kamari pisze:Gosiu, a może ty po prostu zrób zdjęcia "problemów", łatwiej będzie coś poradzić.
O, to dobra myśl jest...jutro postaram sie zrobić

Może za dobrze widać nie bedzie, ale ogólny obraz jakis da.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kamari pisze:Gosiu, a może ty po prostu zrób zdjęcia "problemów", łatwiej będzie coś poradzić.
vip0 pisze:kamari pisze:Gosiu, a może ty po prostu zrób zdjęcia "problemów", łatwiej będzie coś poradzić.
O, to dobra myśl jest...jutro postaram sie zrobić.
Może za dobrze widać nie bedzie, ale ogólny obraz jakis da.
mamaGiny pisze:ja wiem, ze to wygląda może niezbyt pięknie ale ja zalepiałam szpary szeroką taśmą do pakowania- taka taśma przylepna szeroka na 6 cm
na dole leżał koc zwinięty w rulon
miałam takie koszmarne okna też swego czasu..
aż stał sie cud i administracja wymieniała w całym bloku...
izka53 pisze:Gosia, widzisz , Marysi mąż tak samo gada - ale jest jeden warunek , temperatura , jak nakładasz silikon musi byc wyższa niż 5 st, więc to ostatnie chwile. Folię nakłada się po to , aby mozna było okno otworzyć, zapobiega sklejeniu się obu części. Jak silikon wyschnie , to się ją ściąga , bo przeszkadza.
Taśmą, taką szeroką, to zaklejam na amen okno w pokoju, gdzie silikon wylezie na zewnątrz, tak spaczone jest / jedno skrzydło / . Pod spód szmaty i byle do wiosny
Wygląd mało ważny, firanki przesłonią
izka53 pisze:kotx2 pisze:pianka montażowa,jest bardzo wydajna,wyciskasz ja takim pistoletem a ona rośnie
Pianka montażowa nie bardzo się nadaje, lepszy jest silikon, jego tez nakłada się takim pistoletem - pompką z tuby. Trzeba objechac futrynę, obłożyc to to folią spożywczą, taka z metra, i zamknąć drzwi lub okno. Odczekać kilkanaście minut, otworzyć, śiągnąć folię i i super uszczelka gotowa. Pianka montażowa to do uszczelnienia osadzenia drzwi lub okien w murze.
U mnie największym problemem sa drzwi wejściowe, które są przycięte zbyt krótko i do tego maja żle przyspawane zawiasy, przez co szpara w jednym miejscu jest tak wielka, że żadna uszczelka nie pomoże
Megana pisze:izka53 pisze:kotx2 pisze:pianka montażowa,jest bardzo wydajna,wyciskasz ja takim pistoletem a ona rośnie
Pianka montażowa nie bardzo się nadaje, lepszy jest silikon, jego tez nakłada się takim pistoletem - pompką z tuby. Trzeba objechac futrynę, obłożyc to to folią spożywczą, taka z metra, i zamknąć drzwi lub okno. Odczekać kilkanaście minut, otworzyć, śiągnąć folię i i super uszczelka gotowa. Pianka montażowa to do uszczelnienia osadzenia drzwi lub okien w murze.
U mnie największym problemem sa drzwi wejściowe, które są przycięte zbyt krótko i do tego maja żle przyspawane zawiasy, przez co szpara w jednym miejscu jest tak wielka, że żadna uszczelka nie pomoże
Za bardzo szczelne też niedobrze. Ja mam super szczelne okna i po 10 latach musiałam wszystko z kuchni skuć, podłogę zerwać a szafki spalić. Pleśń tylko czeka...
kotx2 pisze:Megana pisze:izka53 pisze:kotx2 pisze:pianka montażowa,jest bardzo wydajna,wyciskasz ja takim pistoletem a ona rośnie
Za bardzo szczelne też niedobrze. Ja mam super szczelne okna i po 10 latach musiałam wszystko z kuchni skuć, podłogę zerwać a szafki spalić. Pleśń tylko czeka...
a wentylacja nie zadzialała
mamaGiny pisze:no -jeden siku, drugi siku, trzecia leci.. drzwi jak w kowbojskich filmach
Użytkownicy przeglądający ten dział: PanPawel, Silverblue i 200 gości