Erin pisze:ewar pisze:I z Koką?
Właśnie?
Koka czuje się lepiej, podjada chrupeczki dla kociąt, ale w dalszym ciągu jest niezborna ruchowo.
Koka straciła słuch

We czwartek wraca do nas.
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Erin pisze:ewar pisze:I z Koką?
Właśnie?
Fredziolina pisze:Erin pisze:ewar pisze:I z Koką?
Właśnie?
Koka czuje się lepiej, podjada chrupeczki dla kociąt, ale w dalszym ciągu jest niezborna ruchowo.
Koka straciła słuch
We czwartek wraca do nas.
AnielkaG pisze:Od czego to wszystko się stało? Co konkretnie zdiagnozował lekarz? Na co kotunie są chore?
Koka ma jatrogenny zespół przedsionkowy. Jatrogeny to znaczy bedący powikłaniem leczenia, ale czym konkretnie- to tylko wetki z Koterii mogą wiedzieć. Najprawdopodobniej substancją wpuszczoną do uszu, która spowodowała uszkodzenie ucha środkowego i wewnętrznego. Zespół przedsionkowy objawia się zaburzeniami równowagi, oczopląsem, nierównym rozszerzeniem źrenic, przekrzywieniem głowy, wymiotami. Koka ma tez uszkodzenie słuchu, trudno powiedzieć w jakim stopniu, ale normalnych dzwięków np. imienia, nie słyszy. Koka ma problemy z utrzymaniem pozycji siedzącej i z chodzeniem, przy gwałtownym zapoczątowaniu ruchu się wywraca. Nie ma apetytu prawdopodobnie z powodu odruchu wymiotnego, który się nasila przy zmianach pozycji, np. po podóży do weta.
W badaniach laboratoryjnych ma cechy silnego stanu zapalnego.
Zespół przedsionkowy leczy się objawowo, Koka dostaje jeden antybiotyk dożylnie , drugi podskórnie, płyny + aminokwasy + witaminy.
Na dzien dzisiejszy koszt leczenia Koki wynosi niemal 500 zł ( łącznie z sumą którą dałam Szylce 05050). To tak ku przestrodze tych co chcą zaoszczedzić na sterylce.
szylka 05050 od soboty, czyli od momentu kiedy zabrałam Kokę ani razu nie zapytała o jej zdrowie, natomiast kilka razy dziennie wysyła mi wiadomości z groźbami, wyzwiskami i tekstami typu "kot u ciebie zdycha, powinnam go zamiast leczyć po prostu zawieźć na Paluch". Więc zastanówcie się prosze kogo bronicie.
Erin pisze:O jeżu kolczasty
Da się to wyleczyć?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 27 gości