DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 29, 2011 14:03 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Gibutkowa pisze:My roznosimy ulotki "Zostań Domem Tymczasowym" ale niewielki odzew jest :roll:

Nawet myślałam o takich ulotkach, tylko sama co ja moge zdziałać, gdzie je roznosić? Nie należę do żadnej organizacji, fundacji.
nawet chciałam się zapisać ale głównie zależy im na pomocy w postaci DT a mój TZ sie nie zgadza :evil: nasze koty lubi ale obce go nie obchodzą :evil:
Finansowo tez nie mogłabym sobie pozwolić przynajmniej do czasu spłacenia kredytu czyli jeszcze 4 lata :( :(
Chciałabym pomagać, ale na razie moja pomoc się ogranicza do drobnej pomocy finansowej różne cegiełki itp.
Dla mnie jesteście bohaterkami, naprawdę

Angell14

Od: Wto wrz 20, 2011 13:10

Post » Wto lis 29, 2011 14:05 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Gibutkowa pisze:Coś mi nie pasi... bo niby w kalendarzu mam 29 że są Andrzejki ale imienimy są Saturnina, Błażeja i Fryderyka. Za to imieniny Andrzeja są jutro. :roll: Jak to w końcu jest? :roll:

dzisiaj są Andrzejki czyli wróżenie - zawsze się wróży dzień przed imieninami Andrzeja. Imieniny są jutro. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lis 29, 2011 14:09 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Angell14 pisze:
Gibutkowa pisze:My roznosimy ulotki "Zostań Domem Tymczasowym" ale niewielki odzew jest :roll:

Nawet myślałam o takich ulotkach, tylko sama co ja moge zdziałać, gdzie je roznosić? Nie należę do żadnej organizacji, fundacji.
nawet chciałam się zapisać ale głównie zależy im na pomocy w postaci DT a mój TZ sie nie zgadza :evil: nasze koty lubi ale obce go nie obchodzą :evil:
Finansowo tez nie mogłabym sobie pozwolić przynajmniej do czasu spłacenia kredytu czyli jeszcze 4 lata :( :(
Chciałabym pomagać, ale na razie moja pomoc się ogranicza do drobnej pomocy finansowej różne cegiełki itp.
Dla mnie jesteście bohaterkami, naprawdę

My też nie ;) Roznoszę po wetach, sklepach zoologicznych, tam gdzie zwierzolubni trafiają.
A największa pomocą są ogłoszenia na różnych portalach. Takie choćby dla schroniska - idziesz do schroniska, robisz zdjęcia, zbierasz informacje o kotach i robisz ogłoszenia na portalach. Jak nie masz w pobliżu schroniska to możesz robić dla innych schronisk (np. na forum schroniska w Koninie dziewczyny umieszczają szczegółowe info o kotach i zdjęcia - wystarczy wziąć kontakt do jednej z wolontariuszek i można trzaskać ogłoszenia).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lis 29, 2011 14:10 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Marzenia11 pisze:
Gibutkowa pisze:Coś mi nie pasi... bo niby w kalendarzu mam 29 że są Andrzejki ale imienimy są Saturnina, Błażeja i Fryderyka. Za to imieniny Andrzeja są jutro. :roll: Jak to w końcu jest? :roll:

dzisiaj są Andrzejki czyli wróżenie - zawsze się wróży dzień przed imieninami Andrzeja. Imieniny są jutro. :wink:

ot widzisz :) Jakie fajne winko dziś może kupię, mam smaka na grzańca galicyjskiego :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lis 29, 2011 14:42 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

no Andrzeja jest jutro i całe życie Andrzejki były 30-go ale ja wczoraj słyszałam w tv że wprowadzają jakąś nowa modę jakoby Andrzejki miały być w wigilię imienin Andrzeja 8O ..a może to ja tylko jestem niemodna..
wiem że ile razy chcielismy w dniu im. TŻ-ta zarezerwować gdzieś salę w knajpie to zawszy trzeba się było spieszyć "bo Andrzejki"

Małgosiu-Twój niedoszły tymczasik a być może przyszły rezydent mojego TŻ-ta trzyma się coraz lepiej :D
Oczka nieznacznie lepsze ale tu chyba trzeba być cierpliwym,kolanko już miodzio.
Kituś lubi spać i nie lubi czesania :mrgreen:

czy ta Twoja podusia to jest puchowa?
z czego?

bo tu o nią wojna idzie i mój TŻ-cik zarządził abym wszystkim paluszkom takie kupiła więc dlatego chciałabym wiedzieć :D

W ogóle to przedstawiam listę kiciów które mój TŻ rozważa jako przyszłych rezydentów-do marca czyli do wiosny kicie mają czas na decyzję :kotek: :ryk: - bo tak coś oboje czujemy że z różnych względów moga niestety nie pójść , lub nie pójść w dostatecznie dobre miejsce .. a więc :
Burania-bo obawiamy się że ona już wybrała, Simba z Zuzką-bo kto weżmie bliżniaczo-bury dorosły dwupak 8O ,
DonDiego-bo mój TŻ ma chyba prawo, po tylu kotkach którym pomogliśmy, wybrać sobie swojego ulubieńca który- nie bójmy się tego stwierdzenia-oszołomił Go urodą :love: ,Kangoo-bo jest strasznie słodki ale jak oczka oba będą zepsute to "kto go weżmie"...

Ja oczywiście mam nadzieję że z tej listy wszyscy znajdą wspaniałe domki i w marcu nie będziemy musieli juz w ogóle tego problemu rozważać :D :kotek: :ok:

Wrócił wet. Kamil !!-oooczywiście jak ja mam ostatni dzień zastrzyków :mrgreen: :ryk:
.. mówi że z Helsinek do Wawki wracał takim samolocikiem kieszonkowym na 30 osób, w którym wszystko trzeszczało :strach: :strach: :strach: (też takie znam :strach: ) i w dodatku w ten paskudny wiatr..
Ostatnio edytowano Wto lis 29, 2011 14:50 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 29, 2011 14:43 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Kicie mają czas na decyzję ... no ja nie mogę :lol:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 29, 2011 14:51 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Erin pisze:Kicie mają czas na decyzję ... no ja nie mogę :lol:

no Kochana-ja już dawno wiem że to one nami rządzą a my je tylko obsługujemy :D w dodatku jesteśmy na każde ich skinienie-czyż nie? nie warto się dłużej samooszukiwać :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto lis 29, 2011 14:53 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

smarti pisze:

no Kochana-ja już dawno wiem że to one nami rządzą a my je tylko obsługujemy :D w dodatku jesteśmy na każde ich skinienie-czyż nie? nie warto się dłużej samooszukiwać :mrgreen:

Ależ ja wcale nie przeczę, że tak jest. Kto ma koty, jest wiecznie na usługach, taki lajf 8)
Tylko to tak fajnie zabrzmiało - koty mają czas na decyzję :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 29, 2011 16:43 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Burania zostanie, mogę się założyć :kotek: Dwupak wyadoptujesz - nie bój żaby ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lis 29, 2011 20:32 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Marzenia11 pisze:

Nie strasz :evil:
Dziś moją włochatą niedorajdę zaszczepiłam u Weta na wścieklizne i na pytanie, jak ma się nazywać wypaliłam Fado. Myślałam o pięknych pieśniach i południowym temperamencie :roll: Teraz właśnie doczytałam : fado- oznacza los, przeznaczenie :evil: :evil: :evil: Byle nie moje :roll:
Nosz... i to w taki dzień :roll:
pwpw

Post » Wto lis 29, 2011 20:46 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Kurde, a my obstawiałyśmy Uulę... jak to człowiek się może w życiu pomylić ;)

Smarti, czy miałabyś czas przyjechać w piątek, sobotę, niedzielę do wyboru na USG ze Śnieżką do p. Ani? Oczywiście for free :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto lis 29, 2011 21:12 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

smarti pisze:

echtom pisze:
echtom pisze:Wkleiłabym tekst źródłowy z innego forum, dowodzący, że koty skolonizowały planetę człowieka, tylko nie wiem, czy to nie byłoby jakieś netykietowe nadużycie.

Ok, już mam. Tekst do zalajkowania na FB i polecenia znajomym, czyli można :)

"My, niewolnicy

Kilka lat temu, kiedy przygarnęłam Duszkę, myślałam, że przybyło do mojego domu kochane zwierzątko.
Nieco później, patrząc jej w oczy, przeżyłam wstrząs - miałam wrażenie, że kontaktuję się z inną cywilizacją, nieprawdopodobnie starą, ogromną i inteligentną.
Od pół roku jestem na tym forum, czytam Wasze posty, podziwiam Wasze koty i utwierdzam się w przekonaniu, że istotnie jest to inna cywilizacja.
Cywilizacja, która wiele milionów lat temu skolonizowała planetę Ziemia i postanowiła podporządkować sobie człowieka. I robi to cholernie skutecznie.
Argumenty?
Proszę bardzo:

Po pierwsze - człowiek udomowił kota (nazwijmy to tak, w rzeczywistości było dokładnie na odwrót) dwa miliony lat temu, a do tej pory nie wie, co kot myśli i co przekazuje spojrzeniem

Po drugie - człowiek opanowany przez kota przestaje zachowywać się racjonalnie - przebudowuje mieszkanie pod kątem kocich potrzeb, dobiera znajomych, których kot lubi, wydaje ostatnie pieniądze na ratowanie kotów, rezygnuje z własnej wygody na rzecz wygody kota, ba, często wybacza kotu zachowania, na które reagowałby awanturą, gdyby tak zachowywał się inny człowiek, nawet z najbliższej rodziny - wystarczy poczytać wątki na tym forum, aby znaleźć mnóstwo przykładów.

Po trzecie - człowiek opanowany przez kota zaczyna lobbować na rzecz kociej cywilizacji - opowiada wszystkim jak to cudownie jest mieć w domu kota, organizuje wystawy, aby nieprzekonanym wcisnąć rasę, która ich zachwyci, i - co najważniejsze - propaguje na prawo i lewo ideę dokacania. Czy ktokolwiek mający prawdziwe zwierzę, a nie zakamuflowaną opcję UFO czyli chomika, psa, papużkę czy węża tak się zachowuje?

Po czwarte - tylko i wyłącznie koty potrafiły podporządkować sobie człowieka tak skutecznie, że człowiek nie tylko nie czuje się podporządkowany, ale wręcz zaszczycony (!) tym, że kot wybrał jego i pozwala się adorować.

Po piąte - we wszystkich filmach science fiction obce cywilizacje napadają na Ziemian wybierając ogniwa najsłabsze i źle na tym wychodzą. Natomiast koty kolonizują ludzi inteligentnych, mających wpływ na innych - wśród miłośników kotów są mężowie stanu, dostojnicy kościelni (nawet obecny papież), artyści, poeci, pisarze - czy to nie zastanawiające, że prawie każdy pisarz zajmujący się fantastyką to kociarz? Najsławniejszy skolonizowany to Leonardo Da Vinci, którego wpływ na ludzkość do tej pory budzi zachwyt.

Po szóste - kwestia kociego mruczenia, do tej pory nie wyjaśniona. Czy tak trudno zgadnąć, że koty nie mają narządu mruczącego, tylko przekaźnik, który przesyła z planety macierzystej dźwięki tak dobrane, by wpływać na świadomość i podświadomość człowieka?

Jesteśmy, moi drodzy, nie właścicielami, nie opiekunami, nie partnerami. Jesteśmy niewolnikami, podgatunkiem. Jedynym celem naszego istnienia jest umożliwianie kotom dalszej kolonizacji planety Ziemia.

Jedyny przebłysk intuicji miała Mysiulek, nazywając swoją kotkę Yoda. Szkoda, że na przebłysku się skończyło. Zresztą kto wie, może to było celowe działanie tej cywilizacji, w myśl zasady "powiedz prawdę a nikt ci nie uwierzy".

Jedyną pociechą jest fakt, że dobrze nam jako niewolnikom. Co jednak nie zmienia faktu, że niewolnikami jesteśmy."

:wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lis 29, 2011 21:18 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

alareipan pisze:Kurde, a my obstawiałyśmy Uulę... jak to człowiek się może w życiu pomylić ;)

Smarti, czy miałabyś czas przyjechać w piątek, sobotę, niedzielę do wyboru na USG ze Śnieżką do p. Ani? Oczywiście for free :ok:

a jakie godz?
bo w piątek rano jadę do dr. Neski z towarzystwem czyli gdzieś od 14-tej bardzo proszę.
W sobotę mam na 12-tą dra Garncarza-czyli już od ok 13-tej bardzo proszę.
A niedzielę chętnie ogłosiłabym dniem bez kota.
Ale ja poprosze razem z Kangoo :!:

co do Uuli sprawa nie jest wcale przesądzona,ale myślę że ona dużo łatwiej znajdzie fajny domek niż np.Kangoo-bo ludzi w kocie ujmuje chyba pysio a pysio to oczy..
...-chociaż dziś po wizycie-możemy mieć nadzieję że Kangoo być może bedzie widział na lewe oczko tak w 40-50 %.
teraz widzi na nie w ok.5% :roll:
na prawe nie widzi i nie ma już co ratować.

Pasztecik-wporzo jeśli chodzi o oczka-kontynuować leczenie.

smarti

Post » Wto lis 29, 2011 21:26 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

No to cudnie, bo p. dr zaprasza w piątek od 12 do 21. Zabierz i Kangoo, i kogo tam jeszcze potrzeba :ok: :ok:

A ile dziś Iwona zapłaciłaś u Garncarza?

Pocieszam się, że zawsze lepsze 40 % niż nic :roll: A to drugie oczko radzą wyrzucić?

Czy ten okropny Pasztet to zjadł cokolwiek sam, czy nie?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto lis 29, 2011 21:35 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Oczko będzie trzeba wyrzucić jeśli "kotek bedzie rósł a powieczka się będzie zawijała"-jeśli nie to nie.

To w piątek po Dr.Nesce przyjadę tylko wymienię Ciumola na Kangoo-może TŻ mi podwiezie bo Ciumol to jego pupilka :D

a kogo jeszcze wziąć-jak myślisz??

Pasztecik sam pije wodę, wącha mięsko i drze japkę-na razie nic więcej-jak mu mięsko mielone wkładałam w pysio to się zakleił :oops: i o mało nie udusiłam kota :strach:

smarti

[poprzednia][następna]