IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 06, 2011 21:09 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

hidi pisze:
herzpl pisze:a stil mi dzisiaj zrobil stracha takie wielkie kocisko a tak sie jakos schowal w wolierze ze nie moglam go znalesc wkoncu sam wyszedl jagdyby nigdy nic ..moze mi ktos powiedziec czy nina byla u lekarza i co z tym guzem?

z tego co wiem Nina i Mysior maja dzis jechac.

Własnie wróciłam do domu od wet.Baska jeszcze na kociarni koty wsadza do boksów.
Nina miała mega ropnia o dziwnej zawartość .W sumie to nie była ropa tylko brązowa maź.Ropień został nacięty i oczyszczony.Prawdopodobnie ma też coś wbite w to miejsce i to dośc głęboko.Jezeli rana sama nie wypcha obcego ciala trzeba będzie ranę pod narkozą nacinać głębije i czyścić .Nina przez tydzień bedzie na antybiotyku podskórnym i w maści bezpośrednio na ranę.

Z Mysiorem gorzej prawdopodobnie ma uszkodzony odcinek ledźwiowy i to nieodwracalnie.W ogonie nie ma czucia,ogon do amputacji.I na dodatek jest wnętrem czyli jądro lub jądra są w jamie brzusznej.
Za tydzień na godz 19 ma ustalony zabieg.Pod narkoza będzie miał usg jamy brzusznej i Rtg kręgosłupa i wszystko okaże się w praniu

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto gru 06, 2011 21:14 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

filcowasova pisze:dziewczyny bazarek biżu skończony, jak przekazać ? martiki przekażę do Elip, hidi dla Ciebie jak z przekazaniem? pieniążki może od razu na kociarni do skarbonki , tak? podpowiedzcie nie znam się

mój i Hidi fant proszę podaj Eli jak odbiorę i podrzucę na kociarnię.Pieniązki wrzucę do skarboniki.Chyba tak będzie najprościej :wink:

mar_tika

Post » Wto gru 06, 2011 21:33 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

hidi martika mówiła , ze odbierze od elip. wiec ja postaram się w tym tyg do eli podrzucić

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Wto gru 06, 2011 21:34 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

no. znaczy dobrze:)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Wto gru 06, 2011 21:55 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

A ja też podam mar-tice pieniadze i wrzuci do skarbonki na kociarni, obejdzie się bez przelewów i przesyłek. Kasiu, po południu zawsze jestem w domu, zapraszam, będę oczekiwać z kawą. Martusiu, na Ciebie też czekam.Myślę, że możesz przyjechać z aparatem w jakiś pogodny dzionek, bo kocisko czarne i niewiele by z tego wyszło wieczorem. Proszę, uprzedż parę godzin wcześniej, nie mogę Cię zawieść :D

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Wto gru 06, 2011 22:21 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Elu i filcowasówko to zgrajcie się dziewczyny w czasie ,tak na spokojnie i jak fanty dotrą do Eli to prosze o cynk :wink:
Podjadę na kawkę ,ploty i foty :mrgreen:

Jutro do domku jedzie Koksik i jest pani zainteresowana Jankesem.Bardzo proszę dyżurujące osoby o uwagi na temat charakteru Jankesa.

mar_tika

Post » Wto gru 06, 2011 22:30 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Dopiero co wysmażyłam wyssany z palca opis do ogłoszenia Jankesa, wysłałam go na pw. Pisałyśmy to w jednym czasie. Ale nie żałuję, oderwałam myśli od codzienności i puściłam wodze fantazji. Jak będzie trzeba coś zmienić, bo adopcja się nie powiedzie, chętnie to zrobię.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Wto gru 06, 2011 22:52 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Dziewczyny bardzo dziękuję za chęć pomocy. Na pewno skorzystam, bo niestety naprawdę nie wyrabiam fizycznie.

Wieczorny dyżur zrobiłam. Mamy 2 nowe nabytki.
Box2 Emil + 5 miesicynz kocurek ze Strzemieszyc. Koczował pod gołym niebem. Niezwykła przylepa, cały czarny cwaniaczek.
Box5 nowy wystraszony kocur. Miziak - kastrat. Podobny bardzo do Jankesa. NIe mylić proszę :mrgreen:

Jutro do domu jedzie Koksik. Adopcję (swą pierwszą w życiu) załatwi Herz :ok: Marta pozwól się Pani rozejerzeć. Chce docelowo adoptować od Nas 2 kociaki. Sugerowałam Panikoteczkę Kami (box4), pokaż ja proszę :wink:
MIKUŚ

Post » Wto gru 06, 2011 22:53 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kociaki odwiedził dziś święty Mikołaj oczywiście. Była mega wieczorna wyżerka i każdy dostał po kiełbasce kociej. Kociaki zachwycone, aż serce rośnie :1luvu:
MIKUŚ

Post » Śro gru 07, 2011 9:18 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

elape pisze:Dopiero co wysmażyłam wyssany z palca opis do ogłoszenia Jankesa, wysłałam go na pw. Pisałyśmy to w jednym czasie. Ale nie żałuję, oderwałam myśli od codzienności i puściłam wodze fantazji. Jak będzie trzeba coś zmienić, bo adopcja się nie powiedzie, chętnie to zrobię.

Elu odebrałam pw.Opis sie przyda.Jankes pojedzie na okres świąt na taki okres próbny.Pani miała już kota który wszędzie sikał i boi się powtórki z rozrywki.Zobaczymy jak chłopak sie sprawdzi w domu i wtedy decyzja zapadnie

mar_tika

Post » Śro gru 07, 2011 17:22 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:Martyss (krem), mar_tika (majtki).
Fanty do odbioru w kociarni 8)

CHolerka musze jakoś ogarną te rzeczy.

Czy ktoś mógłby jakieś bazarki porobić. Mam trochę fantów. 2 reklamówki, ale nie mam kiedy tego zhandlować :roll:

Dziękuję bardzo;**
Obrazek

Martysss

Od: Czw lip 30, 2009 17:04

Post » Śro gru 07, 2011 17:26 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

A bardzo proszę zapisać mnie na niedziele rano na dyżur:):) NIestety w tygodniu ostatnio nie mam czasu więc pozostają weekendy :D:D
Obrazek

Martysss

Od: Czw lip 30, 2009 17:04

Post » Śro gru 07, 2011 19:44 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Martysss pisze:A bardzo proszę zapisać mnie na niedziele rano na dyżur:):) NIestety w tygodniu ostatnio nie mam czasu więc pozostają weekendy :D:D

Proszę Cię bardzo kobieto 8)
MIKUŚ

Post » Śro gru 07, 2011 19:54 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:GRAFIK

GRAFIK - proszę o zapisy 8)

05.12 /pon/ Mikuś Arabella
06.12 /wt/ Herz Mikuś
07.12 /śr/ Herz Sylwia
08.12 /czw/Herz Hidi
09.12 /pt/ ....... .......
10.12 /sob/ Arabella Mikuś
11.12 /ndz/ Martyss Hidi
MIKUŚ

Post » Śro gru 07, 2011 21:35 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Arabella26 pisze:
herzpl pisze: pozegnalismy dzisiaj naszego kocura od rodzicow byl z nami ponad 13 lat to nasz pierwszy raz ...
[*]

Bardzo współczuje :(

herzpl pisze:a stil mi dzisiaj zrobil stracha takie wielkie kocisko a tak sie jakos schowal w wolierze ze nie moglam go znalesc wkoncu sam wyszedl jagdyby nigdy nic

Miałyśmy wczoraj tak samo, nawet pomyślałam że może do domku poszedł ale się objawił łaskawie

:ryk: a dowcipnis.

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

[poprzednia][następna]