[Gliwice]DT sisay.Chwilowa przerwa :) Szukam TRANSP do W-wy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 08, 2011 19:25 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora w domku! Piękniś Koral czeka.

Przyniosłam dziś do domu pięknego czarno-dymnego kociaka.
Sam mi wlazł na ręce, niestety została jeszcze dwójka na działkach.

A było to tak:
Pojawili się dzisiaj, po południu jak szłam z psami zauważyłam je jak się beztrosko bawiły na samym środku łąki.
Na widok psów weszły na niewielkie drzewko.
Wróciłam do nich sama, na jedzonko nie spojrzały - pewnie nie zdążyły nawet zgłodnieć :roll:
Puchate, czyściutkie, bardzo ładne - wiek tak na oko 4 miesiące.
Jeden kociak bardzo otwarty, przyszedł się miziać, dwa obserwowały mnie z bezpiecznej odległości, zainteresowane.

Gdy wróciłam po niego wieczorem z transporterkiem, rodzinka była już w innym miejscu, ale on na moje wołanie przybiegł z daleka przez całą łąkę :)
Rodzeństwa już nie szukałam - jutro rano wybieram się na łapankę.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt gru 09, 2011 8:31 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

Czyli jednak upolowałaś... Super, trzymam kciuki za resztę :)

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Pt gru 09, 2011 9:04 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

Polowaniem trudno to nazwać - sam przyszedł, wziełam na ręce i mruczącego wsadziłam do transporterka :wink: i jeszcze o mało co mi nie zwiał, bo mi się drzwiczki zablokowały jakimś patykiem :ryk:

Jest dymny :1luvu: miziak przestraszliwy, po dwóch godzinach już mi wlazł na kolana.
Teraz go nie widzę, przez noc sie gdzieś zamelinował.

Za niedługo idziemy łapać pozostałą dwójkę, trzymajcie kciuki!

sisay

Post » Pt gru 09, 2011 9:08 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

Dymny powiadasz? Zadzwoń do prezesa Kaczyńskiego - Alik też był dymny :P

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Pt gru 09, 2011 9:15 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

:ryk:

Tamto bure co zostało, jest prześliczne. Mam nadzieję ze da sie złąpać, wczoraj próbowało podjąć zabawę trawką, ale w końcu odpuściło. Trzeci maluch jest czarny z białą muszką :)

sisay

Post » Pt gru 09, 2011 12:15 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

No i nic... kociaki wsiąkły w ziemię :roll:
Spotkalismy przemiłą czarną kotkę, mam wrażenie ze karmiąca albo tuż po; chcieliśmy przeszukać altanki bo moze gdzieś ma kocieta, ale na tych działkach wszędzie kłódki i ogrodzenia.

Mam klatkę do łapania, więc wieczorem jeszcze się tam przejdę. szkoda byłoby ich nie złapać :roll:

sisay

Post » Pt gru 09, 2011 12:27 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

o kurde. Trzymam kciuki !! Musisz jej sisay złapać, bo inaczej Ci Albisia przywiozę :ryk:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt gru 09, 2011 12:36 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

:ok: :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt gru 09, 2011 12:44 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

OlaLola pisze:o kurde. Trzymam kciuki !! Musisz jej sisay złapać, bo inaczej Ci Albisia przywiozę :ryk:

Dziś wieczorem idę i nie wracam bez nich :twisted:

Mam obawy że one sobie gdzieś po prostu poszły.
Wczoraj jak kiciałam, to wylazły ciekawe wszystkie. Agatek przylazł do mnie, a one za nim.
Dziś już Agat u mnie, więc nie miał kto ich prowadzić, ale wątpię zeby siedzialy ukryte.
Szkoda ich, ładne kocieta i takie domowe..

sisay

Post » Pt gru 09, 2011 12:49 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

sisay pisze:
OlaLola pisze:o kurde. Trzymam kciuki !! Musisz jej sisay złapać, bo inaczej Ci Albisia przywiozę :ryk:

Dziś wieczorem idę i nie wracam bez nich :twisted:

Mam obawy że one sobie gdzieś po prostu poszły.
Wczoraj jak kiciałam, to wylazły ciekawe wszystkie. Agatek przylazł do mnie, a one za nim.
Dziś już Agat u mnie, więc nie miał kto ich prowadzić, ale wątpię zeby siedzialy ukryte.
Szkoda ich, ładne kocieta i takie domowe..

masz fotki :?: 8)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt gru 09, 2011 16:13 Re: [Gliwice]DT sisay. Piękniś Koral czeka. Nowa znajdka...

No niestety nie mam. Nie mam aparatu, nawet w komórce. Bez sensu jest szukanie domó dla kotów bez zdjeć.
Agatka wystawilam ze zdjeciami innego czarnego kota, niby to samo ale i tak jedna pani się zorientowała ;) miło ze ktoś śledzi tak uważnie nasze ogłoszenia :mrgreen:

musze pilnie zakupić niedrogo aparat - w miarę dobry. Może ktoś ma i chce się pozbyć? :)

sisay

Post » Pt gru 09, 2011 17:47 Re: [Gliwice]DT sisay. Klara, Koral & znajdka Agat :)

Trzymam kciuki :ok: :ok: Mam nadzieję, że maluchy się pojawią no i dadzą się złapać... :ok: :ok: :ok:

OlaLola

Post » Sob gru 10, 2011 1:27 Re: [Gliwice]DT sisay. Klara, Koral & znajdka Agat :)

Niestety kociaki wyparowały :roll:

Dziwnie jest o takiej porze na działkach, nieswojo jakoś ;) ale przynajmniej cisza, spokój, więcej można usłyszeć no i wołanie skuteczniejsze.

Zaobserwowałam tez ciekawy przypadek: Mój pies ma wyjątkowo dziwne nastawienie do czarnych kotów 8O Obserwuje go z niepokojącym błyskiem w oku :roll: powarkuje, spina się... musze uważać. To pierwszy czarny kot w moim domu, poza maluszkami - ale one były maleńkie i na specjalnych prawach :wink:
A Agatek ma obcięte pazurki, bo jego ugniatanie było bardzo bolesne :lol:
Chodzi sobie po mieszkaniu. Do pozostałych kotów jest cudowny, na nikogo nie fuknął jeszcze. Psów się trochę boi, ale na odległość jest OK.

sisay

Post » Sob gru 10, 2011 8:13 Re: [Gliwice]DT sisay. Klara, Koral & znajdka Agat :)

I co teraz? Rezygnujesz czy będziesz ich jeszcze szukać??

OlaLola

Post » Sob gru 10, 2011 10:26 Re: [Gliwice]DT sisay. Klara, Koral & znajdka Agat :)

Jasne że będe szukać. Dziś przyjeżdża moja mama, to skorzystam i pójdę tam w dzień. Ładna pogoda się zrobiła, może wylezą ;)
A jeśli się nie uda, to jutro... chętnie skorzystam z pomocy 8)

Mam jeszcze jeden chytry plan - muszę namierzyć kogoś, kto karmi działkowe koty. Może zauważył nowe kociaki. Mam nadzieję ze to będzie jakaś rozsądna karmicielka, a nie z rodzaju "nie róbcie kotkom krzywdy" :roll:
Jak spotkam moją sąsiadkę, która wszystko wie, to ją spytam :lol:

sisay

[poprzednia][następna]