.Azja i Olaf szukają wspólnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 13:25 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

niech problemy zdrowotne szybko znikną, chłopaki wyglądają na szczęśliwych...

uściski dla Ciebie!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lis 26, 2011 2:43 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Dzięki...

Tak sobie myślę, ze przydałaby się chyba większa wspólna "kanapa" dla tej dwójki :?

Obrazek

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Sob lis 26, 2011 7:42 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Cudny widok :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lis 26, 2011 19:30 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

http://www.kotylion.pl/
mata_hari opisała historię kotów, jest już na stronie fundacji.
W tym tygodniu straciliśmy w schronisku jednego kota po zmarłej, są kolejne...
Dziękuję Ci, mata_hari, że Azja z Olafem mają szansę poczuć zapach domu, wolny od zapachu strachu, nie słyszą jazgotu psów.
Pamiętajmy jednak, że te zwierzaki cały czas szukają domu, najlepiej wspólnego.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob lis 26, 2011 21:27 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Koniecznie wspólnego, nie wyobrażam sobie Olafka samego :(
Trzymam mocno kciuki za wspólny domek :ok: :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Śro lis 30, 2011 22:04 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Hej, hej, żyjecie?
Ja jestem zawalona pracą, ale czekam na wieści:)
Obrazek

magicmada

Post » Pt gru 02, 2011 14:51 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Tak, żyjemy ale ledwo... choróbska wciąż u nas w domu...
Tylko koty wyglądają na zdrowe i radośnie brykają - Olaf zaczepia Azję a Azja go goni :)
Azjatek bierze antybiotyk i w poniedziałek jedziemy znowu na badanie krwi..

mata_hari

Post » Sob gru 03, 2011 20:28 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

To życzę duużo zdrówka tym dwunożnym i czterołapnym :wink: , ciepło o was myślę i trzymam mocno kciuki za jakiś stały domek dla chłopaków :ok:

Miya2

Post » Pon gru 05, 2011 22:26 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Bazarek książkowy dla Czarnobiałych viewtopic.php?f=20&t=136610&p=8289883#p8289883
Obrazek

magicmada

Post » Wto gru 06, 2011 1:32 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Dziękujemy :1luvu:
Mało się ostatnio odzywam - ale to z braku sił, z choroby i przemęczenia, a na dodatek dziś znowu późno w domu... odezwę się do ciebie Magdo jutro :oops:

A tego jeszcze chyba nie było? :wink:
Obrazek Obrazek

Magda, karmę jemy RC Calm - znaczy, tylko Olaf
Azję próbujemy odchudzać na Hillsie r/d

mata_hari

Post » Śro gru 07, 2011 10:24 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

kociaste nadałyby sie dla jakiegos milośnika Feng shui :D
a kanapa faktycznie jakby sie skórczyła :wink:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt gru 09, 2011 15:45 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Wyniki krwi Azji dobre - leukocyty spadły z 40 tys. na 19 tys. :) Poza tym parametry nerkowo-wątrobowe w normie... U Azji unormował się już qpal i wygląda prawidłowo. Do obserwacji - lekkie wyłysienia i nalot w okolicy oczu/uszu, traktuję je fungidermem od czasu do czasu. Poza tym Azja drapie się w jednym miejscu na szyi - ma tam jakieś strupki już od dłuższego czasu, wet zastanawiała się czy to nie jakaś alergia pokarmowa ale wygląda trochę inaczej, do obserwacji.
No i guzek na łopatce... niestety jest tam nadal i wszystko wskazuje na to, że będzie trzeba usunąć jeśli za miesiąc-dwa tak będzie wyglądać :(
Poza tym zjadłby konia z kopytami :roll:

Olafowi daję też trochę mięsa bo suche je tylko kiedy Azja je razem z nim obok i jak się nie przypilnuje to Azja wyjada Olafowi to suche. A Olaf potrafi wyjadać Azji mięso (po tym jak dosłownie wchłonie swoje).
Krótko mówiąc ubaw po pachi :roll:

U Olafa odkryłam pasję "warczących urządzeń" tzn. jak coś warczy np. suszarka to Olaf przybiega i siada w drzwiach łazienki i patrzy z przestracho-ciekawością :lol:
Azja natomiast uwielbia kłaść się na śmietniczce kiedy akurat zamiatam rozsypany żwirek... :ryk:

Nowy chętny domek będzie miał radochę z takich dwóch indywidualności :D

mata_hari

Post » Pt gru 09, 2011 20:04 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Mam nadzieję że te guzki z łopatki jednak znikną, niezmiennie kibicuje panom i :ok: za wspólny domek

Miya2

Post » Nie gru 11, 2011 20:20 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Obrazek

Przedstawiłam TŻtowi Azję i stwierdził, że wygląda na tym zdjęciu jak taki kot rysunkowy, duży tłów i mała reszta :ryk:

A ja mam słabość do takich grubiutkich puszków, no po prostu się rozpływam na taki widok :mrgreen:

Ale wiem, wiem, trzeba go odchudzić (hils wg mojego Uszka jest aż tak bardzo fe, że pewnie schudłby od samego patrzenia na opakowanie :roll: )

Kciuki za domek :ok: Chłopaki są super!
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Nie gru 11, 2011 21:33 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

dzikafretka pisze:Ale wiem, wiem, trzeba go odchudzić (hils wg mojego Uszka jest aż tak bardzo fe, że pewnie schudłby od samego patrzenia na opakowanie :roll: )

Azja zjada hillsa bez mrugnięcia okiem, nawet lubi... ale równie chętnie a może i bardziej zjadłby wszystko inne :? odchudzanie wszystko-jadka w obecności wybiórczo-nie-jadka nie jest proste...

mata_hari

[poprzednia][następna]