Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 28, 2011 11:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

myrzapl pisze:
taizu pisze:Jakbym takiego giganta własnozębnie upolowała, też bym pewnie nie chciała Izie oddać :mrgreen:

:ryk: :ryk:
taizu, znowu łakomczuch z Ciebie wychodzi :wink: :ryk:

a jeże strasznie lubię, takie kochane małe łapusie i pyszczki mają... Super, że mały podjadł trochę, może go jeszcze Iza zobaczysz :)

Mały a właściwie małe to mieszkają na działce.Ja nie zwracam dokładnie uwagi jaki jeż jest w którym roku.Wiem ze w tamtym były jakieś wieksze.Wiem ze są od kilku lat.Mieszkają pewnie na dole w budce, bo jedna część jest zupelnie wolna.Zresztą jest tam troche zakamarków.Ogólnie zwykle wołam koty do srodka ,żeby jadły spokojnie w ciepłym i zawsze daję troche na zewnątrz.Wiec te jeże mają sie czym posilic.Wczoraj zapomniałam dać na zewnątrz, bo wiało okrutnie.Dlatego byłam zdziwiona, ze wychodzę a on tam biedny siedzi , patrzy i czeka zawiedziony.Jak dam na zewnątrz to zamykam dzwi i siedze z kociakami w altance, zeby im nagrzać, wiec nie zawsze widzę kto je na zewnątrz.Teraz już bede pamietać.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lis 28, 2011 18:06 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Iza, mało Ci kotów to jeszcze jeże karmisz :mrgreen:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pon lis 28, 2011 23:03 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

key_west pisze:Iza, mało Ci kotów to jeszcze jeże karmisz :mrgreen:

Ta....mało. :| Dobra lepiej się przyznaj co zrobiłaś? :D Wiem że to Ty :1luvu: .

iza71koty

Post » Pon lis 28, 2011 23:09 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Dziewczyny tylko się nie śmiejcie.Jak wczoraj zostawilam Misia z tym szczurem, co mi go za żadne skarby nie chciał oddać ,to potem cały czas myślałam o tym ogonie.Niby każdy kot wie że nie wolno ogona ruszać ,ale bałam sie ze sie rozpędzi i zje czy co.... :roll: :| Kurcze wczoraj nawet przez moment przez myśl mi przebiegło, żeby ciachnąć ten ogon. :roll: Ale nie miałam czym.Dzisiaj go znalazłam.Calutki był. :D Tylko ogonek. :D Wow!!!! :1luvu:

Była też zmasakrowana myszka z flakami na wierzchu.To wywaliłam.Strasznie zmemłana :roll: .I Oczko taki numer mi wywinął że myślałam ze padnę z wrażenia.Zdolne te koty.

iza71koty

Post » Pon lis 28, 2011 23:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Ania bo ja będę robić porządek na 1 stronie.Chcesz Mamę Niedżwiadka czy Misia Szczurołapa? :roll: :lol: Możesz oczywiście sama wybrać imię.Może Felix?Felixiu.Sama zdecyduj. :D

iza71koty

Post » Wto lis 29, 2011 0:18 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Ania bo ja będę robić porządek na 1 stronie.Chcesz Mamę Niedżwiadka czy Misia Szczurołapa? :roll: :lol: Możesz oczywiście sama wybrać imię.Może Felix?Felixiu.Sama zdecyduj. :D

Felix fajne imię, ale może zwyczajnie Feliks? :1luvu:
Przez x kojarzy mi się mokrą karmą :mrgreen:
Zapewne Feliksowi czy też Felixowi by nie przeszkadzało. :ryk:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto lis 29, 2011 0:21 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

dałaś mi trudną decyzję, a ja nie lubię wybierać :|
Szczurołap wpadł mi w oko, a Mama Niedźwiadka dawno nie miała opiekuna więc jak mam wybierać..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto lis 29, 2011 0:30 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Mama Niedżwiadka nigdy nie miała Opiekuna.Zastanów się na spokojnie.

iza71koty

Post » Wto lis 29, 2011 0:34 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Mama Niedżwiadka nigdy nie miała Opiekuna.Zastanów się na spokojnie.

a kto z nich według Ciebie ma większą szansę na adopcję wirtualną? :|
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto lis 29, 2011 1:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kto ma...Trudno powiedzieć.Mama Niedżwiadka to śliczna filigranowa drobna koteczka.O dość wyrazistym umaszczeniu.Misiu z parkingu to ..no jak Misiu.Wiesz krówek taki dość pospolity ,chociaż bardzo towarzyski.Czego nie można powiedzieć o Mamie Niedżwiadka.Kilka razy podejście z pułapką skończyło sie fiskiem.Ale pracuje nad nią teraz intensywnie.Juz ją do siebie dość sporo przekonałam.Nie pozwolę jej więcej wywinąć takiego numeru.To juz drugi rok z rzędu jak cos odwala.W sumie nawet nie drugi, tylko pierwszy.Poznałam ja jak już Niedżwiadek był na świecie.W tym roku łapanka nie poskutkowała no i są te dwa kociaki.Ale damy jej radę.Musimy.

Myślę że warto dać szansę obu kotkom.Ale Ty musisz wybrać sama.Jeśli nie jesteś przekonana przygotuję trochę zdjęć.

iza71koty

Post » Wto lis 29, 2011 9:02 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Piszesz o kotkach które zginęły na Tęczy?jeśli tak to masz rację.Zginęły, bo jedna osoba nie wystarczyła żeby je wszystkie uratować. :| Dziekuje ze jesteś. :D I czytasz. :D

Czytam, czytam... po kawałku i w miarę możliwości :) Ale ja niestety jednego kotka też mam na sumieniu :( wyskoczył mi z płotu prosto pod koła :( Mam takie wyrzuty sumienia :( To już było z 2 lata temu. Mam nadzieję, że trochę odpokutowałam pomagając teraz dzikuskom i połamanemu Dżordżowi... ale tak to jest jak się jedzie przez wieś, gdzie kot biega samopas, a właściciel go dokarmia, ale później weźmie po prostu następnego :?

Mam jeszcze pytanie, czy udaje się nieraz wyadoptować jakiegoś kociaka? Czy tylko adopcje wirtualne?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto lis 29, 2011 9:34 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:
key_west pisze:Iza, mało Ci kotów to jeszcze jeże karmisz :mrgreen:
Ta....mało. :| Dobra lepiej się przyznaj co zrobiłaś? :D Wiem że to Ty :1luvu: .

Ja? Ja coś zrobiłam? :roll: Pierwsze słyszę :mrgreen:

29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Wto lis 29, 2011 9:40 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Dziewczyny tylko się nie śmiejcie.Jak wczoraj zostawilam Misia z tym szczurem, co mi go za żadne skarby nie chciał oddać ,to potem cały czas myślałam o tym ogonie.Niby każdy kot wie że nie wolno ogona ruszać ,ale bałam sie ze sie rozpędzi i zje czy co.... :roll: :|
A dlaczego ogona nie wolno zjeść? :oops: Co prawda nie jestem kotem, ale chętnie bym sie dowiedziała :D
Jaki numer wywinął Oczko? :kotek:

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Wto lis 29, 2011 10:22 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

key_west pisze:
iza71koty pisze:Dziewczyny tylko się nie śmiejcie.Jak wczoraj zostawilam Misia z tym szczurem, co mi go za żadne skarby nie chciał oddać ,to potem cały czas myślałam o tym ogonie.Niby każdy kot wie że nie wolno ogona ruszać ,ale bałam sie ze sie rozpędzi i zje czy co.... :roll: :|
A dlaczego ogona nie wolno zjeść? :oops: Co prawda nie jestem kotem, ale chętnie bym sie dowiedziała :D

Żartujesz czy serio nie wiesz?W ogonie jest strychnina.

Oczko to taki kot dojadacz.Lubi sobie jeszcze coś wyszperać .Być może to jakiś jego nawyk z dzieciństwa, jak musiał z matką zdobywać pożywienie z resztek śmietników.Trafił do mnie zimą kilka lat temu.Razem z Mamą.Kicie nazwałam Chrapcia.Miała przewlekły nieżyt i astmę.Dostawała leki.Przeżyła u mnie kilka lat.Ale Oczko odzyskał wolność.Co prawda przezimował u mnie ,ale latem następnego roku zawiozłam go na swoja działkę i o dziwo bardzo szybko i dobrze się zaaklimatyzował.No i jest do dzisiaj.Już kilka ładnych lat.Teraz to Wódz naczelny.Wszysscy sie go boją.Znaczy on i Mszka pilnują ładu i porządku.Awansował bo kiedy zył Misio z budki z prądem czy inne kocurki które juz odeszły Oczko był zawsze w cieniu i musiał ustępować.
Miałam wczoraj rower oparty przed działką.Wystawilam go jak juz nagrzałam w altance a na kierownicy powiesiłam torbę.W torbie bylo wiaderko po kocim jedzeniu.Zgasiłam juz światła, było ciemno jak nie wiem ide i nie moge ruszyc rowerem.Ciężki jak diabli.I szok normalnie a tu mi z torby pół kota wystaje.Ogon w górze jakieś szarpanie.Oczko wlazł i tak do połowy wystawał.Potem sie wystraszyl i zaczął sie szamotać zeby wyjsć.Normalnie sie przerazilam.On jest duży.Cieżki masywny.

iza71koty

Post » Wto lis 29, 2011 10:32 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:
key_west pisze:

Żartujesz czy serio nie wiesz?W ogonie jest strychnina.

Oczko to taki kot dojadacz.Lubi sobie jeszcze coś wyszperać .Być może to jakiś jego nawyk z dzieciństwa, jak musiał z matką zdobywać pożywienie z resztek śmietników.Trafił do mnie zimą kilka lat temu.Razem z Mamą.Kicie nazwałam Chrapcia.Miała przewlekły nieżyt i astmę.Dostawała leki.Przeżyła u mnie kilka lat.Ale Oczko odzyskał wolność.Co prawda przezimował u mnie ,ale latem następnego roku zawiozłam go na swoja działkę i o dziwo bardzo szybko i dobrze się zaaklimatyzował.No i jest do dzisiaj.Już kilka ładnych lat.Teraz to Wódz naczelny.Wszysscy sie go boją.Znaczy on i Mszka pilnują ładu i porządku.Awansował bo kiedy zył Misio z budki z prądem czy inne kocurki które juz odeszły Oczko był zawsze w cieniu i musiał ustępować.
Miałam wczoraj rower oparty przed działką.Wystawilam go jak juz nagrzałam w altance a na kierownicy powiesiłam torbę.W torbie bylo wiaderko po kocim jedzeniu.Zgasiłam juz światła, było ciemno jak nie wiem ide i nie moge ruszyc rowerem.Ciężki jak diabli.I szok normalnie a tu mi z torby pół kota wystaje.Ogon w górze jakieś szarpanie.Oczko wlazł i tak do połowy wystawał.Potem sie wystraszyl i zaczął sie szamotać zeby wyjsć.Normalnie sie przerazilam.On jest duży.Cieżki masywny.

dobre, Oczka chciał z Izą do domu pojechać :ryk:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

[poprzednia][następna]