Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 10, 2011 20:36 Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Witam.
Jak zwykle kolejna bieda w moim domu :(
Obiecywałam sobie,ze nie wezmę z ulicy już następnego kociaka przynajmniej do marca ( kiepskie finanse, długi po tymczasach).
Niestety.... los jest złośliwy...... bardzo!
Kiedy zobaczyłam małą, zmroziło mnie!
To kopia kocurka, naszego kochanego Samsonika, który umarł parę miesięcy temu na straszną chorobę IBD.

Znajdka to młoda koteczka 1- 2 lata? znaleziona na działkach, gdzie dokarmiam koty ( ludzie często tam podrzucają koty). Kotka długo się błąkała, nie dojadała. Znalazłam ją w kiepskim stanie, w sumie nawet się nie opiera jak ją zabierałam. Była bardzo brudna, jeden wielki kołtun ( z tym jeszcze walczymy), wychudzona i chora. Leczy koci katar i kalciwirozę. Jeszcze gorączkuje, ma dwie nadżerki w pysiu, walczymy z biegunką. Ma problemy z jedzeniem suchego, ze względu na ranki w pysiu. Jest na convalescecie ( mięso) intestinalu i kuraku.
Jest bardzo przyjacielska, grzeczna, gadatliwa.
Została wykąpana, odrobaczona, jest w trakcie leczenia. Jest nie sterylizowana. Będzie szukała domu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob gru 10, 2011 22:09 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Melduję się u koteńki :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob gru 10, 2011 22:15 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

I ja się melduję u ślicznej koteńki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob gru 10, 2011 23:58 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Ja też jestem... Śliczna kicia, na pewno szybko znajdzie dom, jak się ją doprowadzi do ładu... bidulka z tymi nadżerkami

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Nie gru 11, 2011 0:12 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka i znalezienie domku!

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Nie gru 11, 2011 9:43 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

W nocy zaczęły się wymioty, nie wiem od czego?
Jeśli nie ustąpią do południa, musimy iść do lekarza. Spokojnie nie może być.
Spokojnie - w domu chory Boluś, kotka z gronkowcem, Oskar nerkowy z wielkim uczuleniem skóry i nasz Hektorek - ma kryształki - jest płukany i na lekach, mało siusia. Szpital na całego :(

Anna Rylska

Post » Nie gru 11, 2011 10:03 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Potrzymam kciuki za cały ten szpital, żeby pacjenci wyzdrowieli. Kicia śliczna jest.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie gru 11, 2011 14:30 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Ja też kciuki potrzymam i wspomoge oczywiście, jak tylko będę mogła.
:ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie gru 11, 2011 18:43 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Kciuki Kochane :ok: :ok: :ok: Niech już będzie wszystko dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Nie gru 11, 2011 18:53 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Aniu, przy kalici mogą być wymioty.Mała może mieć głębiej nadżery, opuchnięte gardło,zatkany nosek...Nie dawałabym jej chrupek tylko conwe i przetartego kuraka.Nic w kawałkach. Jak masz czopek p.wymiotny to jej wciśnij kawałek.
Nie znoszę kalici.To taka podstępna choroba.U mnie każdy kot przechodził inaczej.
Kciuki za was.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 12, 2011 10:35 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Jak stan kici.Nadal wymiotuje?

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon gru 12, 2011 12:33 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Jest trochę lepiej. Wymioty ustąpiły, tzn, przeszły w odruch wymiotny. Wczoraj kilka razy jeszcze wymiotowała, głownie pianą.Daje jej dodatkowo korę wiązu - to na nadżerki, problemy jelitowe, nudności.

Anna Rylska

Post » Pt gru 16, 2011 9:01 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Biedna koteńka :( Aniu, trzymajcie się...

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt gru 16, 2011 9:04 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

A jak się kicia teraz miewa?
Obrazek

bulba

Post » Pt gru 16, 2011 17:05 Re: Piękna długowłosa koteczka - na razie chora. Szuka domu.

Witam.
Przepraszam, mało piszę ale naprawdę nie mam chwili teraz, aż głowę mi rozwala.
Kotka przestała gorączkować,nie wymiotuje. Z jedzeniem jest nadal tak sobie, głownie mokre, płynne i trzeba dokarmiać. Od wczoraj walczymy z zieloną jak trawa biegunką.

Anna Rylska

[następna]