Daj SENIOROM ciepły DOM na zimę i całe życie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 05, 2011 11:51 Re: .. daj DOM seniorowi... pozwól uwierzyć w święta....

ostatnio tak sobie o nim myślałam! SUPER!!!!

a u mnie jest taka oto panna bez zębów 8 - 15 lat, nie wiadomo na pewno...

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... ty&nr=1834
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon gru 05, 2011 13:00 Re: .. daj DOM seniorowi... pozwól uwierzyć w święta....

JaEwka pisze:No bo bardzo mądrej pani przedszkolance zachciało się dzieciaki wpuszczać na kociarnię... jednego kot udrapał i teraz wszystkie na kwarantannie :evil: Nawet nie wiecie jakie słowa mi się cisną na usta...

:evil: :evil:

zero wyobrazni....

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon gru 05, 2011 13:53 Re: .. daj DOM seniorowi... pozwól uwierzyć w święta....

Ja-Ba pisze:a czy kotka nie może mieć kwarantanny w domu? Pod dochodzącym nadzorem weta? Wiem że jest to możliwe, taką kwarantanną były objęte dwa koty mojej teściowej po tym jak u kuny która zaatakowała suczkę sąsiadów - stwierdzono wściekliznę. To było wprawdzie 24 lata temu ale może przepisy nie zmieniły się na gorsze?

Powiatowy Lekarze Wet. kategorycznie powiedział że nie i nie ma odstępstw :(
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon gru 05, 2011 17:52 Re: .. daj DOM seniorowi... pozwól uwierzyć w święta....

Gibutkowa pisze:
Ja-Ba pisze:a czy kotka nie może mieć kwarantanny w domu? Pod dochodzącym nadzorem weta? Wiem że jest to możliwe, taką kwarantanną były objęte dwa koty mojej teściowej po tym jak u kuny która zaatakowała suczkę sąsiadów - stwierdzono wściekliznę. To było wprawdzie 24 lata temu ale może przepisy nie zmieniły się na gorsze?

Powiatowy Lekarze Wet. kategorycznie powiedział że nie i nie ma odstępstw :(

No... jakiś czas temu głośno było o rakarzu.. tfu..lekarzu wet który kazał pousypiać wszystkie koty w całej wsi, łącznie ze szczepionymi, bo we wsi pojawił się chory na wściekliznę zwierz :evil: pewnie to pamiętacie. Tak więc ten wet to i tak ludzkie panisko.
Trzymam kciuki za koteńkę aby przetrwała i wróciła do swojego domku :ok:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto gru 06, 2011 8:31 Re: .. daj DOM seniorowi... pozwól uwierzyć w święta....

Ja-Ba pisze:No... jakiś czas temu głośno było o rakarzu.. tfu..lekarzu wet który kazał pousypiać wszystkie koty w całej wsi, łącznie ze szczepionymi, bo we wsi pojawił się chory na wściekliznę zwierz :evil: pewnie to pamiętacie. Tak więc ten wet to i tak ludzkie panisko.
Trzymam kciuki za koteńkę aby przetrwała i wróciła do swojego domku :ok:

problem w tym, ze ludzie podchodza do zwierzat jak do rzeczy - jedna mniej czy jedna wiecej, co za roznica - mozna wyjsc z siebie i stanac obok z nerwow jak sie czyta co ludzie wyprawiaja.... straszne

za kicie :ok: :ok: :ok: oby jej sie udalo wrocic calo i zdrowo do domu

tillibulek

Post » Wto gru 06, 2011 9:19 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

Dziękujemy za kciuki. Na pewno się przydadzą.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto gru 06, 2011 10:08 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

Za domki dla seniorów :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt gru 09, 2011 18:22 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

Dzisiaj w nocy za TM odeszła Luna z gliwickiego schroniska. Odeszła tak jak żyła, cichutko.....

Takie ogłoszenie dałam, jednak życie skończyło się w schronisku :cry:

Kotka Luna, czy życie musi skończyć się w schronisku ?

Luna, cicha, starsza kotka, oddana przez wnuka do schroniska jako niechciany "spadek" po śmierci babci.
Kiedyś pewnie była kochana, miała swoją panią i kolana na których mogła spać, ale to było kiedyś...
Bardzo długo nie mogła się "pozbierać", nie chciała jeść, była bardzo wystraszona, wycofana.
Teraz nadal zrezygnowana - już nawet nie czeka, siedzi cichutko, na uboczu. Czy tak już musi być ? czy kot z tęsknoty za człowiekiem może umrzeć ?

Może Ty dasz jej szansę na odzyskanie wiary w człowieka ?

Nikt Lunie tej szansy nie dał.

Obrazek
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Pt gru 09, 2011 20:10 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

Boże aż mnie ścisnęło za tą Luną..Czy zachorowała??

:cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt gru 09, 2011 20:17 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

Smutno :cry:
Wpisałam Lunę do kącika pamięci [']['][']

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt gru 09, 2011 21:21 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

Korespondentka pisze:Dzisiaj w nocy za TM odeszła Luna z gliwickiego schroniska. Odeszła tak jak żyła, cichutko.....

Takie ogłoszenie dałam, jednak życie skończyło się w schronisku :cry:

Kotka Luna, czy życie musi skończyć się w schronisku ?

Luna, cicha, starsza kotka, oddana przez wnuka do schroniska jako niechciany "spadek" po śmierci babci.
Kiedyś pewnie była kochana, miała swoją panią i kolana na których mogła spać, ale to było kiedyś...
Bardzo długo nie mogła się "pozbierać", nie chciała jeść, była bardzo wystraszona, wycofana.
Teraz nadal zrezygnowana - już nawet nie czeka, siedzi cichutko, na uboczu. Czy tak już musi być ? czy kot z tęsknoty za człowiekiem może umrzeć ?

Może Ty dasz jej szansę na odzyskanie wiary w człowieka ?

Nikt Lunie tej szansy nie dał.

Obrazek

nawet przez wzglad na milosc do bliskich, ktorzy odeszli, powinno sie zaopiekowac jego pupilem - boli mnie serce od kazdej takiej historii

Luno [*][*] :cry: :cry:

....

tillibulek

Post » Pt gru 09, 2011 21:48 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

:cry: Strasznie smutne. Luno [*]
Obrazek

JaEwka

Post » Pt gru 09, 2011 21:57 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

I kolejny senior we Wrocławiu :( Jakiś straszny wysyp przed świętami....

Obrazek - 1176/11 12 lat, Kajtek
Obrazek

JaEwka

Post » Pt gru 09, 2011 22:29 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

SZUKAM TEŻ KOTÓW DO KĄCIKA ADOPCYJNEGO - WŁAŚCIWIE TO NA WYSTAWĘ KOTÓW NIEHODOWLANYCH DO ADOPCJI, BO TYM W ISTOCIE BĘDZIE OWY KĄCIK ADOPCYJNY.

Muszą one spełniać poniższe wymagania (są to wymagania postawione przez organizatora):

- badania na FIV/FeLV potwierdzone wpisem z wynikiem do książeczki
- aktualne szczepienie
- preferowane zwierzaki po sterylkach, ale nie jest to warunkiem koniecznym

Zwierzaki będą miały na miejscu komfortowe warunki (Klatki wystawowe wyściełane miękkim materiałem, z zasuwanymi zasłonkami na trzech bokach klatki, żeby nie stresowała ich obecność ludzi oraz innych zwierząt).

Domy Tymczasowe chętnie do wzięcia udziału w wystawie wraz ze swoimi kociakami, proszę o szybki kontakt :)
Kotki dostaną również wyprawkę do nowych domów, jeśli takowe znajdą:)

Po więcej informacji zapraszam TUTAJ :)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Sob gru 10, 2011 8:49 Re: zostań św. Mikołajem dla kociego seniora. daj DOM

Korespondentka pisze:Dzisiaj w nocy za TM odeszła Luna z gliwickiego schroniska. Odeszła tak jak żyła, cichutko.....

Obrazek

Spłakałam się, jak zawsze, gdy czytam takie straszne historie.
Myślę, że Luna umarła z tęsknoty, za swoją Panią, za dawnym życiem, dalsze życie straciło dla niej sens.
A teraz leży na kolanach swojej Pani i mruczy, bo jest głaskana znaną, kochaną ręką.
Wierzę, że obie są już teraz bardzo szczęśliwe i pozostaną, razem szczęśliwe na zawsze.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

[poprzednia][następna]