Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
JaEwka pisze:No bo bardzo mądrej pani przedszkolance zachciało się dzieciaki wpuszczać na kociarnię... jednego kot udrapał i teraz wszystkie na kwarantannieNawet nie wiecie jakie słowa mi się cisną na usta...
Ja-Ba pisze:a czy kotka nie może mieć kwarantanny w domu? Pod dochodzącym nadzorem weta? Wiem że jest to możliwe, taką kwarantanną były objęte dwa koty mojej teściowej po tym jak u kuny która zaatakowała suczkę sąsiadów - stwierdzono wściekliznę. To było wprawdzie 24 lata temu ale może przepisy nie zmieniły się na gorsze?
Gibutkowa pisze:Ja-Ba pisze:a czy kotka nie może mieć kwarantanny w domu? Pod dochodzącym nadzorem weta? Wiem że jest to możliwe, taką kwarantanną były objęte dwa koty mojej teściowej po tym jak u kuny która zaatakowała suczkę sąsiadów - stwierdzono wściekliznę. To było wprawdzie 24 lata temu ale może przepisy nie zmieniły się na gorsze?
Powiatowy Lekarze Wet. kategorycznie powiedział że nie i nie ma odstępstw
Ja-Ba pisze:No... jakiś czas temu głośno było o rakarzu.. tfu..lekarzu wet który kazał pousypiać wszystkie koty w całej wsi, łącznie ze szczepionymi, bo we wsi pojawił się chory na wściekliznę zwierzpewnie to pamiętacie. Tak więc ten wet to i tak ludzkie panisko.
Trzymam kciuki za koteńkę aby przetrwała i wróciła do swojego domku
Korespondentka pisze:Dzisiaj w nocy za TM odeszła Luna z gliwickiego schroniska. Odeszła tak jak żyła, cichutko.....
Takie ogłoszenie dałam, jednak życie skończyło się w schronisku![]()
Kotka Luna, czy życie musi skończyć się w schronisku ?
Luna, cicha, starsza kotka, oddana przez wnuka do schroniska jako niechciany "spadek" po śmierci babci.
Kiedyś pewnie była kochana, miała swoją panią i kolana na których mogła spać, ale to było kiedyś...
Bardzo długo nie mogła się "pozbierać", nie chciała jeść, była bardzo wystraszona, wycofana.
Teraz nadal zrezygnowana - już nawet nie czeka, siedzi cichutko, na uboczu. Czy tak już musi być ? czy kot z tęsknoty za człowiekiem może umrzeć ?
Może Ty dasz jej szansę na odzyskanie wiary w człowieka ?
Nikt Lunie tej szansy nie dał.
SZUKAM TEŻ KOTÓW DO KĄCIKA ADOPCYJNEGO - WŁAŚCIWIE TO NA WYSTAWĘ KOTÓW NIEHODOWLANYCH DO ADOPCJI, BO TYM W ISTOCIE BĘDZIE OWY KĄCIK ADOPCYJNY.
Muszą one spełniać poniższe wymagania (są to wymagania postawione przez organizatora):
- badania na FIV/FeLV potwierdzone wpisem z wynikiem do książeczki
- aktualne szczepienie
- preferowane zwierzaki po sterylkach, ale nie jest to warunkiem koniecznym
Zwierzaki będą miały na miejscu komfortowe warunki (Klatki wystawowe wyściełane miękkim materiałem, z zasuwanymi zasłonkami na trzech bokach klatki, żeby nie stresowała ich obecność ludzi oraz innych zwierząt).
Domy Tymczasowe chętnie do wzięcia udziału w wystawie wraz ze swoimi kociakami, proszę o szybki kontakt
Kotki dostaną również wyprawkę do nowych domów, jeśli takowe znajdą:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: call-you i 44 gości