[WRO]Miziasta Bunia ma DS!!! str 19

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 05, 2011 12:37 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

sroka7 pisze:
turkawka pisze:Obstawiam, że charczenie to kaszel. Mił powiększone węzły chłonne? Może też być od robaków (słyszałam, że wtedy czasem koty kaszlą). No i ta opcja by się z kupą zgadzała.

No właśnie na kaszel mi to nie wygląda, bo on dosłownie charczy jak Vader, normalnie słychać gdzie kot chodzi i w jakim kierunku idzie. Nie miał powiększonych węzłów wczoraj, dzisiaj jeszcze go nie macałam, bo łazi i zwiedza.
Od robaków słyszałam, ale to raczej inaczej brzmi - Bąbel mój miał glistę i inne dźwięki to były.
On brzmi tak, jakby wydzielina go zalewała, albo jakaś błona co jakiś czas przesłaniała mu drogi oddechowe. Niby jak ciało obce, ale tu nie miał czego połknąć, no chyba że karmą się tak zakrztusił. Tyle że normalnie je z apetytem.
jakby to był człowiek to bym powiedziała, że ma zapalenie krtani, ale czy u kota to się zdarza? to nie wiem.

oczywiście, że zapalenie krtani moze mieć
moja Żaba miała zapalenie ale nie charczała tylko strasznie główką trzęsła przy przełykaniu śliny i miała odruch przełykania jak ją dotykałam po szyjce :(
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon gru 05, 2011 12:46 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

Zmuś go żeby zamiauczał. Jak będzie miauczeć jakby się wydurniał, to małe ilości syropku z prawoślazu (najlepiej taki bez cukru) załatwiają sprawę. U nas dwie małpy syropek zlizują z łyżeczki same.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon gru 05, 2011 12:52 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

turkawka pisze:Zmuś go żeby zamiauczał. Jak będzie miauczeć jakby się wydurniał, to małe ilości syropku z prawoślazu (najlepiej taki bez cukru) załatwiają sprawę. U nas dwie małpy syropek zlizują z łyżeczki same.

Zmusić go nie jest łatwo, bo do wczoraj nie miuczał w ogóle. Dopiero jak go chciałam zamknąć na noc w pokoju, to zamiauczał takim piskliwym głosikiem, w sumie to Bąbel podobnie miauczy. na 14 jedziemy do mojego weta(wcześniej kobita go przyjmowała).
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pon gru 05, 2011 18:49 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

Byliśmy u weta - kocio został dokładnie zbadany i osłuchany - wygląda to na jakieś wirusowe zakażenie, zajęte są górne drogi oddechowe i wygląda na to, że ma to związek z tymi jego wymiotami i biegunką wcześniejszą. Kocio dostał kolejne 2 zastrzyki z czego jeden przeciwzapalny. Teoretycznie powinno być widać poprawę do jutra, a jutro jedziemy na kontrolę.
Biedny Gołota ma teraz przezwisko "Vader" i w sumie dość łatwo go zlokalizować po tym charczeniu. Mnie unika jak ognia - no ale mu się nie dziwię, ciągle go na zastrzyki wożę :( Mam nadzieję, że mu się poprawi.

A oprócz tego to potwór zwiedza wszystkie "kocie" zakamarki - odnalazł już najlepsza kocią kryjówkę, czyli miejscówkę w szufladzie w komodzie (moje grubasy od dawna tam włażą jakoś od spodu szafki). No i dzisiaj go znalazłam tam właśnie dzięki dźwiękom jakie z siebie wydaje...
Obrazek

sroka7

Post » Pon gru 05, 2011 19:10 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

Oby się polepszyło maluchowi :( Jest zdrowotnie felerny :roll: Oby w końcu wszystko przeszło. U mojego chłopaka kota (ma teraz ok. 9 mies.) też ciągle coś się działo, a później złamał sobie jeszcze 2 łapy, w dodatku jego poprzedni właściciel oddał go do schroniska po tym złamaniu :/ Wtedy też pojawiły się biegunki ze stresu, był osowiały. Po operacjach łap z kolei przyplątały się problemy z cewką moczową. Dopiero jakiś miesiąc temu doszedł w pełni do siebie. No i DS u rodziców mojego Mateusza na pewno mu w tym pomógł. Teraz jest zdrowy jak rybka i szalony ;) Z "Vaderem" też tak będzie, walka się w 99% przypadków opłaca :)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon gru 05, 2011 20:42 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

Muszę w wolnej chwili doczytać, napiszę tylko, że bardzo się cieszę z adopcji dziewczynek :)
Trzymam oczywiście kciuki za malucha!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon gru 05, 2011 21:42 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

Katia80 pisze:Muszę w wolnej chwili doczytać, napiszę tylko, że bardzo się cieszę z adopcji dziewczynek :)
Trzymam oczywiście kciuki za malucha!

Dodam tylko, żeby wszystko było czytelne, że Myszka została wysterylizowana na talon zaraz po złapaniu, a pozostałe kociaki zostały wysterylizowane/wykastrowane dzięki akcji przeprowadzanej do końca grudnia przez Kocie Życie - zgłosiłam kociaki i dostałam pozytywną odpowiedź, także kociaki sporo u mnie przeszły nieprzyjemności, ale do domków poszły już po najgorszych zabiegach. Teraz już tylko czeka je adaptacja w domkach i mnóstwo miłości :1luvu: , zabawy i...szczepienia...ale myślę, że nie będzie to takie straszne przeżycie, gdy do weta zabiorą ich Duzi, których będą kociaki kochały, a nie ta straszna czarownica co to je złapała :roll:
Obrazek

sroka7

Post » Wto gru 06, 2011 23:09 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

Jak tam Andrew?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto gru 06, 2011 23:26 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

michalinadzordz pisze:Jak tam Andrew?

Dzisiaj rano nie był już Vaderem, bardziej bulgotał - zaczyna mu się wydzielina rozrzedzać i odrywać i teraz od wieczora już wydaje dźwięki bulgoczaco-charcząco-nieokreślone...

Byliśmy u weta, dostał zastrzyk, jutro po południu kolejna wizyta (dzisiaj akurat trafiłam jak wet miał zabieg, ale szybko wybiegł tylko zrobić zastrzyk kotkowi, żeby Andrew nie czekał w zimnej poczekalni, więc pogawędka u nim i dalszym leczeniu jutro).

Po wizycie u weta mały wszedł do szuflady i tam calutki dzień spał, wyszedł niedawno, a raczej został wyciągnięty - pojadł mięska i gdzieś się znowu zaszył, a w międzyczasie chwilę nawet miał ochotę bawić się myszką i sznureczkiem, co prawda z pewną nieśmiałością, ale zawsze coś...

Zaraz fotki wstawię.
Obrazek

sroka7

Post » Wto gru 06, 2011 23:31 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

Andrew "Gołota" alias Vader - szufladowy kot!
Obrazek

Tu jak się bawił
Obrazek
Obrazek

A tu w szafce na wysokości 2m - po drapaku tam wlazł i się zaszył na kartonach, ale jak tylko dostał poduszkę, to od razu się na nią przeniósł - oczywiście, gdy byłam odwrócona do niego plecami...
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Śro gru 07, 2011 8:03 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

sroka7 pisze:A tu w szafce na wysokości 2m - po drapaku tam wlazł i się zaszył na kartonach, ale jak tylko dostał poduszkę, to od razu się na nią przeniósł - oczywiście, gdy byłam odwrócona do niego plecami...
Obrazek

ach te rozmarzone oczka :1luvu: :1luvu:
zdrowiej chłopie :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Śro gru 07, 2011 8:04 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

:ok: :ok: :ok: za zdróweczko
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro gru 07, 2011 11:26 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

sroka7 - jest ciasto? ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro gru 07, 2011 11:50 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

turkawka pisze:sroka7 - jest ciasto? ;)

Sie robi właśnie :wink: to koło której będziesz? czy sama mam zjeść wszystko?
(potem między 18-19 muszę jeszcze z małym pojechać na zastrzyk, bo dzisiaj po południu jest mój wet)
Obrazek

sroka7

Post » Śro gru 07, 2011 11:56 Re: [WRO]4kotki i mama w DS!ostatni kociak choruje:(i szuka DS

turkawka pisze:sroka7 - jest ciasto? ;)

ooo widzę, że niezła impra się szykuje :D

Magdalena424

[poprzednia][następna]