FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 05, 2011 10:20 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

W sobotę - no nic kociego nie robiłam, czasu nie miałam. Odwiedziłam tylko Warsika - obecnie Lao - jego piękną towarzyszkę, czarną Jawę. Ulubionym zajęciem Lao jest obserwowanie ruchu w salonie z dogodnego punktu obserwacyjnego na schodach:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Śpi oczywiście w łóżku, z Jawą szaleją, głaskać łaskawie pozwala się przy jedzeniu, z wywalaniem brzuszka i szalonym mruczeniem :D.

Za to jedna pani, która miała złapać swoje cztery dziczki na sterylkę, złapała jednego, przyniosła do CC i…. I CC go „sobie” zostawiła, bo mruczący… i już znalazła mu dom - nawet malca nie widziałam, nie sfociłam - wielkie dzięki :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon gru 05, 2011 10:49 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

Z wielkiej wdzięczności dla CC dostarczyłam jej w niedzielę rankiem taki „prezencik” - i szybciutko uciekłam, by uniknąć „podziękowań”. Nie nudziła się w lecznicy, oj nie :D :D

Obrazek

I szczegółowo - bo w dwóch kontenerach pod dwa sobie siedzą

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wieczorkiem dołożyłam jeszcze to, na dziś dla Ani Zmnienniczki:

Obrazek

Skąd? Z Dobieszkowa. Znajomi znajomej mojej siostry - w zeszłym roku zaczęli karmić koty, pięć miotów rozdali, już nie mają ani gdzie ani siły, kotów 14 albo i więcej…. Tak naprawdę naliczyliśmy wspólnie 11. W sobotę po południu nie nakarmione, na niedzielne śniadanko czekaly w komplecie. I szybciutko, grzeczniutko pakowały się do klatek - dziewiąteczka z pierwszego zdjęcia.
Zostało rudo-białe i chyba buro-biale, rudo-białe złapało się późnym popołudniem (dla Ani Zmienniczki). Dwie klatki czekają dziś od świtu na to ostatnie - kciuki potrzebne.
Na zdjęciach kolejka do klatek :D :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon gru 05, 2011 11:50 przez kalewala, łącznie edytowano 2 razy
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon gru 05, 2011 10:59 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

Ale łowy :strach: 8O

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon gru 05, 2011 11:42 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

gosiaa pisze:Ale łowy :strach: 8O
No :D
6 szylkretek, 6 potencjalnych kocich mamuś mniej :ok:

I jeszcze wieczorem - wycieczka na Dąbrowę, kotka i dwa kociaki, jeden bardzo chory. „Trochę” nas karmiciele nie posłuchali, więc udało się zabrać tylko dziewczynkę, która może mieć i trzy miesiące, a wygląda na 6 tygodni, jest chudziutkia i straszliwie zasmarkana, kk z powikłaniami…. Klatki czekają na mamusię i rodzeństwo. Kciuki też potrzebne.

Obrazek

I dobra wiadomość - kotka ze śmietnika, odwieziona przez nas z konieczności do schroniska - już ma dom - w sobotę dzwoniła Duszek686. Bardzo się cieszymy i dziękujemy :D

Oto ona viewtopic.php?f=1&t=132992&start=1095

mgska pisze: W trójce nowa kicia Agata. niby milasna, do głaskania, ale jak już za dużo głasków to sie denerwuje...
Obrazek

kalewala

Post » Pon gru 05, 2011 11:43 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

ło ja cię przepraszam 8O 8O 8O :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon gru 05, 2011 11:45 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

pisiokot pisze:ło ja cię przepraszam 8O 8O 8O :ok:
Ależ, doprawdy, nie ma za co :ryk:

kalewala

Post » Pon gru 05, 2011 12:44 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

Kotka z Ossowskiego, prawdopodobnie zatruta, jedzie do lecznicy..

Help...

kalewala

Post » Pon gru 05, 2011 14:41 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

Kolejka do klatek-lapek mnie rozwalila :) usmialam sie :)

To dobrze, bo powrot kotki z adopcji po roku - i nowa kocia wojna w domu - skutecznie zepsuly mi nastroj.
Coraz bardziej nie lubie pewnego typu ludzi np. tych mowiacych "juz nie chcemy miec kota" albo "ona byla taka milutka i smieszna a teraz sama pani widzi"... Adoptowali 3 miesiecznego kociaka, oddali dorosla kotke... gdyby nie moja gleboka wiara w "boska" sprawiedliwosc, karme itp zaczelabym im zle zyczyc.

Aniu - moje gratulacje i wyrazy podziwu. Jestes niezwykla, patrzac na Ciebie i to co robisz - staje sie zwolenniczka klonowania :)

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon gru 05, 2011 14:45 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

Miodalik pisze:"ona byla taka milutka i smieszna a teraz sama pani widzi"... Adoptowali 3 miesiecznego kociaka, oddali dorosla kotke...
Poproszę o namiar tego "domu" smsem lub pw, szybciutko na czarnę liste wkleję.

kalewala

Post » Pon gru 05, 2011 16:28 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

Joż pisałam - Ania to hurtownik jest!!! :D :1luvu:
Gratulacje z powodu tak udanych łowów!!!! :1luvu: :ok: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon gru 05, 2011 20:54 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

gosiaa pisze:Ale łowy :strach: 8O

o rany! to po prostu niesamowite 8O Annskr powinna prowadzic kursy hurtowego lapania kotow i uszczesliwiania wetow :mrgreen:

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Pon gru 05, 2011 21:57 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

koty w kolejce do klatki łapki :ryk:
jeszcze brakuje zeby siedziały z noga na nogę w lecznicy w kolejce na sterylizacje, a pani co dolega, ja przyszłam się wysterylizować, znajoma poleciła mi tę lecznicę, robią świetne cięcie boczne :ryk:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Pon gru 05, 2011 22:55 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

bordo pisze:koty w kolejce do klatki łapki :ryk:
jeszcze brakuje zeby siedziały z noga na nogę w lecznicy w kolejce na sterylizacje, a pani co dolega, ja przyszłam się wysterylizować, znajoma poleciła mi tę lecznicę, robią świetne cięcie boczne :ryk:

Oraz korekte uszu :ok:

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Wto gru 06, 2011 0:40 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

CheshireCat1 pisze:
bordo pisze:koty w kolejce do klatki łapki :ryk:

Oraz korekte uszu :ok:

tylko kaftanik różowy bym wolała, bo w tej zieleni... jakoś tak nie pasuje do koloru oczu :lol:

jesteście Wielkie, Dzielne i Skuteczne :king: :king: :king: :king: :king: :king:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Wto gru 06, 2011 10:20 Re: FFA Łódź 812+506 - "dziwnie się te kocie losy plotą"

Statystycznie - w Dobieszkowie 6 pań
4 panów
+ sterylka tyczaski Bordo - Shakiry

Na Dąbrowie kotka się nie złapała, za to zlapal się kocurek w idiotycznym wieku - 4mce.. Na kastrację za maly, na oswojenie - nie wiem, u mnie na pewno się nie oswoi i tym kocim tlumie.I mam dylemat... Maleństwo z Dąbrowy - niby-siostryczka tego kocurka - chore, kroplówki, convalescence, inhalacje..

Jedna klatka-łapka czeka w Dobieszkowie na ostatniego kota, druga - na Dąbrowie na matkę "rodzeństwa"
Czy się złapią - chyba wątpię, bo nastawienie klatki to taki straszny problem :evil: :roll: :?
Pewnie, wygodniej, jak ktoś przyjedzie i zrobi. Zła ostatnio jestem, mam dość, brak pieniędzy, nadmiar roboty i ta ogólna bewładność, no a co ja mogę, mówi karmicielka. A nastawić chociaż klatę, a nie tylko szlochać.

kalewala

[poprzednia][następna]