Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 30, 2011 9:27 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Ja za to dziś chodzę do tyłu i wory mam pod oczami :)
Mój kocur "prześladuje" Antosia :) ten syczy i buczy, "wywaliłam" go na przedpokój koło 00:00 to płakał :roll: a moje drapały w drzwi od strony pokoju :roll: wpuściłam go z powrotem, wziełam tabletę na sen i nakryłam głowę poduszką :) i stwierdziłam niech się dzieje co chce 8) przyszedł do łóżka do mnie, miział się i przytulał i dawał mi buziaczki; nie mówiłaś Ewa że on taki miziak, myślałam że raczej nietykalski. Jedzonka za bardzo nie ruszył, gardzi Bozitą :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lis 30, 2011 10:02 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marea pisze:przyszedł do łóżka do mnie, miział się i przytulał i dawał mi buziaczki; nie mówiłaś Ewa że on taki miziak, myślałam że raczej nietykalski. Jedzonka za bardzo nie ruszył, gardzi Bozitą :)

No jak to nie mówiłam - moja Kaśka lubi spać z kotami i większość przerabia na łóżkowe miziaki :) Co do jedzonka - cóż, u mnie warunki dość spartańskie, przez ostatnie tygodnie jechał razem z rezydentami na Winstonie i podrobach. Z suchego dawałam mu Purinę dla kociaków, ale znacznie bardziej interesowała go ta dla dorosłych ;)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Śro lis 30, 2011 11:25 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Bardzo potrzebny transport karmy dla Znajdek:
Potrzebny transport z Trójmiasta do miejscowości Stary Kraszew (to jest koło Radzymina, koło Warszawy)
Przewieźć trzeba karmę suchą łącznie 51kg, dla przytuliska "Znajdki"

Jest to część wygranej Krakvetu którą dostało PKDT, ponieważ można było z Krakvetu zamówić tylko na 3 adresy, dla Znajdek bezpośrednio nie udało się już zamówić.
Myślałam, że nadam im to z Trójmiasta kurierem, ale ceny przesyłek kurierskich mnie powaliły 70-80zł, szkoda tych pieniędzy.

Kto mógłby zawieźć tą karmę "Znajdkom". Karma jest już w Gdańsku.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lis 30, 2011 18:08 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

echtom pisze:
Marea pisze:przyszedł do łóżka do mnie, miział się i przytulał i dawał mi buziaczki; nie mówiłaś Ewa że on taki miziak, myślałam że raczej nietykalski. Jedzonka za bardzo nie ruszył, gardzi Bozitą :)

No jak to nie mówiłam - moja Kaśka lubi spać z kotami i większość przerabia na łóżkowe miziaki :) Co do jedzonka - cóż, u mnie warunki dość spartańskie, przez ostatnie tygodnie jechał razem z rezydentami na Winstonie i podrobach. Z suchego dawałam mu Purinę dla kociaków, ale znacznie bardziej interesowała go ta dla dorosłych ;)

No pokombinuje z jedzonkiem, po powrocie wszytskie koty zywe :) ulubionym miejscem Antka jest drapak i hamaczek, oraz lozko jak na nim jest czlowiek, fajny jest, bezproblemowy, nie zanotowalam tylko kuwetkowania, ale tez nie odkrylam zadnej niespodzianki takze mam nadzieje ze korzystal :) Powodzenia z czarnuchami ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lis 30, 2011 18:51 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

btw, jest alarm na wątku krakwetowym, tzn. jeśli kto ma jakieś głosy to najwyższy czas wykorzystać.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro lis 30, 2011 21:57 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

ssb pisze:btw, jest alarm na wątku krakwetowym, tzn. jeśli kto ma jakieś głosy to najwyższy czas wykorzystać.

Qrczę, już głosowałam. Teraz Rachów ma 36 głosów przewagi. Kampanii netowej nie robiłam po szaleństwie październikowym, a teraz trochę późno.

echtom

Post » Śro lis 30, 2011 22:45 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lis 30, 2011 23:00 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:Bardzo potrzebny transport karmy dla Znajdek:
Potrzebny transport z Trójmiasta do miejscowości Stary Kraszew (to jest koło Radzymina, koło Warszawy)
Przewieźć trzeba karmę suchą łącznie 51kg, dla przytuliska "Znajdki"

Jest to część wygranej Krakvetu którą dostało PKDT, ponieważ można było z Krakvetu zamówić tylko na 3 adresy, dla Znajdek bezpośrednio nie udało się już zamówić.
Myślałam, że nadam im to z Trójmiasta kurierem, ale ceny przesyłek kurierskich mnie powaliły 70-80zł, szkoda tych pieniędzy.

Kto mógłby zawieźć tą karmę "Znajdkom". Karma jest już w Gdańsku.

Zawioze tą karmę 9/10 lub 11 grudnia jeśli nic sie nie znajdzie, abym tylko z kotem albo psem stamtąd nie wyjechała... :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw gru 01, 2011 0:12 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14399&start=30

Głosujcie na Rachów Stary!

I co - chyba wygrali?

echtom

Post » Czw gru 01, 2011 0:27 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Wszystko na to wskazuje :wink: :ok:
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Czw gru 01, 2011 2:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

echtom pisze:

Modlę się aby Twoja Kaśka przerobiła czarnucha i szylke na łóżkowe miziaki! :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw gru 01, 2011 7:51 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Może uda się wcześniej załatwić transport dla Znajdek, a jeśli nie to podrzucę Ci to Marlena przed 9 grudnia.

Oglądałyście wczoraj w TVN Uwagę o Korabiewicach?
na miau wątek: viewtopic.php?f=1&t=121549&start=1350
Totalna masakra, niby wszystko wiadomo co tam się dzieje, są dowody, są chętni aby pomagać, chcą zabierać zwierzęta do adopcji a zwierzęta nie są wydawane, pani Szwarc dalej tam rządzi, nie wpuszczono nikogo do kociarni, niby żyjemy w państwie prawa :roll: Chyba już dawno przestałam w to wierzyć.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 01, 2011 8:29 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:Modlę się aby Twoja Kaśka przerobiła czarnucha i szylke na łóżkowe miziaki! :)

Szylka chyba jest materiałem na kota domowego - wystraszona, lecz nieagresywna, daje się głaskać, choć do etapu mruczenia jeszcze trochę jej brakuje. Czarnuch to na razie dzika dzicz, ale może potrzebuje więcej czasu ;)

echtom

Post » Czw gru 01, 2011 10:09 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Musze sie Wam pochwalić,
że po blisko dwóch latach błagań Pawel dostał zgode od szefa aby w końcu wysterylizować suki w swoim oddziale firmy,
ciesze sie ogromnie gdyż sa to spore i bardzo wielkorasowe psy, a pracownicy gałgany nie słuchały, ze psów sie nie suk w ruji sie nie wypuszcza...

a własnie mija rok jak ratowalismy Sonie i jej maluchy i jak pomysle ze znowu by mnie akcja na 10 piesków czekała to zbierało mi sie na płacz :(
pozostaje jedynie problem transportu a w zasadzie sensownego zaplanowania drogi bo jasne jest, że ze wzgledu na cene zrobimy to w Gdyni pozostaje jedynie zapakować na pakę żwawą, duża psine na jej pierwsza przejazdzkę,
ehh bedzie Pawel mial wesło w aucie ;-)
już go nazwali w firmie Fraciszek od psów i kotów bo jako jedny walczy o szczepienia, karmę i lata po oddziałach do zwierzaków, no i ratujemy przed bez sensownym odejsciem za TM.

jak to ujełam - skoro nie chce mieć swojego psa to zajmuje sie obcymi;-)

a ostatnio śmiać mi sie chciało, bo miał jakas swoją zbedna troche podniszczoną kurtke roboczą i zastanawiał sie jak "podarować" ja kumplowi aby coś z tego dostać...
wymyslił..
oddał za skrzynke kosci i puchy dla kota ;-)
zawsze coś ;-)
jednym słowem nic sie nie zmarnuje w naszym domu ;-)
miłego dnia życzę ;-)

p.s. dzis rano jadąc przez Rumie zobaczylam świąteczne oświetlenia ulic
u Was tez juz tak jest?

edit:
na szybko, kalendarz Wybierz Miśka 2012r.
wiem kurczak sie do nas uśmiecha ;-)
w domu coś naszego dołozę ;-)
gdzieś w sieci były ładne fotki, miesięczne,
prośba jak by ktoś je spotkał to prosze na maila jpg ;-)
dziekuje
viewtopic.php?f=20&t=136427
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw gru 01, 2011 18:12 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

W sobotę muszę przyjąć 2 koty, to koty od Ifciastu - na pewno ją pamiętacie, to dziwczyna, której wyadoptowałam kotkę Mini (ponad 2 lata temu) to był wtedy jej trzeci kot, potem dziewczyna na szeroką skalę wciągnęła się w tymczasowanie i pomoc zwierzętom w potrzebie. Niestety teraz sama znalazła się w trudnej sytuacji życiowej, zdrowotnej i nie ma innego wyjścia - jest w szpitalu, zabieram więc Mini i drugą kotkę bo nie ma co z nią zrobić.
W związku z tym na razie wstrzymuję przyjmowanie do siebie nowych kotów, nie dam rady głównie organizacyjnie ale również finanasowo ledwo daję radę, a przecież zanim PKDT wyjdzie z długów to trochę potrwa.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]