KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 23:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Longuś kochanie nasze!! :1luvu: jaki słodziutki! Faktycznie dobrze trafił, ale to jego opiekunowie trafili w 6 :ok: Zyskali cudownego przyjaciela :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt gru 02, 2011 0:02 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Wetka powiedziała żeby jutro zrobić USG Michałowej bo może mieć zrosty po sterylizacji.
Jak ja dotkneła koło rany to Michałowa az skoczyła i miauczała. Gorączki nie ma. Dzisiaj dostała lincospectin,tolfine i cerinę.
Jeżeli jutro rano nie będzie zjedzone mokre to trzeba tez zrobić jej badanie krwi. Pewno mocznik i kreatynina.Mam nadzieje że będzie ok.
Czy Smoła była sterylizowana u tego samego weta? Bo tez miała szwy samorozpuszczalne które się nie rozpuściły.

Widziałam pieska przywiezionego ze schronu przez dwóch pracowników 8O , który się dusił bo ma zapalanie oskrzeli. :( Wetka powiedziała ze ma małe szanse :cry:
Mam nadzieję że żyje. Okorpnie mnie to poruszyło :cry: dosyć że mały, bezdomny i niekochany to jeszcze taki cierpiący.
Ta baba co go przyniosła do schronu to żeby tez tak się pochorowała jak on.

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Pt gru 02, 2011 0:18 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

:cry: Za Pieseczka :ok: :ok:
Co za świat :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt gru 02, 2011 8:30 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Chyba zrosty po sterylce, ale też nic więcej nie wiem, czekam na Agate.
Ciepło Michałówke ubiorę i pójdziemy na autobus :wink:

Ja kończę pracę o 15.30, dysponuję samochodem i mogę jechać, tylko że z kimś, bo nie wiem gdzie przychodnia, i czy sama sobie dam radę z Michałową. Jak ktoś ma czas, proszę o telefon, to się umówimy - 783 06 07 07.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt gru 02, 2011 9:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

AGATA mich pisze:Widziałam pieska przywiezionego ze schronu przez dwóch pracowników 8O , który się dusił bo ma zapalanie oskrzeli. :( Wetka powiedziała ze ma małe szanse :cry:
Mam nadzieję że żyje. Okorpnie mnie to poruszyło :cry: dosyć że mały, bezdomny i niekochany to jeszcze taki cierpiący

Przypominam, że Arletka też miała być uśpiona... co wet to inne rokowania.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 02, 2011 13:32 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Już po dyżurze - na zdrowej towarzystwo nakarmione, umyte oczęta i posmarowana ranka na łepku Arletki. Koty wymiziane, kuwety wysprzątane, Zuzia nie kaszlała, Smilla kurczakowo- jagnięca smakowała. Na kwarantannie całą masę roboty odwaliła Wiesia :1luvu:, która przyjechała z fakturą. Byli też Kropeczka13 i jadziaII, którzy przywieźli masę darów z tej akcji w szkole. Michasi zabraliśmy jedzenie (którego i tak nie ruszyła :( )bo na USG powinna być na czczo chyba. Rodzice maluchów nie jedli za bardzo - może później, jak się zamieszanie skończy. :ok: Nic nie było wpisane do podawania na kwarantannie więc nie podawałam.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 02, 2011 13:50 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kurcze myślę że Arletce to juz by trzeba by podać kroplówke i witaminkami, ale to juz pewnie wet oceni
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt gru 02, 2011 13:52 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dorota Wojciechowska pisze:Kurcze myślę że Arletce to juz by trzeba by podać kroplówke i witaminkami, ale to juz pewnie wet oceni

Michasi :wink: ale kto pojedzie z Iwoną11?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 02, 2011 14:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ja i tak do Lupusa dziś jadę, ale z kotami i ode mnie z Zagórza. Chyba że byśmy się np. pod dworcem w Sc spotkały- tam trafić łatwo no i zawsze po drodze. Zatrzymać się też można bez problemu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 02, 2011 14:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Hej
Żoneczka ma Kochana umówiła się z Iwonną11 i pojadą z Michałowa.
Martucha juz idzie do KCH
Pozdr
ARO
8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt gru 02, 2011 14:27 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

a gdyby ktoś był w Leclerku na Zagórzu - organizowana jest dziś do 21 zbiórka na schronisko, przez wolontariuszy. Moze się rozkręcimy i zrobimy w Plejadzie następną - wtedy zapraszam z puszkami Kociochatkowymi, moze przed swietami sie uzbiera troszke kasy. Czy ktoś chętny na kwestę Kociochatkową ?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt gru 02, 2011 14:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Filomen pisze:a gdyby ktoś był w Leclerku na Zagórzu - organizowana jest dziś do 21 zbiórka na schronisko, przez wolontariuszy. Moze się rozkręcimy i zrobimy w Plejadzie następną - wtedy zapraszam z puszkami Kociochatkowymi, moze przed swietami sie uzbiera troszke kasy. Czy ktoś chętny na kwestę Kociochatkową ?

ja tam chętna - bo lubię gadać z ludźmi i ich zaczepiać :wink:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt gru 02, 2011 15:20 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dorota Wojciechowska pisze:
Filomen pisze:a gdyby ktoś był w Leclerku na Zagórzu - organizowana jest dziś do 21 zbiórka na schronisko, przez wolontariuszy. Moze się rozkręcimy i zrobimy w Plejadzie następną - wtedy zapraszam z puszkami Kociochatkowymi, moze przed swietami sie uzbiera troszke kasy. Czy ktoś chętny na kwestę Kociochatkową ?

ja tam chętna - bo lubię gadać z ludźmi i ich zaczepiać :wink:

No to jak najszybciej wbijaj z puszką na sklep:)
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt gru 02, 2011 15:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Parę fotek z zakończenia akcji zbiórkowej darów dla Kociej Chatki w Szkole Podstawowej nr.9 im.M.Konopnickiej w Sosnowcu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rozpakowywanie darów w Kociej Chatce

Obrazek

Obrazek
DZIĘKUJEMY ŚLICZNIE GRONU PEDGOGICZNEMU ZA ZORGANIZOWANIE AKCJI I DZIECIOM ZA DARY DLA KOCIACZKÓW :D :ok: :D :ok:

reszta fotek i filmików po uzyskaniu zgody na upublicznienie
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt gru 02, 2011 15:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

super akcja...gratulacje dla osob uczestniczacych w tym wydarzeniu
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]