Śliczna,półdługowłosa-prosimy o DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 10, 2011 20:59 Śliczna,półdługowłosa-prosimy o DT/DS

Mega miziasta, puchata czarno-biała kluseczka z niewyłączającym się traktorkiem bardzo prosi o domek... :kotek:
Koteczka jest obecnie w szpitaliku u naszej pani doktor, ale niestety może tam zostać tylko do poniedziałku.
Jest na prawdę PIĘKNA i wierzę, że na prawdę szybko znajdzie wymarzony, ciepły dom!
Kotka, ma ok. 5 miesięcy, ciut dłuższe i bardziej puchate futerko i co najważniejsze wspaniały charakter-łasi się i barankuje non-stop! :kotek:
Do gabinetu została przyniesiona przez panią, której przypałętała się do stóp...Wczoraj została odrobaczona i odpchlona,dostaje też antybiotyki bo ma katar i kicha, ale jest w dobrych rękach więc pewnie szybko z tego wyjdzie:)

My niestety tydzień temu musieliśmy pożegnać naszego Cośka[*], po długiej, niestety nieudanej walce a druga koteczka-Sisza zaczęła mieć zaparcia i wymiotuje więc nie za bardzo możemy dać jej teraz dom, chociaż jakby Siszka zaczęła czuć się lepiej to na pewno zabrałabym ją chociaż na tymczas a kto wie czy nie na stałe-żeby Sisza nie zostawała sama w domu.

Póki co nie wiem co będzie z Siszą i baaardzo proszę, o domek dla malutkiej i kciuki za nią :ok:
Mam nadzieję,że znajdzie się tu ktoś kto mógłby zaoferować malutkiej schronienie chociażby do momentu kiedy nie znajdzie się dla niej dobry domek za zawsze.... :roll:

Koteczka ma zrośnięte złamanie ogonka w okolicy jego nasady- nie jest to widoczne i nie sprawia jej żadnych kłopotów.

ZDJĘCIE NA PRADĘ NIE ODDAJE JEJ UROKU!!!

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon gru 12, 2011 20:13 przez Shishka, łącznie edytowano 4 razy
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Sob gru 10, 2011 21:02 Re: Śliczna,puchata DT/DS potrzebne od zaraz!

Cudna jest, bidulka. A jeśli zdjęcie nie oddaje je uroku, to on musi być naprawdę wielki. Za dom :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 10, 2011 21:12 Re: Śliczna,puchata DT/DS potrzebne od zaraz!

Nie oddaje uroku bo jak ma się ją na rekach-czuje jej puszyste, gęste futerko i słyszy mruczenie na pełen regulator to dopiero jest pełen urok, czar i ogólnie nie chce się jej z rąk wypuszczać :kotek:

Shishka

Post » Nie gru 11, 2011 9:11 Re: Śliczna,puchata DT/DS potrzebne od zaraz!

Domku...gdzie jesteś :?: Może znalazłby się chociaż jakiś DT bez kotów lub mogący ją odizolować, który przetrzyma ją do końca kataru a później ja ją przejmę...? Ja nie mam możliwości odizolowania od Siszy :(
Tylko do jutra może być w szpitaliku...Ogłosiłam ja gdzie się dało.

Shishka

Post » Pon gru 12, 2011 19:23 Re: Śliczna,półdługowłosa-ma czas do jutra!

Ale tu pusto....a szkoda bo mała jest cudna :1luvu:
Właśnie przywiozłam ją do domu, niestety musi być zamknięta w łazience bo jeszcze kicha.
Dostałam dla niej zastrzyki i wodę morską do płukania noska. W piątek mamy się pojawić na kontroli i mam ogromną nadzieję, że znajdzie w między czasie dobry domek dla niej:)
Kicia ma ogromniasty brzuch- w kupce po odrobaczeniu nie było widać robali i dziś Pani doktor zrobiła USG-nie było żadnych zmian tylko zagazowane jelitka. W piątek dostanie drugą dawkę odrobaczenia.

Jest przemiła, domaga się pieszczot, ładnie korzysta z kuwetki...przez to,że miała ten ogonek złamany nie unosi go całkiem do góry kiedy jest zadowolona ale mam nadzieję, że to nie będzie wielkim problemem.

Shishka

Post » Pon gru 12, 2011 19:25 Re: Śliczna,półdługowłosa-ma czas do jutra!

Dużo kciuków za szybki powrót koteńki do zdrowia :ok: :ok: :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon gru 12, 2011 19:49 Re: Śliczna,półdługowłosa-ma czas do jutra!

Trzymam kciuki za dom. Tylko tyle mogę :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon gru 12, 2011 20:11 Re: Śliczna,półdługowłosa-ma czas do jutra!

Dzięki:) Ona czuje się bardzo dobrze tylko dużo kicha - swoją drogą płukanki wodą morską bardzo pomagają na katar-polecam :)
Z Siszą mała miała kontakt chwilowy i oczywiście Sisza musiała pokazać, że jest Panią domu. Może po czasie by się do niej przekonała ale tak czy siak wolałabym małej znaleźć nowy dom i móc się zająć zdrowiem Siszki w końcu...

Shishka

Post » Pon gru 12, 2011 20:12 Re: Śliczna,półdługowłosa-ma czas do jutra!

Ale jak Ty robisz płukanki jakąkolwiek wodą 8O
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon gru 12, 2011 20:16 Re: Śliczna,półdługowłosa-prosimy o DT/DS

Na razie robiła to wet i dostałam tą wodę do płukania, żeby jej dwa razy dziennie robić. Wygląda to niezbyt przyjemnie ale na prawdę pomaga. Wlewa sie strzykawką trochę do jednej dziurki-pozwala się kociakowi kichnąć i wysmarkać a później druga dziurka :)

Shishka

Post » Pon gru 12, 2011 20:19 Re: Śliczna,półdługowłosa-prosimy o DT/DS

Shishka pisze:Na razie robiła to wet i dostałam tą wodę do płukania, żeby jej dwa razy dziennie robić. Wygląda to niezbyt przyjemnie ale na prawdę pomaga. Wlewa sie strzykawką trochę do jednej dziurki-pozwala się kociakowi kichnąć i wysmarkać a później druga dziurka :)

Już widzę ten zabieg na przykład z Fasolką :roll: 8O :roll:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon gru 12, 2011 20:23 Re: Śliczna,półdługowłosa-prosimy o DT/DS

Blanka (tymczasowe imię) znosi wszystkie zabiegi z wielką cierpliwością - i zastrzyki i płukanki, ale USG to była masakra ! To co akurat nie boli i powinno być najmniej uciążliwe było dla niej najgorsze do przetrwania.

Postaram się wkleić więcej jej zdjęć jak TŻ wróci i się zorientuje, że w domu jest drugi kot:) (czasem lepiej faceta postawić przed faktem dokonanym :) ).

Shishka

Post » Śro gru 14, 2011 8:32 Re: Śliczna,półdługowłosa-prosimy o DT/DS

mała czuje się lepiej-tzn. mniej kicha :) Za to rezydentka Sisza ma zaparcia i problemy z siusianiem...
Muszę jej poświęcić czas, dlatego bardzo prosimy o domek...

Shishka

Post » Śro gru 14, 2011 8:36 Re: Śliczna,półdługowłosa-prosimy o DT/DS

zrób jej ogłoszenia.Dużo ogłoszeń.Większośc z nas jak sama wiesz ma dużo kotów. Nie tylko swoich. O dom moze być trudno stały czy inny tymczasowy.Tym bardziej,ze większosć naszych podopiecznych też choruje.
Robiłas jej już ogłoszenia?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro gru 14, 2011 16:00 Re: Śliczna,półdługowłosa-prosimy o DT/DS

Wiem,wiem... Przed chwilą dzwonił TŻ, że mam jej nie szukać domu bo zostaje u nas...Jakbym wiedziała, że Siszą nie będzie poważnie chora i jakby one się polubiły to nie ma mowy o żadnym jej oddaniu. Tyle przeszliśmy z Cośkiem, a tydzień po jego odejściu coś zaczyna dziać się z Siszą :(
Ogłoszenia są i Allegro i inne, zobaczymy co będzie...

Shishka