Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 28, 2011 11:39 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

witamy :mrgreen: -zrobiłaś duuuzo ogłoszeń -więc się dziwię 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lis 28, 2011 11:42 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

Jeszcze mi zostało "trochę" stron, więc będę je sukcesywnie zamieszczać.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon lis 28, 2011 11:52 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

ina11 pisze:
elsia pisze:...Dlatego będę prowadzić rozliczenie na FB, a ktoś z miau, najlepiej Ty Patamol :) kopiowałby z FB i wklejał tu.
Podobnie ktoś na dogomanii. Może kochana ina11 ? Plissss :)
Najlepiej, żeby uniknąć pomyłki, byłoby to robić raz na dzień, tak, żeby było można kopiować od razu (a nie po kawałku) cały dzień. Np dzisiaj rano, cały wczorajszy dzień.

na dogomanii będzie to robiła evita, ponieważ ja mam blokadę na FB i nie moge wchodzić...... :wink:
dopiero w domu wieczorem....a tak ciotka evita na bieżąco bedzie wklejać....

Blokada na FB mówisz ? No to ładnie musiałaś narozrabiać hi hi hi :lol:
Super, czyli już nie muszę tej prośby na dogo powielać ?
Pokaż mi swoje zwierzątko, a powiem Ci jaki jesteś.

elsia

Od: Pon wrz 10, 2007 10:25

Post » Pon lis 28, 2011 12:02 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

elsia pisze:
ina11 pisze:
elsia pisze:...Dlatego będę prowadzić rozliczenie na FB, a ktoś z miau, najlepiej Ty Patamol :) kopiowałby z FB i wklejał tu.
Podobnie ktoś na dogomanii. Może kochana ina11 ? Plissss :)
Najlepiej, żeby uniknąć pomyłki, byłoby to robić raz na dzień, tak, żeby było można kopiować od razu (a nie po kawałku) cały dzień. Np dzisiaj rano, cały wczorajszy dzień.

na dogomanii będzie to robiła evita, ponieważ ja mam blokadę na FB i nie moge wchodzić...... :wink:
dopiero w domu wieczorem....a tak ciotka evita na bieżąco bedzie wklejać....

Blokada na FB mówisz ? No to ładnie musiałaś narozrabiać hi hi hi :lol:
Super, czyli już nie muszę tej prośby na dogo powielać ?[/
quote]
nie musisz :lol:
tak nas nieludzko traktują....blokady..blokady.... :wink:
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Pon lis 28, 2011 17:45 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

kopiuje z dogomanii wypowiedź pipi czyli pinokio cyt:
"Elik i Emilia2280, bardzo bardzo slicznie dziekuje w swoim jak rowniez panstwa warszawiakow i zwierzakow imieniu.

Enia,wielkie, wielkie dziekuje.
Suki sa trzy,jajuz w sierpniu wozilam jedo sterylizacji. Pomogla w tym Fundacja " Zwierzęta i My "z Poznania. Bardzo serdecznie Im za to dziekuje. Suki ONki sa trzy. Jedna w kojcu, a dwie na łancuchach. Dwie maja po 7 lat i sa siostrami, a jedna ma 8 lat i rowniez ich siostra, tylko z poprzedniego miotu. Są bardzo przyjazne do ludzi i kotow, ale zupelnie nie potrafie powiedziec jak byloby z innymi psami. S wychudzone, maja brzydka siersc. Od sierpnia zrobily sie nie do poznania. Pani Teresa zanosi im raz dziennie sucha karmę i nalewa wode. Na wiecej nie ma juz sily. Suki rowniez do adopcji by trzeba bylo. Przyszlosc tych ludzi raczej nie wiaze sie z pozostaniem na wsi. Ze wzgledu na stan zdrowia zmuszeni sa wrocic do Warszawy.
Dlatego bardzo prosza o wydanie zwierzakow.
Za chwile pociagne swoj samochod do warsztatu i mam nadzieje, ze do jutra bedzie zrobiony. Bede mogla umawiac kocury na kastrację.
Prosze, pomozcie mi w tym. Pan dr. Burzynski zrobi wszystkie po 40 zl za sztukę. Ja zawiozę, ale trzeba niestety uzbierac pieniazki. Bardzo o to goraco proszę."
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Pon lis 28, 2011 18:08 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

Tak, jak tylko zrobie samochod bede wozic kocurki. Rozmawialam juz z wetem. Potrzeba tylko pieniedzy na zabiegi.
Tu jest sprawa bardzo trudna, bo ludzie nie rozmnozyli,nie zbierali, a pomagali. Pani Basia nie tylko te, ktorym dala dom, ale i inne, sasiedzkie koty po kryjomu dokarmiala, leczyla. Nigdy nie prosila o pomoc, lecz teraz nie ma wyjscia. Powiedziala mi, ze jest jej bardzo przykro,i wstydzi sie, ale nie ma innego wyjscia. Pomozmy uwierzyc Pani Teresie, ze zwierzakom nie stanie sie krzywda, ze damy radę i bedzie dobrze.
Ja wiem, ze to latwo powiedziec, ze idą Swieta, ze sa inne zwierzaki w potrzebie. Lecz moze znajdziecie jeszcze "grosik", proszę.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto lis 29, 2011 5:14 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

a może jest taka opcja żeby ktoś tam "zamieszkał" razem z panią na jakiś czas? wiem,wiem,że każdy ma swoje życie ale może....zawsze jest jakaś szansa,że ktoś gdzieś,jakoś....ot,tak sobie myślę...eh,do dupy to wszystko :(

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto lis 29, 2011 7:38 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

to ja zaczynam i daje na pierwszego kocurka 40 zł :ok:
ten wet Irena to chyba po kosztach ci to robi?? :1luvu:

zapraszamy innych :ok:
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Wto lis 29, 2011 9:54 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

Cena za kastrację bardzo dobra. Czy jest możliwość umieszczenia tej informacji na FB. Bo jeśli pomnożyć to przez 10 kocurków suma samych kastracji nie przeraża tak bardzo.

issey32

Post » Wto lis 29, 2011 10:22 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

prosimy o umieszczenie ceny 1 kastracji na FB :ok:
i zbieramy nieustająco :lol:
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Wto lis 29, 2011 12:29 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

jestem pod wrażeniem Obrazek
jak będzie za dużo chętnych :mrgreen: to można na te ogłoszenia wydać tez Lawendę, bo też ma ok 5 lat i jest b. podobna 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lis 29, 2011 12:32 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

Patmol pisze:jestem pod wrażeniem Obrazek
jak będzie za dużo chętnych :mrgreen: to można na te ogłoszenia wydać tez Lawendę, bo też ma ok 5 lat i jest b. podobna 8)

Ja mam choć nadzieję, że ktokolwiek się odezwie, bo teraz okres przedświąteczny, to ludzie pewnie zajęci czym innym.

issey32

Post » Wto lis 29, 2011 19:22 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

J.D. pisze:a może jest taka opcja żeby ktoś tam "zamieszkał" razem z panią na jakiś czas? wiem,wiem,że każdy ma swoje życie ale może....zawsze jest jakaś szansa,że ktoś gdzieś,jakoś....ot,tak sobie myślę...eh,do dupy to wszystko :(

dobra myśl, ale skąd wytrzasnąć takiego kogoś?
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Wto lis 29, 2011 20:51 Re: podlaskie-dwoje ludzie po udarze i 15 kotów-ZDJĘCIA od str3

A może do lokalnej młodzieży przemówić, gdzieś po szkołach, organizacjach młodzieżowych, może idea " niewidzialnej ręki" nie zaginęła :roll: I jakieś dużury do pomocy jakiejkolwiek się zorganizuje. W niektórych gminach jest też taki program sąsiedzkiej pomocy tj. gmina zatrudnia w ramach prac społeczno-użytecznych a praca polega na pomocy osobom chorym i niepełnosprawnym. Tylko tutaj bardziej trzeba by wskazać na pomoc samej włąścicielce kotów...może to też byłoby ważne dla niej i trochę sił dla zwierzaków oszczędziło. Choć jest też ryzyko, że jak się gminę o pomoc poprosi to zacznie swoje rządy wprowadzać, co dla zwierzaków czasami kończy się tragicznie :cry:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

[poprzednia][następna]