Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 13:01 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

Witam ! dzis własnie jest artykuł w Gazecie wyborczej , łódzkiej o kamienicach ! Przeczytacie .
Ja tez mieszkam w kamienicy prywatnej, właściciele to to rozsądni i przyjemni ludzie , owszem sa podwyżki czynszu ale nie tak drastyczne ! Kamienica została odnowiona , wymienili ludziom okna . Płacę 1650zł czynszu ,bez światła i gazu ale za 129m2. Jakos dajemy rade ale co bedzie dalej ...... nie powiem tez się martwię :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Czw gru 01, 2011 14:04 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

1650??? 8O 8O 8O Toż to kosmos.... 8O U nas nie chca lokatorów.

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Czw gru 01, 2011 14:06 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

:evil:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw gru 01, 2011 15:14 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

Mają kasę, czekają, remontują a potem wynajmą albo sprzedzą za bajońskie sumy bogaczom z izraela.

Wczoraj Mimi dostał kurzą stopkę, on lubi, dobrze, że byłam w sklepie bez mamy, bo ona mi nigdy nie pozwala kupić bo się brzydzi :mrgreen:

Obrazek

najmysia

Post » Czw gru 01, 2011 15:21 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

jaką minę fajną zrobił :lol:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw gru 01, 2011 16:51 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

kiche_wilczyca pisze:czyli co, może Was o tak sobie wywalić na bruk?? 8O

Na bruk na pewno nie moze. Moze do mieszkania zastepczego.
Witajcie kochane1 Kciuki trzymam!!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw gru 01, 2011 16:53 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

najmysia pisze:
Wczoraj Mimi dostał kurzą stopkę, on lubi, dobrze, że byłam w sklepie bez mamy, bo ona mi nigdy nie pozwala kupić bo się brzydzi :mrgreen:

Obrazek

:lol: :lol:
Slodzinka.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw gru 01, 2011 18:49 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

eksmisja na bruk jest zakazana i nie można kogoś tak wywalić.
Nie wiem czy pamiętacie słynną sprawę Pana Bogusława Adamczyka? Kamienica róg Mickiewicza i Kościuszki. Facet odciął ludziom prąd, gaz, wkładał im w drzwi widokówki z powieszonym mikołajem... ludzie zdaje się dostali lokale zastępcze, ale do tej pory ta piękna kamienica stoi pusta i niszczeje.....nie potrafię zrozumieć prawa w tym kraju.
Ja mieszkam w prywatnej kamienicy, w strefie "0" też mam wysoki czynsz, ale właścicielka jest ok.
Przymierzamy się do znalezienia mieszkania trochę większego, ale w innej lokalizacji by nie płacić takiego czynszu. Mam fajne biuro nieruchomości, babka wie który właściciel jest ok, a którego nie poleca.
Jakby co mogę podać kontakt.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw gru 01, 2011 18:58 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

Monika53 pisze: Płacę 1650zł czynszu ,bez światła i gazu

8O 8O 8O Normalnie serce mi zamarło 8O Toż to jakiś horror! Fakt, metraż spory ale bez mediów, rany boskie!
najmysia pisze:Powiem tak, to jest Łódź. Kamienice padają jedna po drugiej, bo kiedyś to było "miasto żydów". I oni chcą do tego wrócić. Żydzi to wielka siła, dysponujaca ogromną kasą, wszystkich są w stanie przepłacić lub zastraszyć, urzędników, prawników itd. Mecenas, ktora zajmuje się naszą sprawą, nie chce udzielać żadnych informacji, jej słowa "jeżeli coś powiem, jutro już tu nie będę pracować". Nasza kamienica nie jest pierwszą, w samym zeszłym roku prawnik społeczności żydowskiej, odzyskał 15 kamienic, większość już stoi pustych. Kolejne sprawy trwają o kolejne kamienice. Była TV przy tamtych, nic to nie dało. Za wielka siła za wielka kasa. Ich prawnik żadnej sprawy nie przegrał.

No kurde, niewesoło... :-(

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw gru 01, 2011 19:22 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

Pamiętam sprawę tej kamienicy na ul . Mickiewicza róg Al Kościuszki. Mieszkała tam matka mojej koleżanki, dziad wykańczał ludzi psychicznie , dokładnie tak jak pisze magdaradek . Zakręcał wode , odcinał gaz, juz nie mówiąc , że podnosił im posting.php?mode=reply&f=1&t=131715#co pół roku komorne i to na uwczesne czasy były bajońskie kwoty. Zamurowywał im wejścia kuchenne a niektóre mieszkania były podzielone i to były jedyne wyjscia ! Ile ludzi poumierało na zawały, a ile leczy sie nerwowo do dziś!!! Zyd bo o nim mowa zmarł jakieś 4 lata temu , zostawiając okropne długi, Stowarzyszenie Prywatnych Włascicieli kamienic nie chcieli go znac bo psuł im wszędzie opinię i uchodził za narwańca i głupka Wiem cos o tym . Kamienica niszczeje , w środku zagrzybiałe mieszkania ( a były piękne ) powybijane szyby. Remont się nie opłaca i nie jest uregulowana własnośc prawna z tego co wiem . A ile rodzin , nawet średnio zamożnych mogło by tam mieszkać. Eksmisje na bruk są wtedy gdy sie zalega długo z czynszem lub dewastuje mieszkanie , jakies prawo nas lokatorów kamienic prywatnych, w pewnym sensie chroni , wypowiedzenie najmu , musi być na jakiejś podstawie !!!!! Oj jak sama zaczynam mysleć to tez mam zaraz totalnego doła. Mieszkania nie mam za co kupić , wynając ??? za ile i jakie i co ? :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Czw gru 01, 2011 19:32 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

Monika53 pisze: Płacę 1650zł czynszu ,bez światła i gazu ale za 129m2.

O rany 8O 8O 8O

Ale w Poznaniu też niezłe kanty odchodzą, ostatnio głosna była sprawa, gdzie nowy właściciel, pod pretekstem remontu, odciął lokatorom / płacącym / wodę i gaz. lokatorzy wygrali :ok: Ale miasto tez rewitalizuje swoje kamienice, potem chce mieszkania w nich sprzedać, ale za takie kwoty, że wyremontowane domy na Starówce stoję od ponad roku puste, nie ma chętnych. I miejskie mienie też niszczeje, do tego jeszcze ponoszone są ogromne koszty na ochronę tych budynków. :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw gru 01, 2011 21:38 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

Nasze gwiazdy też już wyprane :lol: Zaczynaja pakować plecaczki na wystawe :mrgreen:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw gru 01, 2011 21:44 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

Kamienica przy Mickiewicza stoi do dziś pusta.

Ja do żadnego mieszkania zastępczego się nie wyprowadzę, po moim trupie, albo czyimś :twisted:

najmysia

Post » Czw gru 01, 2011 21:50 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

Oj... Zazdroszczę Wam tego wyjazdu...
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=20&t=137690 - Bazarek na Kotylion Viva!

mojekoty

Od: Pon maja 03, 2010 13:57

Post » Czw gru 01, 2011 22:11 Re: Nasze kotki kocury i bywa że kocięta /część diabli wie która

mojekoty pisze:Oj... Zazdroszczę Wam tego wyjazdu...
Pakuj sie Magda i przyjażdzaj wizytowo tak jak my na Światowkę :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

[poprzednia][następna]