Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 29, 2011 22:24 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Na forum miau nic mnie już nie zdziwi. Dobę nie zaglądałam i już moje koty rozdysponowano!

Józefino droga, spóźniłaś się. Promocja, w ramach której rozdawano Czesia i Misia trwała dwa dni :twisted:

Kocham Czesia i Misia :1luvu: Misio jest malutki i udaje bezbronnego, a Czesio... czyta mi w myślach. Serio serio. Ponadto żadna żywa istota nie darzyła mnie takim uczuciem, jak ten kot.
Nigdzie zatem, kurde, nie jedzie.

Jeżdżę za to ja, niemal co tydzień, na zajęcia, i gdy wieczorem pakuję torbę, jest to sygnał dla Joża, by - jak noc długa - co pięć minut wskakiwać nam na łóżko i sprawdzać, czy jeszcze śpimy, bo na pewno już minęła 4.00 :roll: :roll:
Aniada

Post » Wto lis 29, 2011 22:40 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

i, to ja sama się tak załatwiam - bez pomocy Kota - jak mam gdzieś wcześnie rano wstać...
Budzę się co pół godziny w dzikim przekonaniu, że właśnie przespałam budzik :roll:
wściec się można..
KotkaWodna

Post » Wto lis 29, 2011 22:46 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Eeee, nie. Naprawdę niewiele problemów tego świata (a w tym także i moich) jest w stanie przerwać spokój mego snu. Kocham spać.
Aniada

Post » Wto lis 29, 2011 22:50 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

też kocham spać... jestem świetna w łóżku, umiem spać całymi godzinami :mrgreen:
tylko z nerw sama się budzę :/
KotkaWodna

Post » Wto lis 29, 2011 23:04 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

W ciągu 33 lat życia zaliczyłam dwie noce nieprzespane ze stresu: przed ślubem (wtedy, o 3.00 nad ranem, zmusiłam się nawet do picia znienawidzonego ciepłego mleka, byle tylko usnąć i rankiem ładnie wyglądać) oraz przed maturą pisemną z historii.
Aniada

Post » Wto lis 29, 2011 23:06 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Jaki też Joż dobry!
Jak on o Was dba!!!
Doceńcie kociastego!!!

Aniado masz ciężki rok- ja nie pamiętam psia kolka kiedy ja miałam łatwy.Wciąż na niego czekam.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto lis 29, 2011 23:07 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

na ślub mam małe szanse, a przed maturą spałam jak betka...
...czy ja jestem jakaś dziwna?...
KotkaWodna

Post » Wto lis 29, 2011 23:19 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

jozefina1970 pisze:
Hańka pisze:O, za pozwoleniem - Czesio w razie wu jedzie do Sopotu! :mrgreen:
Akcja z tv - cudna :ryk:

Do Sopotu, do Sopotu, e tam! Czy Ty wiesz ile kilometrów jest do Sopotu? Do mnie Czesio ma znacznie bliżej :lol:

Ale niebieski się pięknie z morzem komponuje! Nie dam Czesia! :evil:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro lis 30, 2011 0:04 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

kotkins pisze:Jaki też Joż dobry!
Jak on o Was dba!!!
Doceńcie kociastego!!!

Aniado masz ciężki rok- ja nie pamiętam psia kolka kiedy ja miałam łatwy.Wciąż na niego czekam.

Nie jest tak źle, w zeszłym było gorzej.
Wiecie co?? Miś się zrobił pieszczochem i przytulasem. Nauczyłam go noszenia na rękach. Mogę sobie pogratulować rozsądku. I teraz Misio męczy, bo chce być noszony - wszak z góry lepiej widać. Chce leżeć na kolankach, ale tak, by być przytulanym. Szok po prostu!!
Aniada

Post » Śro lis 30, 2011 7:50 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Misia wyśle się na naukę do Amelki.ta wytrzymuje najwyżej minutę na rękach, zawsze się straszliwie śpieszy i ma setki spraw w małym białym łebku.Z pospiechu nagle zaczyna np.robić dziurkę w podłodze i wykonuje siczek.Rzadko, na szczęście coraz rzadziej.
Amelka nam urozmaica.
Jak chcesz przyślij Misia do Poznania nauczy się: włamywać do szafki z jedzeniam, całować jamnika w twarz, kraść dwa razy większe od siebie ręczniki(?),bić się z Fionką i sikać w pospiechu tam,gdzie nie wolno.To są bezcenne umiejętności.Jesli dodać do tego wycie przy czesaniu i gryzienie podczas mycia tyłeczka to już w zasadzie ideał! :mrgreen:
Prawda,że nie wygląda??

Ja bym wzięła Joża.
Dajcie mnie Joża!
Ja mam kanapę i mam jedzonko ,i szafka z jedzonkiem jest na kocim poziomie, i można z niej kraść.
No czyż nie ideał??

Do kompletu biorę też Aniadę, bo zdaje się ,że to miły kompan do spraw wszelkich. Jeśli nie- odeślę. :D
Polcię też zapraszam, mogłaby się bawić w bijem łapom z moimi dziewczynami.
To jest taka fajna zabawa, która zawsze się kończy sprzątaniem. I o dziwo nie koty sprzątają...

Fiszko jak tam Bronio??Je?

Nauczyłam się wrzucać zdjęcia na Forum, muszę obfotkować moje dekupażowe wyczyny i pokazać:)
Kupiłam w Lidlu pastę strukturalną i zrobiłam nią puszkę na nici, wyszło nawet fajnie.
No i dwie podkładki wykonałam sobie,nareszcie.
A serwetki w necie zapierające dech w piersi są!

kotkins

Post » Śro lis 30, 2011 8:03 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

No trudno, nie to nie - proszę za to Czesinę porządnie wygłaskać :lol:
Hańko, ja absolutnie nic nie mam do Sopotu a już do morza zwłaszcza bo uwielbiam - chciałam tylko Czesiowi męszącej podróży zaoszczędzić :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lis 30, 2011 8:30 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Czesio podróż by zapewne przespał, mądry ten kotek, a i tak miałby potem mnóstwo do opowiadania na jej temat (jak sądzę). Co do spania - był czas, że mogłam przejść na zawodowstwo. Ale gdy się człowiek robi starszy, wszystko w nim po trochu parszy...Także talent wrodzony do spania. W poniedziałek, nie po raz pierwszy, spotkało mnie to http://kwejk.pl/obrazek/697919/pobudka.html
Tyle, że była 5.55. Rany, mam podgląd w chacie, czy co?
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro lis 30, 2011 19:37 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Ja się regularnie budzę godzinę przed budzikiem.I czuwam nad nim potem.
Nienawidzę tego!!!!

Hańka to jest genialne tak w ogóle:)

Ktos chce pięknego niebieściucha w typie ruska???
Uroda jak u Czesia, myziak i w ogóle.
Dysponuję,do oddania:)
Poproszę chętnych do kolejki!!

kotkins

Post » Śro lis 30, 2011 22:15 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Biorę Misia i Amcię razem. Na nauki, niech będzie. A odeślę wyedukowane jak Bronuś, codziennie na spacerki co rano. Mąż znowu zażywa rześkiego porannego powietrza :mrgreen:

kotkins pisze:Fiszko jak tam Bronio??Je?

Ha, je. :!: I waży 3974. Cud, normalnie cud nad Wisłą. Tylko puszeczki w zastraszającym tempie znikają, bo on więcej taki puszkowy i trochę mięsny i mniej groszkowy.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Śro lis 30, 2011 22:32 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

:mrgreen: Fiszko ale on nie je groszku?? :D
Im szkodzi...

Amcia Ciamcia Ramcia!
Amcia robi siczki,znaczy nie robi bo jak nie ma stresu (odwiedziny przyjaciół, fachowcy itp) to nie.
Fiszko Amcia jest w komplecie z Melonem.
Są chyba narzeczeństwem.
On śpi a ona patrzy na jego piękną,pociągłą i śniadą twarz.On ją liże po plaskatej białej buzi i potem pluje kłakami.
Jak dobrze,że ona po sterylce, wyobraźcie sobie te białe puchate jamniki z długimi ogonkami,owoc tej miłości!

Weźmiesz Fiszko ten duet miłosny??

Bronio zmądrzał?
Bo Felix nadal nie.A ponieważ rzucił ostatnio picie to mu lekko podskoczyła kreatynina.
Więc poję gada łyżeczką.

Gada dam w bonusie jako towar promocyjny...

kotkins

[poprzednia][następna]