DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V THE END

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 30, 2011 23:13 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Może to i lepiej, ze sie turlacie a nie jakies podskoki czy potknięcia uprawiacie.
Wczoraj wieczorem przeżyłam chwile grozy. Jaś spał snem sprawiedliwego a ja właśnie zapadałam się w kraine marzeń, kiedy z parapetu na którym w łóżeczku spi Wacław, rozległy się odgłosy wieszczące rychły koniec kotka. Trudno mi to opisac.
Nasłuchiwałam najpierw a potem z sercem na ramieniu i łzami w oczach, zerwałam się i zapaliłam lampkę. Dobiegłam , odsłoniłam i... usłyszałam pytające młaa??? 8O
Zgłupiałam, ale zaraz sprawa się wyjasniła - mój kotek postanowił, ze zrobi sobie pedikiur, manikiur i ogólnie się wypucuje.

Ludzie... potem tłukłam się z godzinę zanim zasnęłam.
Zdecydowanie wolę spokojne turlanie. :D
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw gru 01, 2011 8:54 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Anda pisze:Może to i lepiej, ze sie turlacie a nie jakies podskoki czy potknięcia uprawiacie.

Rzeczywistość weryfikuje wyobrażenia 8)
Wczoraj otzymałam donos od Naocznego Świadka, który zaobserwował spacerującego Grzywsona. NŚ twierdzi, że trudno to nawet było nazwać spacerem.
Dziadek przemieszczał się kłusem i w podskokach aż NŚ musiał się zatrzymać, przetrzeć oczy i poczekać aż kłusująco-podskakujące Zjawisko przemieści się na odległość umożliwiającą 100% identyfikację.
I tak - ten obiekt brykający to był On, schorowany, pokrzywiony Stary Kotek :wink:

Anda pisze:Wczoraj wieczorem przeżyłam chwile grozy. Jaś spał snem sprawiedliwego a ja właśnie zapadałam się w kraine marzeń, kiedy z parapetu na którym w łóżeczku spi Wacław, rozległy się odgłosy wieszczące rychły koniec kotka. Trudno mi to opisac.
Nasłuchiwałam najpierw a potem z sercem na ramieniu i łzami w oczach, zerwałam się i zapaliłam lampkę. Dobiegłam , odsłoniłam i... usłyszałam pytające młaa??? 8O
Zgłupiałam, ale zaraz sprawa się wyjasniła - mój kotek postanowił, ze zrobi sobie pedikiur, manikiur i ogólnie się wypucuje.

Chyba wiem o jakim dźwięku piszesz... :?
U nasz specjalistą od wydawania takich mlaszcząco/rzężąco/bulgoczących dźwięków jest toaletujący się Morus.
Dlatego ja już przywykłam ale doskonale rozumiem Twoje zdenerwowanie i współczuję...

:mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw gru 01, 2011 9:22 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Brawo Grzywson :piwa: :piwa: Dziadek Wacław tez tak pogalopowac lubi i powściekać się, jak dziecko...ostatnio najpierw mordował fotel a potem przerzucił sie na Jasia :lol: ale jak przychodzimy z dworu i zaczynają się schody - staje, patrzy na mnie i włącza alarm... biedak wejśc nie może :roll: :mrgreen:

No i dziękuję za wyrazy współczucia

:mrgreen:

Anda

Post » Czw gru 01, 2011 9:48 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Anda pisze:No i dziękuję za wyrazy współczucia

To teraz poproszę o wzajemność i wsparcie.
Oraz tolerancję dla mojej nietolerancji :oops:
Koszmarna Stażystka wróciła i będzie nas absorbować swoją osobą przez najbliższe cztery miesiące.
Chyba czas na zmianę podpisu.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw gru 01, 2011 9:58 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Pixie, zmień proszę kolor czcionki w podpisie, bo nic nie widzę i mam boleśc w gałkach ocznych.
Koszmarna Stażystka ? brrr
Ale spójrz na to z wysokości majestatu swego i dejjejszanse.

Anda

Post » Czw gru 01, 2011 10:16 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Anda pisze: (...) i dejjejszanse.

Kolejną :?:
Powiedz, że żartujesz...
Ja może i bywam naiwną idealistką ale w tym przypadku nie mam złudzeń.
Niestety :twisted:
I nie o mój majestat się rozchodzi ino o moje zdrowie psychiczne :crying:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw gru 01, 2011 10:23 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

a to przepraszam Obrazek
Oooooommmmm i Qi gong w poniedziałki może Cie uratowac tylko

Anda

Post » Czw gru 01, 2011 10:24 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Anda pisze:Oooooommmmm i Qi gong w poniedziałki może Cie uratowac tylko

Hmmm...rozważę...
Dołączyć można w każdej chwili?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw gru 01, 2011 10:26 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Myślę, że tak, moge Ci skserować pierwszy układ, najwazniejszy na razie i se poćwiczysz lub poczytasz, zebyś sie nie czuła kompletnie zielona.
Pan nieco nawiedzony, ale co tam.

Anda

Post » Czw gru 01, 2011 10:30 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Anda pisze:Myślę, że tak, moge Ci skserować pierwszy układ, najwazniejszy na razie i se poćwiczysz lub poczytasz, zebyś sie nie czuła kompletnie zielona.
Pan nieco nawiedzony, ale co tam.

Skseruj Kochana, będę wdzięczna :1luvu:
Jakoś się trzeba ratować... :|
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw gru 01, 2011 10:39 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

HEEEEEEEEEEEEEELP :!: :evil:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw gru 01, 2011 11:02 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Weś sobie tego posłuchaj - wyrywa mnie z najgorszej dupy :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=Q2mNB-piMFw
i jeszcze jeden numer Joasi
http://www.youtube.com/watch?v=BnkY5Zqb ... re=related

Anda

Post » Czw gru 01, 2011 11:19 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

A wojskowa dyscyplina nie działa na Koszmarną Stażystkę? Jakaś musztra? Czyszczenie kibli szczoteczką? I takie tam...

BTW - chyba przegapiłam - czemu ona jest właściwie Koszmarna?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 01, 2011 11:33 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Anda pisze:Weś sobie tego posłuchaj - wyrywa mnie z najgorszej dupy :twisted:

Nie mam głośników :twisted:
Agn pisze:A wojskowa dyscyplina nie działa na Koszmarną Stażystkę? Jakaś musztra? Czyszczenie kibli szczoteczką? I takie tam...

Kiedy ona jest szalenie sympatyczna, uczynna, grzeczna i bardzo chętna do pomocy wszelakiej :twisted:
Ale...
Agn pisze: BTW - chyba przegapiłam - czemu ona jest właściwie Koszmarna?

...yyy...nooo...wyobraź sobie emocjonalną i intelektualną jedenastolatkę w ciele trzydziestoletniej kobiety, która ma nieustanną, nieodpartą potrzebę zabawiania Cię rozmową 8)
Rozmową na tematy, które nie bardzo Cię interesują a nawet jeśli interesują to i pytania i wnioski wyciągane z odpowiedzi są tak...zdumiewające, że...no...ręce opadają i bezsilność ogarnia.
Baaaardzo przydałyby się jej korepetycje z logiki :idea:
Mogę dać jej Twój nr telefonu :?: 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw gru 01, 2011 11:38 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.V/ Turlamy się dalej

Yyyyyyy, jakby to... wiesz, słuchawki od zestawu mi wysiadają, a bez słuchawek nie mogę gadać przez telefon i jednocześnie sprzątać. :mrgreen:

Ale - wojskowa dyscyplina jak najbardziej na takie uczynne działa. Jak siedzi z głową w kiblu to nie ma jak być urocza i rozmowna [słabo słychać].

W ostateczności proponuję taśmę klejącą; szeroką, najlepiej pakową.
Oczywiście na usta Stażystki. :twisted:

Wiem, zła kobieta ze mnie. Dlatego pracuję sama.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]