Koty z Kielc - kolorowa rodzinka i porzucony kocurek :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 28, 2011 18:21 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Gosiek4 pisze:Witam!
Jestem na miau dopiero od wczoraj-głównie bywam na dogo :)
Czy może ktoś podesłać wątek ślepych/niedowidzących kotków?
Mam do wklejenia kieleckiego 2mies.kociaka: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z333150101

Bardzo proszę :)
viewtopic.php?f=1&t=132675&start=555
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Wto lis 29, 2011 15:25 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Sytuacja puchatego kocurka jest beznadziejna :(
Nie ma gdzie spać. Okienko w piwnicy, które było otwarte jest notorycznie zamykane. Kocurek śpi w stercie liści pozwijany w kłębek, z wieczora osiada szron, ma całe białe futerko :cry:
Kartony, które wystawia mu karmicielka są niszczone przez uczynnych ludzi :cry:
Czasem wchodzi na balkony na parterze ale też do czasu aż ktoś go nie zauważy. A wystarczyłoby, żeby ktoś z mieszkańców wystawił mu taki karton na balkonie...ale oczywiście ludziom wszystko przeszkadza :cry:

W tragicznej sytuacji są również dwie kotki staruszki. Wczoraj ktoś zamurował im okienko. Kotki zostały w środku w piwnicy. Udało się wyrwać tą wstawiona kratę i uwolnić kotki.
Podejrzewam, ze ktoś jest bardzo zdeterminowany i będzie próbował za wszelką cenę zamknąć to nieszczęsne okienko.
Jak kotki zostaną w środku to znów problem, bo zaczną się załatwiać w środku a kolejny problem to kto je nakarmi... :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto lis 29, 2011 16:04 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Masakra! Co robić?!!!!!
Obrazek

joanna521

Post » Śro lis 30, 2011 23:10 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Pilnie szukamy transportu do Płocka ewentualnie Warszawy dla kocurka puchatego. Jest dt u jolab :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro lis 30, 2011 23:13 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lis 30, 2011 23:17 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

fiona.22 pisze:Pilnie szukamy transportu do Płocka ewentualnie Warszawy dla kocurka puchatego. Jest dt u jolab :1luvu:

:piwa:
Obrazek

joanna521

Post » Czw gru 01, 2011 20:49 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Bardzo proszę o ogłoszenia dla tego psa:

Obrazek

Ma około 5 lat, pies w typie owczarka niemieckiego, z długim włosem, podpalany.
Znaleziony w okolicach Urzędniczej w Kielcach, ma obrożę koloru szarego.
Najprawdopodobniej się zgubił. Moze znajdzie się właściciel lub ktoś, kto go przygarnie.
Pies bardzo łagodny, bardzo lubi dzieci.

Kontakt: tel. 506-205-224 lub 724-859-295.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Czw gru 01, 2011 23:13 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Zapraszam, na zabawkowy bazarek dla kieleckich kotków :ok:
viewtopic.php?f=20&t=136430
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt gru 02, 2011 2:12 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Wieści od TINKA: kocurek przez cały "tymczas" był bardzo grzeczny, tylko jadł, spał i przyglądał się koleżankom. Kiedy usłyszał, że zostaje, nauczył się wskakiwać do środka lodówki, próbować ludzkiego jedzenia (pieczony ziemniak w drodze z talerza do ust, został "przejęty" przez Pana Kota), usiadł na Toji, objął przednimi łapkami i wymył jej uszy a teraz robi to codziennie. Ostatnio docenił czekoladkę Ferrero Roche - niezła, tylko dlaczego była tylko jedna?
Tinek jest rozkosznym, rozgadanym, kochanym kocurkiem i umie sobie owinąć każdego wokół swego pazurka.
Jeszcze jedno: Tinek bardzo dziękuje wszystkim za wielką życzliwość i troskę o jego los i zdrowie.

Ta-od-Toji

Od: Wto gru 07, 2010 23:54

Post » Pt gru 02, 2011 16:48 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Zapraszam na watek kocich siostrzyczek :mrgreen:
viewtopic.php?f=13&t=136473
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt gru 02, 2011 23:20 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Wrzuciłam owczarka na kilka wątków dogomanii,w tym na wątek schroniska w Dyminach-tam mają wszelkie zgłoszenia psów zaginionych.
Ogłosiłam go też w znalezionych,nie podając dokładnej lokalizacji znalezienia-tak na wszelki wypadek,bo długowłose owczarki są teraz bardzo w modzie i o ile niekastrowane,to zaraz by się znalazło dużo chętnych :?
Jeśli nikt się nie zgłosi,to spokojnie można szukać psu nowego domu,bo na żadne psy nie ma tylu chętnych obecnie co na owczarki,zwłaszcza długowłose i zwłaszcza lubiące dzieci.
Tylko do ew.ogłoszeń będą raczej potrzebne lepsze fotki :wink: Myślę,że jednak ktoś się zgłosi po psiaka :)

Gosiek4

Od: Nie lis 27, 2011 17:56

Post » Sob gru 03, 2011 9:41 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Gosiek4 pisze:Wrzuciłam owczarka na kilka wątków dogomanii,w tym na wątek schroniska w Dyminach-tam mają wszelkie zgłoszenia psów zaginionych.
Ogłosiłam go też w znalezionych,nie podając dokładnej lokalizacji znalezienia-tak na wszelki wypadek,bo długowłose owczarki są teraz bardzo w modzie i o ile niekastrowane,to zaraz by się znalazło dużo chętnych :?
Jeśli nikt się nie zgłosi,to spokojnie można szukać psu nowego domu,bo na żadne psy nie ma tylu chętnych obecnie co na owczarki,zwłaszcza długowłose i zwłaszcza lubiące dzieci.
Tylko do ew.ogłoszeń będą raczej potrzebne lepsze fotki :wink: Myślę,że jednak ktoś się zgłosi po psiaka :)

Dziękuję :)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob gru 03, 2011 13:55 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Dostałam info,że do Dymin nikt nie zgłaszał zaginięcia takiego psa.
Przejrzałam w nocy portal zaginionepsy.pl i tam był jakiś podobny zaginiony,ale na pewno nie ten-mimo to napisałam do tej osoby maila.
Zaczęłam go powoli ogłaszać jako psa do adopcji na Kraków,bo tam są najlepsze domki i niekończące się zapotrzebowanie na owczarki,zwłaszcza dzieciolubne.Nie wiem czy psiak kastrowany i czy jest opcja dowozu i ew.na jakich zasadach,dlatego wpisałam,że warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i kastracja psa oraz że psiak mieszka w Kielcach-nie widzę powodów,żeby ktoś nie mógł się pofatygować po tak pięknego psa i w dodatku z doskonałą psychiką.
Jak dla mnie to,że nikt psa nie szuka źle świadczy o opiekunie i pierwszeństwo dałabym z pewnością nowym właścicielom,o ile tacy się znajdą i o ile nie będzie to ze szkodą dla psa-niektóre psy bardzo tęsknią za poprzednimi opiekunami (ale nie wszystkie).

Gosiek4

Od: Nie lis 27, 2011 17:56

Post » Pon gru 05, 2011 20:58 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

nie wiem, czy trafiłam na dobry wątek.
Chodzi mi o kocurka z trawnika, który ma dojechać do Wawy/Płocka.
Coś słychać w sprawie transportu?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro gru 14, 2011 21:00 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Puchaty kocurek w trakcie całego zamieszania z transportem znalazł domek stały u nas w Kielcach :1luvu:

Z Florką niestety jest problem, ponieważ znów otwarła jej się przetoka. Tym razem za zewnętrznej stronie uda. Niestety bez zabiegu się nie obejdzie.
Na razie jesteśmy na etapie szukania lekarza, który zoperuje nóżkę.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]