Adoptowałam sukę prawie :) ON: Debi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 20:13 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Pytanie brzmi czy ten sprzęt jest jeszcze Twój czy już od dawna Burka, który Ci go łaskawie użycza :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt gru 02, 2011 21:14 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

jak ja mu futro przetrzepię, to zaraz będzie grzeczny.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt gru 02, 2011 21:39 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

no to czekamy 8)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt gru 02, 2011 21:39 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Maryla, nie prowokuj mnie :lol:
Obrazek

Femka

Post » Sob gru 03, 2011 1:20 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Przed kilkoma minutami wróciłam z wieczornego spaceru z Fioną. Psica zatrzymała się na tarasie wyraźnie niespokojna. Coś czuła. Nie musiałam się bardzo wysilać, żeby domyślić się, co. Schodziła z tarasu, wyraźnie szła do budy, wtedy ją zawróciłam. Już wiedziałam, że gdzieś bliziutko siedzi nasz biało rudy przybysz. Ponieważ przez dwie ostatnie noce znikało jedzenie tylko z wieczornych miseczek, nocnych już nie, nie planowałam wystawiania dzisiaj chrupków. Ale w tej sytuacji chyba nie miałam wyjścia. Teraz biało rudy wcina pod drzwiami mojego domu.

Stałam w oknie i przyglądałam mu się w idealnej ciszy. Nie wiem, czy mnie wyczuł, czy pamiętał, że ostatnim razem zobaczył w oknie człowieka, podniósł głowę i znowu dłuuugą chwilę patrzyliśmy na siebie. Może to jest sposób, żeby się jakoś do niego zbliżyć? Nie wygląda jak kot potrzebujący pomocy. Przeciwnie. Jest tłuściutki z czystym pysiem. Ale mimo to chciałabym się przekonać, czy chciałby ewentualnie zamieszkać w domu. Jeśli tak, przygarnę go, przygotuję ładnie do adopcji i poszukam domku. Aż żal, żeby się włóczył po nocach.
Ale zrobię to tylko pod warunkiem, że za jego wyraźną zgodą, jeśli będzie chciał.
Jest piękny.

Codziennie czeka na mój powrót. Po mniej więcej trzydziestu minutach wystawiam miseczkę z jedzeniem i po następnych trzydziestu minutach chrupeczków już nie ma. Dzisiaj czekał, aż wrócę z Fionką.

Nie mogę wyjść z podziwu, że kot tak dobrze odżywiony jest w stanie wchłonąć dwie miseczki pożywnego suchego. Czyżby tylko tak dobrze wyglądał? Niemożliwe, bo futerko ma króciutkie, zatem to nie tylko wrażenie wielkości przez puchatą sierść.
No nic, będziemy obserwować sytuację.

Koral się chyba starzeje. To był kiedyś dość samodzielny kotem, w umiarkowanym stopniu potrzebujący bliskości ze mną. Teraz właściwie mam go na kolanach zawsze, gdy usiądę choć na chwilkę. I śpi przytulony do mnie. Nie odstępuje mnie na krok. Ma dopiero 8 lat, za wcześnie na takie starcze zapędy :lol:

W ogóle koty mi się wyraźnie zmieniają. Zosia też coraz częściej domaga się aktywnie głasków, nawet zaczęła dawać brać się na ręce. Wprawdzie na krótką chwilę, ale kiedyś było to w ogóle nie do pomyślenia, a ja szanując jej wolę, nigdy nie próbowałam na siłę przytulać. Teraz przychodzi sama. Może to wieś robi z nich takich przytulaków? A może faktycznie wiek?

Jutro nieodwołalnie kąpać będę Fionkę, po dokładnym wyczesaniu.
Obrazek

Femka

Post » Sob gru 03, 2011 9:59 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:
Jutro nieodwołalnie kąpać będę Fionkę, po dokładnym wyczesaniu.

Powodzenia :ok:

Ja do wyczesywania nieodwołalnie polecam furminator :ok:
mamuśka

Post » Sob gru 03, 2011 10:04 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

mamuśka, nie doczytałaś, że od tego tygodnia mamy już furminator :twisted:
Muszę jednak uważać, bo Fionka ma dwie brodawki i andorka mi zwróciła uwagę, że można jest tym ustrojstwem uszkodzić. i
Dziś sobota, więc w planach długi spacer, wizyta we wsiowym sklepie, sprzątanko i l-e-ż-e-n-i-e b-y-k-i-e-m :twisted:
Obrazek

Femka

Post » Sob gru 03, 2011 10:07 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

No fakt, nie doczytałam :| :(
ale ostatnio ogólnie nie jestem na bieżąco... :(
mamuśka

Post » Sob gru 03, 2011 10:08 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

ja w większości wątków jestem z doskoku :oops:
Obrazek

Femka

Post » Sob gru 03, 2011 10:10 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

dzisiaj mogę zarzynać ...
Ząb mnie boli... :crying:
dziecko się uwzięło...

Jadę do Ciebie, gdzie spokój i cisza :crying: :placz:
mamuśka

Post » Sob gru 03, 2011 10:21 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

mamuśka, zapraszam :1luvu:
Ugoszczę Cię czterema kotami i psicą :lol:
wyciągnę na długi spacer do lasu
będziemy chodzić po grubym dywanie z liści
potem rozpalimy na tarasie grilla, napijemy się piffka
a wieczorem pokażę Ci biało rudego przybysza
rozpalimy kominek
zrobimy sobie pysznej herbaty z imbirem
Obrazek

Femka

Post » Sob gru 03, 2011 10:22 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

też kcem ino za daleko :roll: :placz:
Serniczek

Post » Sob gru 03, 2011 10:25 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Sernik, nie pleć, wsiądziesz w swoją rakietę i w 3 (z korkami) godziny jesteś u mnie
Obrazek

Femka

Post » Sob gru 03, 2011 10:43 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Sernik, to zabieram się z Tobą :lol:
mamuśka

Post » Sob gru 03, 2011 10:46 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Koral już się cieszy, że będzie miał zapewnione kolana na cały dzień :mrgreen:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]