LoLa(nta) i Helena

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 9:09 Re: LoLa(nta) i Helena+Czaruś i Szaruś

Nowi Duzi Czarosława na pewno będą mieć dużo radości z niego :D To naprawdę wyjątkowy kot i dlatego aż tak bardzo się do niego przywiązałam :oops: Dobrze że ma już swój stały domek bo jeszcze trochę a bym go porwała i uciekła za granicę :wink: :lol:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Pt gru 09, 2011 9:44 Re: LoLa(nta) i Helena+Czaruś i Szaruś

MIKUŚ pisze:
Karolek(ona) pisze:ale on jest wykastrowany nie?
czyli na koszt fundacji tak? i nie możesz go zatrzymac jak nie ty placilas :roll:

Tak oczywiście Czarek został wykastrowany, zaszczpiony, odrobaczony, odpchlony. Full servis jak wszystkie koty na kociarni.
Karolku my nie jesteśmy fundacją, tylko grupką ludzi którzy chcą nieść pomoc zbłąkanym kocim duszyczkom. Sami za wszystko płacimy, chyba że Nam ktoś pomoże i Nas wesprze częściowo chociażby. :)
Arabella znalazła Czarka. Miała zanieść chłopaka na kociarnię, ale zostawiła go w Dt, gdzie pozytywnie przeszedł wszystkie "zabiegi techniczne". Chłopak gotów i zdrów do adopcji trafił na sesje zdjęciową na kociarnie bo to bardzo ważna kwestia, a że się tam świetnie czuł to i został. W zamian Marta pomogła następnemu kociakowi Szarusiowi, który ma juz dom zaklepany, ale z różnych przyczyn pojedzie tam dopiero ok 5 stycznia. Oczywiście również zaszczpeiony i odrobaczony na nasz koszt.

Ja to wszytsko rozumiem - pytam tylko czy jeżeli Arabella by chiała to mogła by go zostawic u siebie - pomimo, że nie poniosła wszystkich kosztów - bo tak to mi dziwnie zabrzmiało
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt gru 09, 2011 9:45 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Obrazek

a to na dobry humorek
Obrazek

Nie pękaj jeszcze nie jednego będziesz w domu miała :P
Czarus cieszę sie, że masz domek :ok:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pt gru 09, 2011 9:50 Re: LoLa(nta) i Helena+Czaruś i Szaruś

Karolek(ona) pisze:Ja to wszytsko rozumiem - pytam tylko czy jeżeli Arabella by chiała to mogła by go zostawic u siebie - pomimo, że nie poniosła wszystkich kosztów - bo tak to mi dziwnie zabrzmiało

Oczywiście 8)
A koszty? Jeżeli jest dobry dom, to Nas koszta nie interesują. Z resztą jakikolwiek dom nie ma obowiązku zwracać Nam kosztów poniesionych w związku z przeglądem i wyprowadzaniem kota na prostą. :wink: Zawsze prosimy o pomoc i choćby częściowe zwroty ot choćby kastracja -sterylka....to tyle. Ktoś da 20 zł ktoś da 100 zł. To tylko i wyłącznie jego dobra wola 8)

Miłego dzionka....spadam do roboty :roll:
MIKUŚ

Post » Pt gru 09, 2011 10:18 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Karolek(ona) pisze:Obrazek

Dzięki :D
Karolek(ona) pisze:a to na dobry humorek
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Karolek(ona) pisze:Nie pękaj jeszcze nie jednego będziesz w domu miała :P
Czarus cieszę sie, że masz domek :ok:

Też się ciesze że ma domek. Wiem że jeszcze nie jednemu kociastemu pomogę ale cuż poradzić że jedne się tylko lubi a drugie się jakoś bardziej lubi(kocha).
Mam dziwną psychikę :lol: Muszę do psychola chyba :roll:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Post » Pt gru 09, 2011 10:28 Re: LoLa(nta) i Helena+Czaruś i Szaruś

MIKUŚ pisze:
Karolek(ona) pisze:Ja to wszytsko rozumiem - pytam tylko czy jeżeli Arabella by chiała to mogła by go zostawic u siebie - pomimo, że nie poniosła wszystkich kosztów - bo tak to mi dziwnie zabrzmiało

Oczywiście 8)
A koszty? Jeżeli jest dobry dom, to Nas koszta nie interesują. Z resztą jakikolwiek dom nie ma obowiązku zwracać Nam kosztów poniesionych w związku z przeglądem i wyprowadzaniem kota na prostą. :wink: Zawsze prosimy o pomoc i choćby częściowe zwroty ot choćby kastracja -sterylka....to tyle. Ktoś da 20 zł ktoś da 100 zł. To tylko i wyłącznie jego dobra wola 8)

Przez wzgląd na moje dziwne rozumowanie czuła bym się wręcz zobowiązana na pokrycie całego pakietu Czarka. Chociaż by przez to że w KP są ciągle jakieś wydatki. Jedzonko i żwirek się same nie kupią. A dochodzą jeszcze szczepienia i takie tam. Że o bidulkach do operacji nie wspomnę.
Ufff dobrze że szybko trafił do domku :lol:

Arabella26

Post » Sob gru 10, 2011 9:22 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Państwo od Czarosława :1luvu: są nim zachwyceni :D
No ale nie było opcji żeby było inaczej :lol:

Arabella26

Post » Sob gru 10, 2011 9:26 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

:roll: moje kociaste wczoraj chciały dostać wścieku ogona :ryk:
Powód: zupa pomidorowa :ryk: normalnie jakby nie jadły kilka dni :ryk:

Helena lubi kapuste pekińską 8O

Arabella26

Post » Sob gru 10, 2011 12:07 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Obrazek

Karolek(ona)

Post » Sob gru 10, 2011 13:04 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Pan od Czarka był. Są bardzo zadowoleni z polecenia im tego właśnie kota. Przed Śwętami idą do weta powtórzyć szczepienie. Już podkrada im jedzenie z talerza, przez co ich jeszcze bardziej rozbroił. Są już w nim zakochani po uszy :1luvu:
Spał w łóżku :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Nie gru 11, 2011 8:57 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Witamy i niech to będzie
Obrazek

Karolek(ona)

Post » Pon gru 12, 2011 10:10 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Karolek(ona) pisze:Witamy i niech to będzie
Obrazek

Toż to moja Lolka :ryk:

Arabella26

Post » Pon gru 12, 2011 10:12 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Przedwczoraj mały Szarek miał jakiś kryzys :? Wystraszył nas BARDZO... Leciał przez ręce o mało zawału nie dostałam.

Arabella26

Post » Pon gru 12, 2011 10:13 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Obrazek

udostępniasz Lolke :P

Karolek(ona)

Post » Pon gru 12, 2011 10:13 Re: LoLa(nta) i Helena+Szaruś

Arabella26 pisze:Przedwczoraj mały Szarek miał jakiś kryzys :? Wystraszył nas BARDZO... Leciał przez ręce o mało zawału nie dostałam.

przeszło?

Karolek(ona)

[poprzednia][następna]