Adoptowałam sukę prawie :) ON: Debi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 30, 2011 22:55 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

moś pisze:
Femka pisze:prosz :D Oto Fionka na jesiennym spacerze
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Piekna psica, wcale nie gruba 8)
Acha, ja slyszalam, ze ONKI maja miec taki niższy tył od przodu. Na wystawach tak maja. Podobno to niezdrowe jest :roll:

to nieprawda
badano ON-y ze scietymi i "prostymi" zadami, sa tak samo narazone na dysplazje
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Czw gru 01, 2011 1:47 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:prosz :D Oto Fionka na jesiennym spacerze
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Piękna i ani grama tłuszczu za dużo. :twisted:

A zdjęcia z lutego rzeczywiście bardziej skulone. Wyraźnie Fionka odetchnęła. Przyjemnie popatrzeć. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw gru 01, 2011 10:40 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Piękna Fionka. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw gru 01, 2011 20:10 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Księżniczka Fionka dziękuje za pochwały :1luvu:

Wczoraj przyszedł furminator. Trochę poczytałam i dowiedziałam się, że psom przebywającym na dworze nie można tak dokładnie wyczesywać futra, bo będą marzły, a to właśnie podszerstek je chroni. Urządzenie super, faktycznie ładnie schodzą kłaki. Z Fionką łatwo nie jest, bo ona nie przepada za czesaniem

Fiona jednak sama domaga się wypuszczania na dwór. Gdy po całym dniu wracam do domu, ona wraca ze mną, zjada obiad i pół godziny później jest już gotowa, żeby wyjść ponownie. Wczoraj po czesaniu zwyczajnie poszła w głąb tarasu i położyła się na miejscu widokowym, odmawiając powrotu do domu. To samo jest w weekendy, gdy nie jadę do pracy. Fiona nie chce siedzieć w domu.
To właściwie rozwiewa moje wątpliwości. Oczywiście, jak będzie duży mróz, wtedy nie będzie żadnej dyskusji, podobnie jak latem nie było mowy, żeby nie nocowała w domu. Ale póki co, jest dobrze.
Zauważyłam też, że ona po całym dniu ma tylko chłodną zewnętrzną warstwę futra, natomiast cała jest cieplutka.

Dzisiaj miałam okazję długo przyglądać się naszemu dochodzącemu kotu. Piękny, biało rudy i jednak chłopczyk chyba, bo głowa z bliska wcale nie była drobniutka. Niestety, jajek jeszcze obejrzeć nie mogę :lol: Patrzyłam na niego długo, jak jadł. Faktycznie, wsunął 3/4 miseczki chrupków, ale resztę zostawił. Gdy skończył zjeść, spojrzał w okno i mnie zobaczył. Nie uciekł w popłochu. Znaczną chwilę patrzyliśmy sobie w oczy. Potem nieśpiesznie wstał, wyczyścił sobie pyszczek i spokojnym krokiem poszedł za dom, ale w przeciwną stronę niż buda. Wcale nie jest chudy, wręcz przeciwnie. Bardzo ładnie odżywiony.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw gru 01, 2011 20:12 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Ja często dokarmiam dochodzące koty sąsiadów. :wink:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw gru 01, 2011 20:29 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

czyli też dajesz się doić :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Czw gru 01, 2011 20:31 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Najwyraźniej :lol:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Czw gru 01, 2011 20:56 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Jeszcze chciałam dodać, że Fionka dzisiaj wprost szalała w drodze od samochodu do domu. Uprawiała normalne galopady :D rtgfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff78yu43w2

a tu dopisał się Burek :roll: Niemal 8 kilo żywej wagi usiadło na netbooku.
Obrazek

Femka

Post » Czw gru 01, 2011 22:49 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

kochany Burek
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw gru 01, 2011 22:57 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

BarbAnn pisze:kochany Burek

I jaki literat z niego :mrgreen:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw gru 01, 2011 23:22 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:Jeszcze chciałam dodać, że Fionka dzisiaj wprost szalała w drodze od samochodu do domu. Uprawiała normalne galopady :D rtgfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff78yu43w2

Mój kotecek malutki - jaki zdolny! :mrgreen:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw gru 01, 2011 23:36 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Malutki to jakaś metafora? :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pt gru 02, 2011 1:42 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:Malutki to jakaś metafora? :mrgreen:

Zdrobnienie. :wink:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Pt gru 02, 2011 19:25 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:Jeszcze chciałam dodać, że Fionka dzisiaj wprost szalała w drodze od samochodu do domu. Uprawiała normalne galopady :D rtgfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

rtgffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffkoh98276 Bureczku :wink:

A Fionka pięknie zaczyna się adaptować w nowych warunkach
Oby tak dalej :ok:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt gru 02, 2011 19:41 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Dziewczyny, jak chcecie pogadać z Burkiem, nie ma sprawy, mówcie śmiało, oddam mu mój sprzęt :lol:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]