Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2011 13:57 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

A jaki tytuł był, fiu, fiu :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon gru 12, 2011 19:50 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Foty są suuuuuuper, ponieważ obiekt jest superancki :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia - Misio czasami wymiotował jedzeniem. Zdarzało się to również jak oststnio był w lecznicy i nie zostało to uznane za jakiś niepokojący objaw. Jednak wymioty były niezbyt częste, absolutnie nie codziennie i to nie było całe jedzenie, tylko jakaś część.

Nie pamiętam kiedy Misio był odrobaczany - pewnie wtedy gdy był na Puławskiej, czyli prawie pół roku temu. Możne zaaplikować coś na odrobaczenie ?? Pogadaj z wetką.

Ja tak sobie kombinuję, że jak Misio pojedzie do swojego domeczku - podeślę Ci Allana lub Totka :mrgreen: Może i te dzikuny zsocjalizujesz, bo u mnie strasznie dziczą :roll: :roll:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon gru 12, 2011 21:15 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Marzenia, jak dziś Miś się miewa?

Erin

Post » Pon gru 12, 2011 22:40 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Erin pisze:Marzenia, jak dziś Miś się miewa?

z każdym dniem coraz lepiej. Dzis bardzo żywo reagował na zabawę wędką i nasapał się przy tym okrutnie :D nawet mu się zdarzyło usiąść blisko mnie i wzrokiem wodzić za nią. Łazi, gada, jest niezwykle ciekawskim kotem i myslę, zę to jest główny powód sukcesów w oswajaniu.

Niestety gania niefajnie moją Nuteczkę i mała jest bardzo zestresowana i przerazona... :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon gru 12, 2011 22:52 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Aleksandra59 pisze:Ja tak sobie kombinuję, że jak Misio pojedzie do swojego domeczku - podeślę Ci Allana lub Totka :mrgreen: Może i te dzikuny zsocjalizujesz, bo u mnie strasznie dziczą :roll: :roll:

a możesz przestać TAK kombinować? :roll: :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon gru 12, 2011 22:58 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Wiecie co, ja jeszcze raz obejrzałem teraz zdjęcia Misia i uważam że są znacznie lepsze niż jakieś pozowane na kanapie. Może i ludzie takie wolą, ale patrząc na ogłoszenia Burani z DT smarti, która bije rekordy popularności według mnie dzięki temu zdjęciu:

Obrazek

to takie wyluzowane zdjęcia Misia w różnych sytuacjach: na parapecie, w drzwiach, na drapaku, bawiącego się itp. są znacznie ciekawsze i lepiej pokazują charakter kota.

Marzenia11, przyślesz mi kilka z tych fotek w pełnej rozdzielczości, to trochę pokadruję i dostawię do Allegro?

Adam
aburacze

Post » Wto gru 13, 2011 0:14 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Miś wpałaszował mega porcję udźca z indyka, po czym po chwili wszystko zwrócił. Ewidentnie dzisiaj to efekt przeżarcia i łapczywego jedzenia -ale jak można temu zapobiec? Rozmawiałam przed chwilą z Bianka 4 i być może Miś musi być ustawiony albo na mokrej karmie i mięsie, bez suchej, albo na samej suchej - u mnie to nie jest możliwe, niestety (albo przynajmniej na ten moment wydaje mi się to nierealne).

Adam - wyslę Ci fotki pod warunkiem, ze wykadrujesz tak dobrze, aby był widoczny tylko Miś.

Marzenia11

Post » Wto gru 13, 2011 0:20 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Marzenia11 pisze:Miś wpałaszował mega porcję udźca z indyka, po czym po chwili wszystko zwrócił.

:(

Marzenia11 pisze:Adam - wyslę Ci fotki pod warunkiem, ze wykadrujesz tak dobrze, aby był widoczny tylko Miś.

OK. To się umówmy że najpierw mi przyślesz, ja to wykadruję, podeślę Ci wersję wykadrowaną i jak zaakceptujesz to dopiero wstawię. Może tak być?

Adam
aburacze

Post » Wto gru 13, 2011 0:23 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

aburacze pisze:
Marzenia11 pisze:Miś wpałaszował mega porcję udźca z indyka, po czym po chwili wszystko zwrócił.

:(

Nie no spokojnie - trzeba o tym pogadac z wetką lub poczytac w necie jakie są sposoby na łapczywe koty. Nic się złego nie dzieje.

aburacze pisze:
Marzenia11 pisze:Adam - wyslę Ci fotki pod warunkiem, ze wykadrujesz tak dobrze, aby był widoczny tylko Miś.

OK. To się umówmy że najpierw mi przyślesz, ja to wykadruję, podeślę Ci wersję wykadrowaną i jak zaakceptujesz to dopiero wstawię. Może tak być?

Nie. Wyslę Ci foty jutro (już mi się zamykają oczy przed kompem) a Ty je wykadrujesz jak chcesz i wstawisz po prostu. :wink: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto gru 13, 2011 0:29 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Marzenia11 pisze:Nie no spokojnie - trzeba o tym pogadac z wetką lub poczytac w necie jakie są sposoby na łapczywe koty. Nic się złego nie dzieje.

To w takim razie kciuki są :ok: :ok: :ok:

Marzenia11 pisze:Nie. Wyslę Ci foty jutro (już mi się zamykają oczy przed kompem) a Ty je wykadrujesz jak chcesz i wstawisz po prostu. :wink: :ok: :ok: :ok:

Spoko.

Dobranoc!

Adam
aburacze

Post » Wto gru 13, 2011 0:40 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Obrazek Obrazek

Mika - szybko się uczy :evil: :P
Obrazek Obrazek

Dobranoc!

Marzenia11

Post » Wto gru 13, 2011 8:13 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Marzenia11 pisze:Miś wpałaszował mega porcję udźca z indyka, po czym po chwili wszystko zwrócił. Ewidentnie dzisiaj to efekt przeżarcia i łapczywego jedzenia -ale jak można temu zapobiec? Rozmawiałam przed chwilą z Bianka 4 i być może Miś musi być ustawiony albo na mokrej karmie i mięsie, bez suchej, albo na samej suchej - u mnie to nie jest możliwe, niestety (albo przynajmniej na ten moment wydaje mi się to nierealne). (...)

Marzenia - u mnie indyk spełniał funkcję deseru :wink: No, dużego deseru 8)
Misio - inne koty też - dostawał mokrą michę rano, potem około 17 była druga mokra micha. Natomiast między 20 a 21 leciał indyk. Wtedy Misio jeszcze nie był głodny i indyka zjadał powoli - czasami nawet bawił się kawałkiem mięsa zanim go zjadł.

Może odstaw na kilka dni indyka i zobaczysz co Misio będzie jadł. Przed ostatnim pobytem w lecznicy bardzo lubił tę suchą mieszankę, którą Ci dałam. Może znowu z suchym zaskoczy.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto gru 13, 2011 8:16 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Ale masz bystre koty :ok:
Na pociechę Ci powiem, że moje też takie lotne :roll: :wink:

Erin

Post » Wto gru 13, 2011 11:12 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Aleksandra59 pisze:Misio - inne koty też - dostawał mokrą michę rano, potem około 17 była druga mokra micha. Natomiast między 20 a 21 leciał indyk. Wtedy Misio jeszcze nie był głodny i indyka zjadał powoli - czasami nawet bawił się kawałkiem mięsa zanim go zjadł.

Może odstaw na kilka dni indyka i zobaczysz co Misio będzie jadł.

No właśnie. Miś nie może być głodny, a nic innego nie je, trochę suchego i czeka wieczorem na indyka.
ALE :D : Miś był bardzo smutny po "oddaniu" mięska, tak patrzył tęsknie i chyba musiał przemyśleć sprawę, bo własnie już w nocy, gdy się położyłam, Miś podszedł do miseczek i zaczął jeść bardzo powoli, podrzucając mięsko, bawiąc się itp. Jak na razie jest ok. :wink: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto gru 13, 2011 13:09 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) foty s.50

Dostałam taki album, prosto z drukarni, "na koty" - może ktoś by chciał kupić na prezent? Jest naprawdę bardzo ładny, pięknie wydany na kredowym papierze, ja po prostu nie umiem zrobić ładnych fot - chyba już przesadzam z oczekiwaniami wobec aparatu foto w telefonie komórkowym...

viewtopic.php?f=20&t=136883

Marzenia11

[poprzednia][następna]