Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 04, 2011 12:19 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Z Całego Serca Dziękuję Wszystkim Opiekunom Wirtualnym i Darczyńcom :1luvu: :1luvu: :1luvu: za Wsparcie Pamięć i Wielkie Serca. :D

W poniedziałek postaram sie wstawić zaległe rozliczenie i postaram sie również na bieżąco aktualizowac wpłaty grudniowe.Mam w planie też jeszcze Bazarki.Zima to trudny okres.Musimy ja przetrwać.Potem będzie juz lżej....
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie gru 04, 2011 12:31 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Moja Mynia Wampirek chyba mi odejdzie lada moment. :| Przestała jeść.Wczoraj bardzo ciężko oddychała.Jest bardzo słaba.....Juz w tamtym roku latem byla słaba ,ale jakoś sie unormowało trochę.Teraz to juz...niestety. :| To obecnie najstarsza kotka u mnie.Zaraz po Luleczku[*] który nam odszedł w tym roku.

iza71koty

Post » Nie gru 04, 2011 12:33 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Moja Mynia Wampirek chyba mi odejdzie lada moment. :| Przestała jeść.Wczoraj bardzo ciężko oddychała.Jest bardzo słaba.....Juz w tamtym roku latem byla słaba ,ale jakoś sie unormowało trochę.Teraz to juz...niestety. :| To obecnie najstarsza kotka u mnie.Zaraz po Luleczku[*] który nam odszedł w tym roku.

biedna kitunia :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Nie gru 04, 2011 12:41 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Moja Mynia Wampirek chyba mi odejdzie lada moment. :| Przestała jeść.Wczoraj bardzo ciężko oddychała.Jest bardzo słaba.....Juz w tamtym roku latem byla słaba ,ale jakoś sie unormowało trochę.Teraz to juz...niestety. :| To obecnie najstarsza kotka u mnie.Zaraz po Luleczku[*] który nam odszedł w tym roku.

Biedna....jest juz bardzo stara.Biedna to ona była jak sie pojawiła nam moim podwórku.Przyszła już z wielkim brzuchem.To był czas kiedy dopiero wdrażano sterylki.Urodziła w mojej komórce.Zostawilam jej wtedy jednego kociaka.Murzynka.Był u nas 7 lat.

A Mynie spotkała wielka tragedia.Na podwórku wypita młodzież przywiazała jej na szyi sznurek z butelka plastikową.Niezły mieli ubaw, tyle ze Mynia mało sie nie udusiła.Nie było mnie w tym czasie.Zwykle wieczorem ją wołałam, zeby dać jej jeść.Kiedy sie nie pojawiła zaczęłam szukać.Dowiedziałam sie w trakcie jaki cyrk sobie z Mynia urządzili.Ona nie bała sie ludzi.Była łatwowierna.Na dodatek chyba miała uszkodzone struny głosowe, bo nie umiała miauczec.Nigdy nie miauczała przez te lata.Tylko pyszczek otwierała jak cos chciała.Niczym ryba wyjeta z wody.,Znalazłam Mynie nad ranem.Wiele godzin spędziła ze sznurkiem zadziergnietym na szyi.Szarpała sie zeby zerwać ta przeklęta butelkę ,a sznurek sie zacieśnił jeszcze bardziej.Nie mogła wzywać ratunku bo piszczec nie umiała.Byla przerażona sytuacja i słaba.Schowała sie w króliczej budce i tam ja odnalazłam z jezykiem na wierzchu.Wtedy zabrałam Mynie do domu.Przez pól roku miała odcisniety ślad po sznurku na futerku wokół szyi.

iza71koty

Post » Nie gru 04, 2011 12:50 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:
skarbonka pisze:

Biedna....jest juz bardzo stara.Biedna to ona była jak sie pojawiła nam moim podwórku.Przyszła już z wielkim brzuchem.To był czas kiedy dopiero wdrażano sterylki.Urodziła w mojej komórce.Zostawilam jej wtedy jednego kociaka.Murzynka.Był u nas 7 lat.

A Mynie spotkała wielka tragedia.Na podwórku wypita młodzież przywiazała jej na szyi sznurek z butelka plastikową.Niezły mieli ubaw, tyle ze Mynia mało sie nie udusiła.Nie było mnie w tym czasie.Zwykle wieczorem ją wołałam, zeby dać jej jeść.Kiedy sie nie pojawiła zaczęłam szukać.Dowiedziałam sie w trakcie jaki cyrk sobie z Mynia urządzili.Ona nie bała sie ludzi.Była łatwowierna.Na dodatek chyba miała uszkodzone struny głosowe, bo nie umiała miauczec.Nigdy nie miauczała przez te lata.Tylko pyszczek otwierała jak cos chciała.Niczym ryba wyjeta z wody.,Znalazłam Mynie nad ranem.Wiele godzin spędziła ze sznurkiem zadziergnietym na szyi.Szarpała sie zeby zerwać ta przeklęta butelkę ,a sznurek sie zacieśnił jeszcze bardziej.Nie mogła wzywać ratunku bo piszczec nie umiała.Byla przerażona sytuacja i słaba.Schowała sie w króliczej budce i tam ja odnalazłam z jezykiem na wierzchu.Wtedy zabrałam Mynie do domu.Przez pól roku miała odcisniety ślad po sznurku na futerku wokół szyi.

co za horror :cry:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie gru 04, 2011 12:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Żebyśmy wiedzieli o wszystkich horrorach które się przytrafiają kotom to :| ...ech.Ludzie są podli i zupełnie bez wyobrażni.Zwłaszcza niektórzy, jak sobie wypiją i chcą się...zabawić. :|

iza71koty

Post » Nie gru 04, 2011 18:55 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

co za s....syny! :x
Niestety, wyobraznia "ludzi" w okrucienstwie do zwierzat jest nieograniczona :evil:

Izus, mam nadzieje, ze po antybiotyku bedzie lepiej z palcem, a jak nie, to jak pisalas...do chirurga na czyszczenie trzeba... :|

Bardzo sie ciesze, ze kotki beda mialy jedzonko na najblizszy, trudny zimowo-swiateczny okres :ok:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Nie gru 04, 2011 19:47 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Żebyśmy wiedzieli o wszystkich horrorach które się przytrafiają kotom to :| ...ech.Ludzie są podli i zupełnie bez wyobrażni.Zwłaszcza niektórzy, jak sobie wypiją i chcą się...zabawić. :|

Wiem, że to banalne ale za każdym razem jak takie rzeczy czytam, słyszę- ryczeć mi się chce (czasami nie tylko chce). Za co? Dlaczego?

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Nie gru 04, 2011 22:42 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

juana pisze:
iza71koty pisze:Żebyśmy wiedzieli o wszystkich horrorach które się przytrafiają kotom to :| ...ech.Ludzie są podli i zupełnie bez wyobrażni.Zwłaszcza niektórzy, jak sobie wypiją i chcą się...zabawić. :|

Wiem, że to banalne ale za każdym razem jak takie rzeczy czytam, słyszę- ryczeć mi się chce (czasami nie tylko chce). Za co? Dlaczego?

Ja już swoje chyba wyryczałam.Widziałam, słyszałam zbyt dużo. :|

Dlaczego? za co? ....

Może za to że mniejszy, bezbronny, łatwowierny....takiego skrzywdzić najłatwiej. :|

iza71koty

Post » Nie gru 04, 2011 22:45 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

No! Jestem z siebie dumna jak cholera :mrgreen: .Przepraszam za tą nieskromność. :oops: Poszłam tam.Poszłam z boląca ręką i spuchnieta kostką u prawej nogi i zatargałam budkę dla Diny i Różi.Za chwilke umieszczę zdjęcia tylko wrzucę coś do żołądka.

iza71koty

Post » Nie gru 04, 2011 22:51 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:No! Jestem z siebie dumna jak cholera :mrgreen: .Przepraszam za tą nieskromność. :oops: Poszłam tam.Poszłam z boląca ręką i spuchnieta kostką u prawej nogi i zatargałam budkę dla Diny i Różi.Za chwilke umieszczę zdjęcia tylko wrzucę coś do żołądka.

Iza jak zawsze Ty sama na ostatnim miejscu :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie gru 04, 2011 22:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Tak Ania.I to jest bardzo żle. :|

mam nadzieję ze będziesz jutro zwarta i gotowa :roll: :lol: bo ruszamy do boju z bazarkiem??

Kurcze Mynia chyba nocy nie przetrzyma. :| Zaglądam do niej co chwilke.Juz sie wystraszyłam jak wróciłam z moich działek, przed kursem do miasta.Leżała w kuwecie. :| Przeniosłam ją na kocyk.Na razie na nim leży.

iza71koty

Post » Nie gru 04, 2011 23:02 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Tak Ania.I to jest bardzo żle. :|

mam nadzieję ze będziesz jutro zwarta i gotowa :roll: :lol: bo ruszamy do boju z bazarkiem??

Kurcze Mynia chyba nocy nie przetrzyma. :| Zaglądam do niej co chwilke.Juz sie wystraszyłam jak wróciłam z moich działek, przed kursem do miasta.Leżała w kuwecie. :| Przeniosłam ją na kocyk.Na razie na nim leży.

też mam taką nadzieję :mrgreen: :ok:

biedna Mynia, oby miała spokojną i lekką podróż :cry:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie gru 04, 2011 23:08 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Dobra ja umieszcze szybko te zdjęcia i ide sprzątac kuwety.Musze też sobie zrobić opatrunek na kostkę, wiec długo tutaj niestety nie zabawie.A szkoda. :roll: :|

iza71koty

[poprzednia][następna]