Moderator: Estraven
najszczesliwsza pisze:vailet pisze:najszczesliwsza pisze:vailet obserwują ją teraz, wzmożone pragnienie to jeden z pierwszych objawów NN, często ignorowany przez właścicieli zwierząt.
U mnie świąt nie będzie, teściowa...
Co to jest NN?Nerki?
niewydolność nerek, są dwa rodzaje, ostra i przewlekła
przerabiam to aktualnie i bardzo żałuję, że wiem o tym tyle ile wiem dzięki Heniowi.... jakbym nie wiedziała, to byłoby mi chyba łatwiej...
Lilianna J-wie pisze:Wzmożone pragnienie to też jeden z pierwszych objawów cukrzycy
Lilianna J-wie pisze:Nie szukaj jej na siłę niczego. Kiedy ma mieć to badanie krwi?
Lilianna J-wie pisze:Tak ten i miał robione tuż przed operacją i było ok, tylko lekkie stłuszczenie wątroby było
Lilianna J-wie pisze:Złapałam jego siuśki i jutro zawiozę je do weta. Dużo tego nie ma ale mam nadzieję, że wystarczy
vailet pisze:Problem w tym że Bejbi tak się rzuca przy pobieraniu że żyła pęka i nigdy nie mogę na raz zrobić wszystkich badań.Jest to sporo krwi do pobrania.Nigdy nikomu na raz się nie udało jej pobrać.Potem już łapki opuchły i nie dało się.Jeśli się da to zrobię.Wet musi być na rano,a jak popołudniu to 6 godzin nie będzie jadła.Rano nie ma ludzi są w pracy.Potem z różnych miast się zjeżdżają że parking samochodowy bywa cały pełen i stawiają samochody obok.Widziałam jak straż miejska takiemu mandat wlepiła w lecznicy.Kotka jest drobna 2,9kg cały czas.Waga się nie zmienia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, muza_51 i 16 gości