jak otwiera drzwi to wygląda jak w Wigilię...Sorry - ja czuję się w takich ubraniach w domu skrępowana...Wole wrzucić tunikę, getry czy dresy. Poza tym jestem zmuszona do podwójnych ciuchowych wydatków- elegance do pracy + luzacki styl na co dzień...

Asia_Siunia

Post » Pon gru 12, 2011 13:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:
charm pisze:uwielbiam jeansy, ale szpilki też fajne są ;-)

:ok:

Mam koleżankę co po domu chadza w eleganckich spódnicach, rajstopach...jak otwiera drzwi to wygląda jak w Wigilię...Sorry - ja czuję się w takich ubraniach w domu skrępowana...Wole wrzucić tunikę, getry czy dresy. Poza tym jestem zmuszona do podwójnych ciuchowych wydatków- elegance do pracy + luzacki styl na co dzień...

Nie chciałybyście widzieć jak ja chadzam po domu...siostra określa mnie mianem "worek" i to chyba najlepiej oddaję ten boski styl :P
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon gru 12, 2011 14:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Witam Siostry, chciałabym przystąpić do paktu i zostać wiedźmą. :wink:
Mam aktualnie na stanie rezydenckim 2 czarne koty, więc jeden z warunków spełniam.

Poproszę o numer konta na pw, abym mogła opłacić składeczkę.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pon gru 12, 2011 14:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Mruśkowo pisze:Witam Siostry, chciałabym przystąpić do paktu i zostać wiedźmą. :wink:
Mam aktualnie na stanie rezydenckim 2 czarne koty, więc jeden z warunków spełniam.

Bardzo nam miło! Napisz coś więcej o swoich futerkach, dorzuć zdjęcia...Siostra Prezes chętnie przyklepie :ok:

Asia_Siunia

Post » Pon gru 12, 2011 14:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

joarkardio cudna twoja gwiazdeczka :1luvu: :1luvu:

co do zabawek ja wolałam auta, moja Zuzka bawi się robotami i dinozaurem, a na gwiazdkę dostanie domek Barbie a co :mrgreen: może w tym domku zamieszka robot :wink:

kupiłam dla Zuzi na balik sukienkę czarownicy czarno-fioletowa w czarne koty i nietoperze :piwa:

witam nowa miotłę pokaz futerka :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Pon gru 12, 2011 15:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:
Mruśkowo pisze:Witam Siostry, chciałabym przystąpić do paktu i zostać wiedźmą. :wink:

Bardzo nam miło! Napisz coś więcej o swoich futerkach, dorzuć zdjęcia...Siostra Prezes chętnie przyklepie :ok:

Się robi:

generalnie na składzie w chwili obecnej 3 futra (nie liczę męża i kliku pająków :twisted: ). Dwa czarne, dwie koteczki, ten sam wiek, choć każda z nich przyszła w oddzielnym czasie. Mrusia i Nusia. Układ sił w domu jest taki, że codziennie zmienia się rola samicy afla - raz jest nią Nu raz Mru. :roll: A ja nigdy nie wiem, która i kiedy rządzi.
Nusia jest największym pieszczochem jakiego ziemia wydała. Nawet zabiegi w postaci oglądania paszczy czy obcinania pazurków traktuje jak największą przyjemność. Kocha mojego TŻ miłością bezwarunkową, absolutną i bezgraniczną. Od momentu jak mój tż wstaje rano do momentu jak kładzie się spać kot jest w jego pobliżu.
Rano jak wychodzi do pracy - po zamknięciu drzwi jeszcze przez 1-2 minut płacze pod drzwiami. Śpi między nami, a jak ja próbuję się przytulać, jest momentalnie na nim, obok niego i spycha moją rękę swoim łebkiem.

Oto Nusia: Obrazek

Obrazek

I w swojej ukochanej pozie: Obrazek

Mrusia, to typowy kot. Chodzi własnymi drogami, przytula się tylko wtedy,kiedy ONA ma ochotę. Jest niewątpliwie moim kotem, wcześniej nie mogła się zdecydować, ale odkąd mój tż wyjechał na 2 miesiące w delegację, decyzja zapadła i stała się nieodwołalna. MRU jest kotem nerkowym, pod stałą opieką weterynaryjną. Nienawidzi wszelkich zabiegów. Za to uwielbia biegać po ścianach. 8O Średnio dwa razy dziennie. Czasem więcej. Nikt, kto ją w chwili obecnej widzi nie wierzy, że wyciągałam gnojecka zza TM za ogon. :roll:

Obrazek

Obydwie panny pochodzą z "ulicy". Mrusia ze schronu w Milanówku, Nusia z DT w Warszawie.

Mam jeszcze kocurka Dropsa (szaro-bure toto) - znalezionego w tym roku, potrąconego przez samochód jako prawdopodobnie 8 (tutaj rozbiegają się oceny wetów) tygodniowe kocię. Jest bury - pręgus. Niestety foty nie wstawię, bo Drops jest kotem wycofanym, zamkniętym w sobie, większość czasu spędza w szafie. Mój wet mówi, że oprócz urazu narządów wewnętrznych (jelita i śledziona), mógł dostać w głowę i zaważyło to na jego psyche. Miał być tymczasem, tymczasem mamy grudzień :roll: , a przed nami jeszcze dużo pracy, żeby postawić go jako tako na nogi. Więc Drops na razie nie jest fotografowany. Poza tym bałabym się wydać go gdzieś, gdzie nie mam pewności, że ktoś się nim zajmie i nie wyrzuci za parę tygodni / miesięcy. Bo Drops czasem sika i kooopa pod siebie, czasem się mega ślini, czasem wymiotuje cokolwiek nie zje, boi się wielu hałasów, gwałtownych ruchów, łatwo się wycofuje i zamyka w sobie, stroni od ludzi. Jest kotem specjalnej troski. Poza tym wet powiedział mi, że jak Drops dożyje 5 lat, to on mi postawi pomnik ze spiżu i kupi najprawdziwszego szampana (więc nie mam motywacji,żeby go oddać :lol: ). Ale np. w ubiegły piątek przespał ze mną, wtulony całe popołudnie i wieczór. A od soboty znów śpi w szafie. :?

Na stanie futer mam jeszcze tż, ale nie o nim nie będę pisać ani fot pokazywać. :ryk:
No i kilka pająków, chronionych przeze mnie, bo jak mawiała moja prababcia - "szczęśliwy ten dom, w którym pająki są". :ryk:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pon gru 12, 2011 16:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Witamy z Karinką Nową Mietłę :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon gru 12, 2011 17:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:Mam koleżankę co po domu chadza w eleganckich spódnicach, rajstopach...jak otwiera drzwi to wygląda jak w Wigilię...Sorry - ja czuję się w takich ubraniach w domu skrępowana...Wole wrzucić tunikę, getry czy dresy. Poza tym jestem zmuszona do podwójnych ciuchowych wydatków- elegance do pracy + luzacki styl na co dzień...

To normalnie jak w filmach i serialach :D. Tam wszyscy w domu zawsze wyglądają elegancko, obcasy itd... I nawet w makijażu spią :).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon gru 12, 2011 17:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Ja też witam nową Siostrę i jej kocury :ok: :1luvu: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon gru 12, 2011 18:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Witaj Siostro Mruśkowo :-)
Mamy prawie imienniczki bo moja czarna diablica nazywa się Mrusielda, zdrobniale Mru :lol:
Mam ciocię, która chodzi zawsze bardzo elegancko ubrana - nawet do sprzątania i gotowania (sweterki ze srebrem i takie tam :lol: )

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]