Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. NumerJeden [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 17:55 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

Jana, zeby Cie pocieszyc to ja mam od tygodnia nie wyjete nici po sterylce u TiTinki :roll:
ale mamy domowe dzikie kotki :roll: :roll:
ona tez jest do adopcji :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt gru 09, 2011 19:39 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

SweetPea pojechał... Smutno. Idę zlikwidować mini-kuwetę.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt gru 09, 2011 20:58 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

to chyba trzeba sie cieszyc :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt gru 09, 2011 22:09 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

Jej ale się Wam udała szybko adopcja. Wszystkiego dobrego Groszku :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt gru 09, 2011 23:21 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

ewung pisze:Jej ale się Wam udała szybko adopcja. Wszystkiego dobrego Groszku :-)

Ale maluch był wyjątkowo sympatyczny, bezproblemowy. No i mały, to ułatwia sprawę, oczywiście. Całe szczęście, że udało się zdążyć przed okresem prezentowo-świątecznym.

Przy okazji - nowy blog ewung, poświęcony Jej tymczasom:

Kociaki w poszukiwaniu domu

Polecam!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob gru 10, 2011 9:14 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

Najpierw Groszek ledwo żył, a potem odżył, wdarł się na salony i rozkochał w sobie wszystkich domowników (i ludzi, i koty). Nawet Niuunia bawiła się z nim i myła go czule 8O Podobnie Kudłata, która wybitnie nie lubi nowych kotów 8O 8O 8O

Mam nadzieję, że Groszek będzie szczęśliwy w nowym domu. Opiekunki są bardzo przejęte.

Jana

Post » Sob gru 10, 2011 11:41 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

No, skoro Niunia polubiła Groszka, to musi on być wyjątkowym kotkiem :)
Życzę mu szczęśliwego życia we własnym domu :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pon gru 12, 2011 10:10 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

SweetPea już ma na imię Prince i po książęcemu (ponoć) się zachowuje :lol: Śpi w łóżku i jest kochany, i wogle. I widziałam zdjęcia z nowego domu.

Jana

Post » Pon gru 12, 2011 11:22 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

Jana pisze:SweetPea już ma na imię Prince i po książęcemu (ponoć) się zachowuje :lol: Śpi w łóżku i jest kochany, i wogle. I widziałam zdjęcia z nowego domu.

Znaczy się właściwy kotek na właściwym miejscu :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie gru 18, 2011 1:22 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

Do pośmiania się po aplikacji tabletek strachulcom :mrgreen:

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Kot

Jak zaaplikować kotu tabletkę

Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej ręki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostałych palcach prawej ręki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwól kotu zamknąć pysk i przełknąć.
Podnieś tabletkę z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz cały proces jeszcze raz.
Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmamłaną już tabletkę.
Wyjmij nową tabletkę z opakowania, otocz kota lewym ramieniem jednocześnie trzymając lewą ręką wierzgające tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu.
Wyciągnij tabletkę z akwarium a kota z garderoby. Zawołaj żonę do pomocy.
Trzymaj kota. Niech żona przytrzyma głowę kota jednocześnie wpychając mu drewniana linijkę miedzy zęby. Następnie wsuń tabletkę wzdłuż linijki miedzy rozwarte zęby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle, co skłoni go do przełknięcia.
Wyciągnij kota siedzącego na karniszach i rozpakuj nowa tabletkę. Zanotuj sobie, żeby wymienić firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz je posklejać później.
Owiń kota w ręcznik kąpielowy. Umieść tabletkę w środku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy rurkę miedzy rozwarte zęby mocno wdmuchnij tabletkę do środka.
Sprawdź na opakowaniu, czy tabletki nie są szkodliwe dla ludzi, a następnie wypij jedną butelkę piwa żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie rozdrapane ramię, a następnie przy pomocy ciepłej wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu.
Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następną tabletkę. Przygotuj następną butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach od kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała tylko jego głowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczką od herbaty i przy pomocy gumki „recepturki” strzel tabletką miedzy rozwarte zęby.
Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy z drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Weź butelkę wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przyłóż zimny kompres do policzka i sprawdź, kiedy ostatnio byłeś szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódką w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek, aby ukoić ból. Podartą koszule możesz już wyrzucić.
Zadzwoń po straż pożarna, żeby ściągnęli kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w płot próbując ominąć kota przebiegającego przez ulicę. Wyjmij kolejną tabletkę z opakowania.
Wypij pozostałą wódkę z butelki. Pozwól żonie zawieźć się na pogotowie. Siedź spokojnie, żeby doktor mógł zaszyć ci ramię i wyjąć resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstąp do sklepu meblowego i kup nowy stół.
Ewentualnie, posłuchaj sąsiada, wygłaszającego teorię o skruszeniu tabletki, zmieszaniu jej z masłem i nałożenie go na łapę, którą kot powinien oczywiście zlizać chcąc być czysty.
Jeśli się nie udało to nie rób tego jak nie umiesz!
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie gru 18, 2011 10:40 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

:lol: :lol: :lol:

Na szczęście u nas sytuacja opanowana, żaden kot już nie dostaje tabletek :lol: Ale Kanarek przestał do mnie przychodzić na głaski :(

Jana

Post » Nie gru 18, 2011 12:12 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

Jana pisze:SweetPea już ma na imię Prince i po książęcemu (ponoć) się zachowuje :lol: Śpi w łóżku i jest kochany, i wogle. I widziałam zdjęcia z nowego domu.

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob gru 24, 2011 1:30 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6,5 tymczasa. Kocie, lecz się sam

Obrazek

Z okazji Świąt życzę nam wszystkim, żeby wszyscy ludzie mieli serce dla kotów :D

Wesołych Świąt! Spokoju, pogody ducha, miłej atmosfery. I bądźmy dla siebie dobrzy nawzajem.

Jana

Post » Sob gru 24, 2011 2:49 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Świątecznie

Obrazek

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob gru 24, 2011 13:26 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Świątecznie

Z okazji Świąt życzę Wam zdrowia, szczęścia radości! :)

http://ak.imgag.com/imgag/product/previ ... 6/graphic1
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

[poprzednia][następna]