Naprawdę nie musisz sie nikomu tłumaczyć! Odwalasz KAWAŁ DOBREJ ROBOTY

Przecież nie możesz wziąć do siebie wszystkich kotów! Czy niektórzy forumowicze naprawdę nie mogą tego zrozumieć ?
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Kasia D. pisze:Jedno jest pewne: to doskonała okazja aby ludzką próżność jaką jest posiadanie kota "rasowego" zamienić na pomoc dla tych, które latami czekają u mnie na dom.
I nie mam tu najmniejszych wyrzutów sumienia.
pwpw pisze:Sylwianatala
Nie będę Ciebie edukować na siłępobędziesz tu dłużej to zrozumiesz
![]()
Tu nie popieramy rozrodu kotów bez rodowodu, ze względu na bezdomność kotów.
Nie popieramy tu rozmarzania zwierząt nierodowodowych.
Miss pisze:My w marcu "dokacamy" się kotem rasowym=rodowodowym. I muszę przyznać, że mamy ogromne wyrzuty sumienia, bo jest tyle kotów potrzebujących za darmo, a my zapłacimy duże pieniądze za takiego, którego człowiek na ten świat sprowadza. Ale! Tak strasznie chcę takiego kota. Są przepiękne i mają niesamowity charakter. Nasze marzenie. Czy to jest próżne? Nie wiem, ale na pewno nikt nie może mi zabronić ani chęci posiadania takiego kota. To nie jest nic złego. Kolejnego kota (czwartego) chciałabym np. czarną kotkę, o bardzo drobnej budowie z wielki zielonymi oczami, do 4 lat. I taką właśnie, nie pingwinkę, nie 8letnią, nie z brązowymi oczami. Tylko małą, małą czarną z zielonymi.
pwpw pisze:To w imię "łagodzenia skutków" nie popieraj powoływania na świat kolejnych kociaków, nawet jeśli są w typie ukochanej rasy![]()
Proste i logiczne.
A w kocie najbardziej liczy się to co jest pod futerkiem, długim, rudym, czy point ... jak się tego nie rozumie, to ja już nie dyskutuje. Idę na spacer z psem w typie, bo ktoś go wzią, niczego nie nauczył, a jak przez to stał się problemem- wywiózł na wieś i wywalił ja niepotrzebny śmieć![]()
I kto wie, jego psia mama może do dziś rodzi, bo są chętni na pieski w typie![]()
![]()
![]()
To tyle z mojej strony.
Użytkownicy przeglądający ten dział: IrenaIka2 i 24 gości