DZIKUSku zdrowiej ............SZCZECIN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 15:29 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

w poniedziałek o 20.00 Niedżwiadek jest umówiony na RTG płuc .... mam nadzieję, że to pomoże podjąć sensowna decyzję w sprawie kociaka - tak mi go żal. Nawet karmy Renal nie chce jeść - zjadł 1/2 torby i koniec. Dzisiaj dostał spory kawałek gotowanej rybki (szczupaka) -" wciągnął " ją noskiem :1luvu:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pt gru 02, 2011 20:25 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Też bym wolała szczupaka... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie gru 04, 2011 22:47 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

bagheera pisze:Też bym wolała szczupaka... :mrgreen:

.... niestety , na tym apetyt mu się skończył. Pomimo tego, że ma cieplutko, spokojnie, jedzonka pod dostatkiem to jest z nim gorzej. Mam nadzieję ,że jutrzejsza wizyta wyjaśni stan Niedźwiadka :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Nie gru 04, 2011 23:25 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Trzymam mocno kciuki, żeby się wyjaśniło. Zawsze lepiej wiedzieć z czym się walczy, bo wtedy wiadomo, jak postępować. Najgorzej jest nie wiedzieć, co w kocie siedzi i walczyć w ciemno.
:ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie gru 04, 2011 23:31 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

dziękuję kochaniutka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Pon gru 05, 2011 0:27 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Niedźwiadku trzymaj się... :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Wto gru 06, 2011 23:31 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

animalon pisze:Niedźwiadek wieści z czwartku 13-10-2011 ....
Niedźwiadkowi w Toz-ie zrobiłam podstawową biochemię ... i tak białaczki i AIDS - brak ,
ale mocznik 216 - zamiast do 80 i kreatynina 3,94 zamiast do 1,7 (mam nadzieję ,że wszystko dobrze przepisałam)
Podsumowanie: nieuleczalna choroba nerek :cry: Niedźwiadek jest mega wyniszczony ... co można zrobić? Przerzucić go na karmę nerkową i znaleźć dom......... albo eutanazja - dla niego powrót na "wolność" oznacza konanie w męczarniach ... niedługo przestanie jeść ... Nigdy nie będzie miał 'standartowych " wyników .... On umiera :cry:

Czy moja miłość do Niedźwiadka nie krzywdzi go????? na dodatek futro ma bardzo zaniedbane, liczyłam, że je "wypucuje", ale nic z tego .... aż muchy po nim chodzą (w ogóle nie wiem skąd one się biorą :evil: )

Mam do przekazania złą wiadomość, nawet nie umiem tego napisać :cry: :cry: :cry:

W związku z tym , że stan Niedźwiadka się znacznie pogorszył.... przestał jeść od paru dni i zmiana jedzenia nie wzbudziłam apetytu. Ponadto z nosa zaczęła mu się sączyć wydzielina. Wczoraj pojechałam z Niedźwiadkiem na RTG, ale po konsultacji z wetką postanowiliśmy gruntownie Niedźwiadka przebadać. I tak dzisiaj miał zrobione (przywołuje dla porównania badania z przed 2 m-cy):

- testy na Felv i FIP - wyszedł ujemny,
- testy na FIV - lekko dodatni
- biochemia :
- Alfa Amylaza 2219 zamiast 1800, czyli trzustka chora (przekazuję tłumaczenie wyników ),
- SGPT + SGOT ( wątrobowe -ok),
- Kreatynina 3,74 zamiast 1,8
- mocznik - 188,3 zamiast 83
- miał zrobione USG jamy brzusznej , aby sprawdzić czy nie zbiera się woda - czysto
Miał podaną kroplówkę z płynem Ringera, dyflelite, ketozal, synulox, tolfrdine. Wet ocenił jego wiek na ok. 11 lat..... Ponadto Niedźwiadek miał zapalenie górnych dróg oddechowych ...

Podsumowując , Niedźwiadek zaczął od paru dni powoli umierać ....Wet nie był mu już w stanie pomóc. Kociak musiałby być znieczulany do zastrzyku ponieważ był "nietykalny" , co by dodatkowo obciążało jego katastrofalnie chore nerki.... czyli nawet leczyć nie było jak kociaka.... wypuścić na dwór go nie mogłam - bo skazałabym go umieranie w męczarniach - to w ogóle nie wchodzi w grę .... i podjęłam decyzję o eutanazji ....
.... Niedźwiadku ...... w y b a c z :cry: :cry: :cry: idę wypłakać się
Was też proszę o wybaczenie, nie mogłam już patrzeć na jego męczarnię i na jego umieranie :kotek: :cry: :cry: :cry:
Obrazek

animalon

Post » Śro gru 07, 2011 8:36 Re: Fatalny stan Dzikuska...Niedźwiadek nie cierpi :(((SZCZECIN

Musisz być twardą i odważną osobą :( Ja w takiej sytuacji wymiękam.
Niedźwiadku [*] TAM będziesz miał piękne futerko

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro gru 07, 2011 9:06 Re: Fatalny stan Dzikuska...Niedźwiadek nie cierpi :(((SZCZECIN

Niedźwiadku [*] :cry: Tak strasznie mi przykro.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro gru 07, 2011 16:54 Re: Fatalny stan Dzikuska...Niedźwiadek nie cierpi :(((SZCZECIN

... dokłądnie- w "tym zawodzie" trzeba być twardym nie miętkim .... teraz muszę walczyć o Dzikuska, który ma jakieś zmiany na skórze i wzdłuż boku nie ma sierści - w tym miesjcu skóra nie jest zaczerwieniona .... następnym razem zdrobię zdjęcie - kolejne zmartwienie :cry: Cały czas dostaje UNIDOX....
Obrazek

animalon

Post » Śro gru 07, 2011 17:20 Re: Fatalny stan Dzikuska...Niedźwiadek nie cierpi :(((SZCZECIN

Animalon, przepraszam nie byłam tu wczoraj, tak mi przykro, wiem jak ciężko podjąć taką decyzję. O tym się nie zapomina, Niedźwiadek już sobie odpoczywa i nic go nie boli , to dla ciebie dzielny kocie[*].
Bałam się dzisiaj otworzyć tego portalu, bo od poniedziałku same nieszczęścia, tyle kociaków odeszło :(
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Śro gru 07, 2011 23:31 Re: Fatalny stan Dzikuska...Niedźwiadek nie cierpi :(((SZCZECIN

ech : (
Niedźwiadku, piękny niezwykły kocie, (*)
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw gru 08, 2011 8:41 Re: Fatalny stan Dzikuska...Niedźwiadek nie cierpi :(((SZCZECIN

strasznie mi przykro
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Czw gru 08, 2011 21:44 Re: Fatalny stan Dzikuska...Niedźwiadek nie cierpi :(((SZCZECIN

Niedźwiadku [*]
brykaj spokojnie za tęczowym mostem
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt gru 09, 2011 10:28 Re: Fatalny stan Dzikuska...Niedźwiadek nie cierpi :(((SZCZECIN

Niedźwiadku :1luvu: każdego dnia uśmiechałam się na twój widok .... pomimo choroby miałeś cieplutko, miałeś co jeść i spokojnie gdzie się wyspać ......

To miłe , że tyle osób gorąco kibicowało Niedźwiadkowi .... dziękuję Wam :1luvu:
Obrazek

animalon

[poprzednia][następna]