30 głodnych kotów- zajezdnia autobusowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 21:36 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Ostatnio jeżdzę do kotków jak już jest ciemno. Wpadła na jedzonko Miśka i moja pupilka Wandzia. Reszta jakaś przyczajona. :wink: Złoty olał mnie kompletnie..ale jak odchodziłam to ruszył do mleczka. :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie gru 04, 2011 14:18 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Dzisiaj nici z wymienianiem sianka i ścieleniem kocyków. :( pada deszcz, z gradem...wieje jak diabli. Kociaki dostaną jedzonko i ciepłe mleczko.
Obrazek

cypisek

Post » Nie gru 04, 2011 16:05 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Witam !
Sledzę ten post i jestem zachwycona pani determinacją , Nawet w czasie takiej nieciekawej pogody jest pani u kotków, aby je dokarmić. Cieszę się, że jest coraz więcej takich ludzi jak pani, o takiej głębokiej empatii w stosunku do naszych młodszych braci. Należę - mówiąc nieskromnie - również do takich ludzi. Mam kocura w domu, dokarmiam u mojej teściowej 2 bezdomniaki i na działce 2 kotki, w tym jedna głuchą kotkę, dla której mąż zrobił śliczny domek na zimę. Mam również sąsiada działkowego, który od kilku lat dokarmia ze mną koty na działce, ale 3 już straciliśmy, bo prawdopodobnie zostały otrute przez ludzi nieżyczliwe im ( prawdopodobnie ze względu na hodowane na działkach gołębie ). U mnie w mieście nie ma czegoś takiego jak darmowa kastracja bezdomniaków,miasto się tym nie interesuje, nie ma też prężnie działającej Fundacji, która choć trochę przyczyniła by się do zmniejszenia populacji. Dlatego u mnie w mieście jest dużo takich nieszczęsć, ale zapaliło się chociaż światełko w tunelu, bo obok mojego bloku powstały 2 domki dla kotów wybudowane prawdopodobnie przez spółdzielnię mieszkaniową. To wszystko jednak za mało niestety. W większych miastach troszkę więcej się robi w tym temacie. Pozdrawiam i życzę dalej takiej wytrwałości i miłości do kotków. :D
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Nie gru 04, 2011 17:25 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

cypisek i monika to SUPERDZIEWCZYNY!!!
sa oddane kotom całymi serduchami!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Nie gru 04, 2011 19:31 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

bodzia_56 wszyscy robimy dobre rzeczy dla kociaków. :) dziękuję też za miłe słowa, zawsze to kop do dobrych uczynków. :ok:

Obrazek

Pierw przyszedł na długie mizianko ocieranki, ale chyba za długo ,bo pacnął mnie z liścia.. :wink:
Może ktoś reflektuje by zaadoptować wirt. Bogusia??

Obrazek

Tu Jacuś, biedak ma ranę za uszkiem , takie coś wcześniej miał Złoty.

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Nie gru 04, 2011 21:44 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Witajcie dziewczyny :ok: Dawno mnie nie było-ciekawa jestem jak się czuje mój ulubieniec Boguś.

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie gru 04, 2011 21:55 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

oj dawno ciebie nie było...Boguś 1 to ten taki burasek rozetkowy tak??
Cóż chłopina chuda się zrobiła, grzybek też go nie oszczędził...apetyt ma. Postaram się uchwycić go okiem ,,kamery,,. Jak jeżdzę jest już ciemno, ale będę się starała. :mrgreen:
Obrazek

cypisek

Post » Nie gru 04, 2011 22:00 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

cypisek pisze:oj dawno ciebie nie było...Boguś 1 to ten taki burasek rozetkowy tak??
Cóż chłopina chuda się zrobiła, grzybek też go nie oszczędził...apetyt ma. Postaram się uchwycić go okiem ,,kamery,,. Jak jeżdzę jest już ciemno, ale będę się starała. :mrgreen:

No tak burasek.Latem jeszcze nie był taki chudzieńki :( Dobrze,że chociaż ma apetyt :ok: Wpadałam ,czytałam -tylko nie pisałam.Jak człowieka problemy zżerają to nie ma siły. Dzięki-czekam na nowe zdjęcie :ok:

nr 4 Boguś
Obrazek

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie gru 04, 2011 22:18 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Noo, tu okaz okazały...dużo kociaków schudło, lata nie było nie wygrzały się na słoneczku.Teraz czepiają się ich choróbska, katary to mają prawie wszystkie. :( Dobrze wyglądają dziewczynki po sterylkach i Złoty jakiś wypasiały się zrobił. Trzeba będzie je porządnie odrobaczyć, zapytam weta może da jakieś tabletki antybityki to nakruszę im do jedzenia. Nie wszystkie dadzą się złapać i dadzą oglądnąć u weta, w końcu to dzikusy. :?
Obrazek

cypisek

Post » Wto gru 06, 2011 18:36 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Mój bazarek zakończony, proszę nr konta na pw :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto gru 06, 2011 20:51 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Dzisiaj na zajezdni było sprzątanie, wymiana sianka ,ścielenie kocyków.. :) . Nareszcie mają pachnąco. Smieci nazbierało się cały worek. Kociska zadowolone, nawet pomagały. :wink: / w jedzeniu../

Złoty prezentował dziś swoje wdzięki. :) Jakby wiedział ,że to za jego sprawką , było to całe zamieszanie. :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pokazał się też brat Złotego. Może ktoś chciałby go adoptować wirt.
Za uchem ma znowu wielką czerwoną ranę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To dowody sprzątania. :wink:

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Wto gru 06, 2011 20:52 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

alab108 pisze:Mój bazarek zakończony, proszę nr konta na pw :P

:1luvu: :1luvu: w imieniu kotów.
wysłałam pw.

berushkaa mam nadzieję ,że oko nacieszyłaś. :wink:
Obrazek

cypisek

Post » Wto gru 06, 2011 21:06 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Przelew poszedł - 51,00. Cieszę się, że mogłam trochę pomóc. Cypisku postarasz się trochę zdezynfekować tą ranę kociowi? :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto gru 06, 2011 21:24 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Tak, potrzebny będzie oxycort w areozolu i steryd. /kiedyś już miał taki zestaw/.

Jacuś też ma tak samo. :(
Obrazek

cypisek

Post » Wto gru 06, 2011 22:07 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Ojej, zdjecie nr 2 Zlotego, cudo! Ten buziak z rozowym noskiem, do schrupania albo zacalowania :love:

Braciszek tez ladny, tylko ta rana nieciekawie wyglada....
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

[poprzednia][następna]