Kizia [*] zabiła ją narkoza przed sterylką i kardiomiopatia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 21:18 Re: Kotka z ulicy- zatrzymać w domu, czy uwolnić?-PROŚBA O RADY!

A tu rezydentka 4-letnia Luna, zdjęcie z wczoraj popołudniu, jeszcze była w słodkiej nieświadomości co ją czeka wieczorem i że od tej pory jej życie nie będzie już takie samo :)

Obrazek
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob gru 03, 2011 22:46 Chomiczówka znaleziona młoda bura kotka- kojarzy ją ktoś????

Zastanawiałam się, czy któraś z Was ,która uczestniczyła w sterylizacji i łapaniu kotek na bazarku na Chomiczówce kojarzy tą kotkę. Jest bura w prążki i cętki ma duży biały krawat i białe skarpetki. W przyszłym tygodniu będę u mamy to zrobię jej fotkę i wrzucę, ma około 1,5 roku- na tyle określił ją wet. Kotka zaczęła się pojawiać w porach karmienia w okolicach kościoła na Conrada 3-4 miesiące temu, jest zadbana i po krótkim obcowaniu z człowiekiem staje się b.miziasta. Mama zdecydowała, że kotka zostanie u niej mimo że Luna ją ciągle oprychuje i nie przepada za nią, kotka biega za nią ciągle i widać, ze bardzo chciałaby się zaprzyjaźnić. Piszę o tym, bo jestem ciekawa, czy ona pochodzi z któregoś z miotów z bazarku, czy też komuś uciekła. Na Chomiczowce słyszałam tylko o zaginionym Bacusiu ,a nie widziałam ogłoszeń dotyczących koteczki. Mam nadzieję, że nikt jej nie szuka i za nią nie rozpacza.. dajcie znać jak kojarzycie taką młodą kotkę jako wolnożyjącą. dzięki
Obrazek

Goyka

Post » Sob gru 03, 2011 22:55 Re: Chomiczówka znaleziona młoda bura kotka- kojarzy ją ktoś????

To dopiero pierwsze dni, dziewczyny dogadają się, na ogół potrzeba ok 2 tygodnie, czasem dłużej :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob gru 03, 2011 23:05 Re: Chomiczówka znaleziona młoda bura kotka- kojarzy ją ktoś????

:)) na to liczę że się dogadają, bo Lunka to moje oczko w głowie :1luvu: to ja przyniosłam ją do domu jak miała 2 miesiące, teraz ma już 4 lata, czas zleciał :) po 1szym dniu nowa panna zaczęła wychodzić zza łóżka i biegać za Lunką. Wczoraj Luna leżała na fotelu a panienka na podłodze uskuteczniała przed nią popisy podrzucając myszkę w górę :) mam nadzieję, że wkrótce zaczną bawić się razem :D
Obrazek

Goyka

Post » Nie gru 04, 2011 17:37 Re: Chomiczówka znaleziona młoda bura kotka- kojarzy ją ktoś????

Qrcze no żadna z dziewczyn które łapały kotki do sterylki na bazarku nie kojarzy takiej koteczki. Ciekawa jestem, czy komuś zwiała czy urodziła się na bazarku
Obrazek

Goyka

Post » Pt gru 09, 2011 8:49 Re: Chomiczówka-kto kojarzy biało burą młodą kotkę??

A o to tytułowa znajdka, najbezpieczniej czuje się na rękach mamy :) zdjęcia słabej jakości bo z komórki, następnym razem jak odwiedzę mamę zrobię lepsze

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Goyka

Post » Sob gru 10, 2011 16:21 Re: Do osób z Chomiczówki-ktokolwiek widział ktokolwiek wie :))

Nikt z Chomiczówki nie kojarzy tej pięknoty? :)
Obrazek

Goyka

Post » Sob gru 10, 2011 16:33 Re: Do osób z Chomiczówki-ktokolwiek widział ktokolwiek wie :))

sterylizowane kotki z bazarku mialy ponacinane uszy
zapytaj karmicielek bazarku (w kwiaciarni) czy kojarza te kotke
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob gru 10, 2011 19:20 Re: Do osób z Chomiczówki-ktokolwiek widział ktokolwiek wie :))

Kicia była dziś u weta, wygolił brzuszek i stwierdził, że nie była sterylizowana, uszko też nienacięte. Jutro idzie na badania krwi i umówienie sterylki. Po czym poznać, czy jest w ciąży? Lekarz mówi, ze jest zadbana i wygląda na to że komuś uciekła, boimy się, że zwiała bo miała ruję i teraz może być w ciąży :/
Obrazek

Goyka

Post » Sob gru 10, 2011 20:00 Re: Do osób z Chomiczówki-ktokolwiek widział ktokolwiek wie :))

w jakim celu Ci ta wiedza jak idzie na sterylke?
gdyby byla zaawansowana to wet by poznal
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob gru 10, 2011 20:17 Re: Do osób z Chomiczówki-ktokolwiek widział ktokolwiek wie :))

No wiem, tym się pocieszam, bo chyba im wcześniej się robi sterylkę aborcyjną tym lepiej w razie czego. Jutro wszystko będzie jasne :)
Obrazek

Goyka

Post » Pon gru 12, 2011 9:24 Re: Problem z dokoceniem- bunt rezydentki prośba o rady!!!!

Kicia była wczoraj u weta, oznak ciąży nie widać, oznak sterylki też nie. Lekarz twierdzi ,że jedyny sposób, żeby to sprawdzić to USG. Jak okaże się ,że jest w ciąży ma mieć od razu sterylkę, jak okaże się, że nie jest to mamy czekać ze sterylką do rui ,bo nie wiadomo, czy pierwszą już miała. Nie wiem o co chodzi, bo chyba w ruji nie powinno się robić sterylki ale nie wiem. Pojawił się niestety kolejny problem, Rezydentka Luna dziś w nocy zasikała mojej mamie całe łóżko :( mama jest załamana, bo nasłuchała się od znajomej, że to oznaka zazdrości Luny o nową kotkę i że to może nie minąć. Proszę Was bardzo o rady, co robić? moja mama okazuje Lunie dużo uczucia, Luna tamtej kotki nie bije, czasem tylko na nią posykuje, a tu taka niespodzianka :( co robić?
Obrazek

Goyka

Post » Pon gru 12, 2011 10:16 Re: Problem z dokoceniem- sikanie rezydentki prośba o pomoc!!!!

Dodam jeszcze, że Luna ma 4-lata i to jej pierwszy raz gdy nasikała poza kuwetą, a mamy ja od 10tygodnia jej życia. Poza tym nie wiem, czy to ma znaczenie, ale to zdarzyło się akurat jak mama wczoraj była u weta z tą drugą kotka i Luna nie załatwiała się całe popołudnie, ale nazbierało się tyle ,że zalała mamie pół łóżka w nocy jak spała :(
Obrazek

Goyka

Post » Wto gru 13, 2011 10:29 Re: Problem z dokoceniem- sikanie rezydentki prośba o pomoc!!!!

nikt nie może poradzić?
Obrazek

Goyka

Post » Nie gru 18, 2011 0:31 Re: Dokocenie- co to znaczy jak kot jęczy/zawodzi na drugiego???

USG wykazało, że Kizia nie jest sterylizowana, więc w poniedziałek rano będzie ciachana. Niestety Luna nadal jej nie trawi :( feliway w kontakcie, a Luna jak tylko mała pokaże się w dużym pokoju (który Luna uważa za swój) to chodzi za nią i jęczy, wyje, zawodzi nie wiem jak to nazwać. Nie prycha na nią, nie syczy tylko chodzi za nią i jęczy jakby rozpaczała. Co to może oznaczać? Czy kiedyś ją zaakceptuje?? :( Lunka to moje serduszko i mi strasznie przykro ,że to tak przeżywa :(
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]